Blacksmith Postat Februarie 1, 2018 Partajează Postat Februarie 1, 2018 Cum pot sa scap in mod elegant de niste baterii si termometre cu mercur fara sa poluez mediul ? Unde sa le duc ? Eu nici nu cred ca am la mine in oras vreun centru de colectare de asa ceva. La noi nici strazile principale nu sint asfaltatea, dar sa mai avem centru pt deseuri. Link spre comentariu
cipcirip Postat Februarie 1, 2018 Partajează Postat Februarie 1, 2018 Bateriile la orice super/hypermarket sau magazin de electrice/telefoane; termometre cu mercur nu stiu, zau, desi orice remat ce culege becuri ccfl le-at putea prelua... Link spre comentariu
Blacksmith Postat Februarie 1, 2018 Autor Partajează Postat Februarie 1, 2018 Pai si la supermaket unde ma duc sa-i zic ca am baterii ? Link spre comentariu
cipcirip Postat Februarie 1, 2018 Partajează Postat Februarie 1, 2018 (editat) De obicei in zona intrarii sunt containere - cutii pentru asa ceva. http://www.ikea.com/ro/ro/pdf/regulamente/Regulament_al_Campaniei_de_colectare_a_bateriilor_uzate_22.08.2017.pdf ...nu fac reclama, e doar o idee ! Editat Februarie 1, 2018 de cipcirip Link spre comentariu
Blacksmith Postat Februarie 1, 2018 Autor Partajează Postat Februarie 1, 2018 Ok, mersi, am sa ma uit. Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Februarie 1, 2018 Partajează Postat Februarie 1, 2018 Gasesti in toate magazinele, cele mai cunoscute, containere in care se pot arunca bateriile uzate . Magazinele cunoscute: Pr....fi,Li.....l,Aus.....n,Ca....ur, Ded.......an,Pra.....er, Ka.......nd,etc. Link spre comentariu
morocanosul Postat Februarie 2, 2018 Partajează Postat Februarie 2, 2018 Daca tot vorbim de reciclare,ma intreb de ce AL-EX nu primeste o masina de spalat veche(pt.reciclare),macar ca cumpar una noua?? Ati auzit tot felul de reclame,genul ''aduceti produsu vechi si aveti....o ''multime de avantaje/reduceri etc''! Un sfat pt.cei necasatoriti,cea mai buna ''masina de spalat '' este...nevasta..!! (Desigur,cei care ma cunosc stiu ca e doar o simpla gluma...) De ce?? DACA masina se defecteaza,pana de curent,probleme diverse..ai sa treci la varianta manuala...sotia!! Link spre comentariu
Untold Postat Februarie 2, 2018 Partajează Postat Februarie 2, 2018 In orice institutie mai mare si mai serioasa ar trebui sa existe cutii de carton pe caprarii pentru colectarea deseurilor electrice si electronice. Spre exemplu, la fabrica de ciment de la Tasca, jud. Neamt, exista vreo 3 cutii: una pentru baterii, alte pentru becuri (clasice, ccfl, neoane, etc) si inca una pentru electrocasnice mici (din care am recuperat o telecomanda de receiver satelit pt ledul IR). Si la Kaufland exista asa ceva. Link spre comentariu
Spitfire Postat Februarie 2, 2018 Partajează Postat Februarie 2, 2018 (editat) Bateriile(pilele zinc carbon si alcaline) nu se recicleaza, se neutralizeaza, adica Ecotic/Remat/etc sapa o groapa, pun cativa saci de var, si pe patul de var depun tonele de baterii, pe care apoi le acopera cu pamant. Pe alte meleaguri, se practica si reciclarea, dar e mai mare daraua ca ocaua, nu prea ai ce recicla dintr-o pila ordinara, in afara de bioxidul de mangan, iar ala nu valoareaza mai nimic. Termometrele cu mercur le pastrati mai bine, nu peste mult timp vor avea ceva valoare pentru pasionatii de vintage/colectii/ etc. Editat Februarie 2, 2018 de Spitfire 1 Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 2, 2018 Partajează Postat Februarie 2, 2018 Cum pot sa scap in mod elegant de niste termometre cu mercur fara sa poluez mediul ? Le vinzi sau donezi cuiva care e dispus sa le pastreze, daca vrei sa nu le mai duci grija. Crede-ma, e mult mai simplu decat daca alegi ''calea legala''...Mercurul este incadrat in categoria substante speciale. Nu vrei sa stii cate hartii ai de completat daca vrei s-o faci ca la carte. Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Februarie 2, 2018 Partajează Postat Februarie 2, 2018 Daca tot vorbim de reciclare,ma intreb de ce AL-EX nu primeste o masina de spalat veche(pt.reciclare),macar ca cumpar una noua?? Ati auzit tot felul de reclame,genul ''aduceti produsu vechi si aveti....o ''multime de avantaje/reduceri etc''! Un sfat pt.cei necasatoriti,cea mai buna ''masina de spalat '' este...nevasta..!! (Desigur,cei care ma cunosc stiu ca e doar o simpla gluma...) De ce?? DACA masina se defecteaza,pana de curent,probleme diverse..ai sa treci la varianta manuala...sotia!! Chiar ai crezut ca o sa primesti o geanta de bani pe ''gioarsa''de masina de spalat defecta,ruginita? Toata chestia cu By Back este o gogomanie,pentru cei care pun botu' si care-si freaca miinile,crezind ca vor primi un lucru nou, gratis. Link spre comentariu
Untold Postat Februarie 2, 2018 Partajează Postat Februarie 2, 2018 Eu as pastra mercurul si l-as pune in mancarea criminalilor si violatorilor...sa vad dupa cu ce mai violeaza... Link spre comentariu
puriu Postat Februarie 2, 2018 Partajează Postat Februarie 2, 2018 Bateriile nu mai contin in prezent mercur si pot fi aruncate oriunde. In unele tari (Japonia, etc.) se colectau bateriile alcaline si din ele se faceau ferite mangan-zinc pentru televizoare, surse in comutatie, etc. In prezent nu stiu. Termometrele medicale au prea putin mercur pentru a fi colectat de cineva. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 2, 2018 Partajează Postat Februarie 2, 2018 Eu mi le strang pe toate in cutii, pe perioade indelungate, unul-doi ani, si duc la centre de reciclare. Ca cele mentionate mai sus. Teoretic fluorescentele ar trebui sparte in conditii controlate. Acum, stiu si eu... Link spre comentariu
morocanosul Postat Februarie 2, 2018 Partajează Postat Februarie 2, 2018 Bateriile(pilele zinc carbon si alcaline) nu se recicleaza, se neutralizeaza, adica Ecotic/Remat/etc sapa o groapa, pun cativa saci de var, si pe patul de var depun tonele de baterii, pe care apoi le acopera cu pamant. Pe alte meleaguri, se practica si reciclarea, dar e mai mare daraua ca ocaua, nu prea ai ce recicla dintr-o pila ordinara, in afara de bioxidul de mangan, iar ala nu valoareaza mai nimic. Termometrele cu mercur le pastrati mai bine, nu peste mult timp vor avea ceva valoare pentru pasionatii de vintage/colectii/ etc. Eu mai am unul de prin anii 70,il pastrez din doua motive: imi aduce aminte de zilele cand era ''racit''(nu trebuia sa ma mai duc la scoala(clasele 1-4) si ''tratamentul'' era injectiile(!) cu...Moldamin ,Efitard etc....dureroase ,si al doilea motiv este ca nu se ...''decalibreaza'' in timp>50>1000 ani! Sau ...nu este asa?? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum