victordascalescu54 Postat Februarie 2, 2018 Autor Partajează Postat Februarie 2, 2018 Corect , completez comentariul anterior cu mentiunea expresa " parerea mea " ! Totusi eu nu am glumit , circuitul de protectie este strict necesar . Uite ce protectie simpla si eficienta i-a pus Tim direct pe iesire si direct pe intrare, eu am facut unele modificari ....un neon la masa pe grila T1 si un gds de 90V pe iesire 1 Link spre comentariu
hpavictor Postat Februarie 2, 2018 Partajează Postat Februarie 2, 2018 Imi cer scuze ca am intervenit in acest subiect . No comment . Link spre comentariu
victordascalescu54 Postat Februarie 2, 2018 Autor Partajează Postat Februarie 2, 2018 Imi cer scuze ca am intervenit in acest subiect . No comment . Orice sfat e binevenit si bune primit "parerea mea" 1 Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 3, 2018 Partajează Postat Februarie 3, 2018 Pentru acest tub este nevoie de o permanenta supraveghere a biasului, negativarea automata nu rezolva stabilitatea, chiar un bias servoasistat nu afost de folos decit pentru cateva ore si am incercat mai multe tuburi, practic PSF-ul se modifica in timp incomparabil mai mult decit am folosi alte tuburi de aici se poate trage o concluzie destul de nefavorabila vis a vis de acest tub Link spre comentariu
victordascalescu54 Postat Februarie 3, 2018 Autor Partajează Postat Februarie 3, 2018 (editat) Pentru acest tub este nevoie de o permanenta supraveghere a biasului, negativarea automata nu rezolva stabilitatea, chiar un bias servoasistat nu afost de folos decit pentru cateva ore si am incercat mai multe tuburi, practic PSF-ul se modifica in timp incomparabil mai mult decit am folosi alte tuburi de aici se poate trage o concluzie destul de nefavorabila vis a vis de acest tub Nu va contrazic deoarece nu am argumente, sunt un simplu amator. Totusi, nu pot sa nu remarc, fara subiectivism, ca schema lui Tim functioneaza atat la mine cat si la colegul meu de mai bine de 2 ani fara evenimente, iar bias-ul a ramas neschimbat de la bun inceput. E adevarat ca abia dupa circa 50 ore de functionare a devenit asa de stabil. Repet, nu am alte argumente decat cele de ordin practic si nu obisnuiesc la varsta mea sa mint. PS. aceeasi remarca au avut-o si multi alti realizatori ai acestui amplificator pe forumul Diyaudio Editat Februarie 3, 2018 de victordascalescu54 Link spre comentariu
adigh Postat Februarie 3, 2018 Partajează Postat Februarie 3, 2018 Nu vad cum numai supravegherea umana poate fi eficienta iar servobiasul nu. Poate doar daca servobiasul e foarte prost facut. Link spre comentariu
victordascalescu54 Postat Februarie 4, 2018 Autor Partajează Postat Februarie 4, 2018 si schema? Link spre comentariu
hpavictor Postat Februarie 4, 2018 Partajează Postat Februarie 4, 2018 Schema este aproape inutila , valorile componentelor sunt extrem de simplu de extras din imaginea atasata . Un bun punct de plecare poate fi : http://sound.whsites.net/project120.htm Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 4, 2018 Partajează Postat Februarie 4, 2018 Nu va contrazic deoarece nu am argumente, sunt un simplu amator. Totusi, nu pot sa nu remarc, fara subiectivism, ca schema lui Tim functioneaza atat la mine cat si la colegul meu de mai bine de 2 ani fara evenimente, iar bias-ul a ramas neschimbat de la bun inceput. E adevarat ca abia dupa circa 50 ore de functionare a devenit asa de stabil. Repet, nu am alte argumente decat cele de ordin practic si nu obisnuiesc la varsta mea sa mint. PS. aceeasi remarca au avut-o si multi alti realizatori ai acestui amplificator pe forumul Diyaudio Eu am probat doar tuburi noi si a fost imposibil sa le tin in PSF-ul unui SE ,dupa fiecare incercare a acestuia la puterea maxima curentul anodic devenea exagerat de mare dar este posibil ca dupa un rulaj in timp a tubului amplificatorul devine stabil asa cum a-ti observat dvs si atunci se pot relua reglajele. @adigh, sti foarte bine ca un sistem de reglaj de tip servobias are o dinamica limitata ori pentru acest tip de tub a trebuit sa micsorez in plus si constanta de timp pentru actionarea buclei fiindca deviatia curentului anodic nu era corelata cu viteza de raspuns. Pentru un tub obisnuit sistemul servobias actioneaza extrem de lent bunaoara pentru un SE cu PL519 dupa doi ani -Ug sa modificat de la- 52v la -51v Link spre comentariu
hpavictor Postat Februarie 4, 2018 Partajează Postat Februarie 4, 2018 (editat) 6S33S este folosit la MiG25 , stabilizator pe +225V . Schema acelei surse am postat-o la aceasta secțiune , acum ceva timp . Avea un amplificator de eroare cu 6J1P și un tub stabilitron drept referință . Cine are răbdare , o poate căuta ... Nu sunt convins 100% că tensiunea stabilizata era 225V , dar ... Editat Februarie 4, 2018 de Victor Link spre comentariu
victordascalescu54 Postat Februarie 4, 2018 Autor Partajează Postat Februarie 4, 2018 6S33S este folosit la MiG25 , stabilizator pe +225V . Schema acelei surse am postat-o la aceasta secțiune , acum ceva timp . Avea un amplificator de eroare cu 6J1P și un tub stabilitron drept referință . Cine are răbdare , o poate căuta ... Nu sunt convins 100% că tensiunea stabilizata era 225V , dar ... Poate mai postezi din nou schema, pur si simplu ca exemplu didactic.....adica sa putem eventual invata cate ceva. Ar fi interes Link spre comentariu
hpavictor Postat Februarie 4, 2018 Partajează Postat Februarie 4, 2018 Era pe un hard vechi , dar a rămas atașată pe forum . Link spre comentariu
tm07uxo Postat Februarie 4, 2018 Partajează Postat Februarie 4, 2018 Buna seara D-le Dascalescu...Si nu numai ....Nu ne-am auzit de mult ..sper ca sinteti bine...In jurul tubului 6C33c s-au creat mituri si legende precum ca a fost ascuns in spatele cortinei de fier si nu se stia mai nimic pina cand un pilot a dezertat in Japan si acolo oameni de stiinta ce au studiat avionul inamic au uitat pur si simplu sa inchida gura de uimire cand au vazut acest tub...Nimic mai fals ptr. ca ea era publicata si in catalogul de tuburi editat in 1967 de D-na ANA SAVESCU si D-l CEZAR ???? nu mai stiu cum...Daca aveti dubii cu privire la faptul ca daca tubul este NOS sau folosit cercetat vizual stampila OTK daca tubul este nou trebuie sa aiba culoarea albastra ca cerneala, daca este folosit din cauza temperaturii ridicate cerneala albastra se transforma in culoare cafenie...Acest tub parerea mea nu a fost proiectat cum trebuie ptr. ca are un catod disproportionat de mare si elibereaza o cantitate enorma de electroni ce nu poate fi gestionat de grila sub dimensionata ... Curentul mare rezultat de 500mA masurat de Dvs. poate fi si din cauza ca vidul din tub nu este perfect si apare si un curent de grila ce inrautateste si mai mult situatia facind sa creasca si mai mult curentul anodic....ce poate duce la moartea rapida a tubului....Ce e de facut ? Practic ....inainte de a pune la treaba acest tub sa-l puneti numai filamentele sub tensiune la o valoare putin mai mare de ex, in loc de 12,6V la 13V timp de 10-12 ore!!!!! fara pauza...astfel tubul se va supra incalzi facind sa se elibereze gaze din materialele din care este construit tubul....In acelasi timp din cauza temperaturii ridicate se activeaza getterul care fixeaza gazele formate sub forma unui compus chimic solid ce nu mai afecteaza negativ functionarea tubului ... In montaj folositi numai un sigur filament polarizare mixta fixa si automata cu catod legat cu 100 Ohm la masa ... ca punct de functionare regula de aur ptr acest tub usor de tinut minte Ua=220V... Ia=220mA ..Succes si sa auzim numai vesti bune. 1 Link spre comentariu
victordascalescu54 Postat Februarie 5, 2018 Autor Partajează Postat Februarie 5, 2018 (editat) Buna seara D-le Dascalescu...Si nu numai ....Nu ne-am auzit de mult ..sper ca sinteti bine...In jurul tubului 6C33c s-au creat mituri si legende precum ca a fost ascuns in spatele cortinei de fier si nu se stia mai nimic pina cand un pilot a dezertat in Japan si acolo oameni de stiinta ce au studiat avionul inamic au uitat pur si simplu sa inchida gura de uimire cand au vazut acest tub...Nimic mai fals ptr. ca ea era publicata si in catalogul de tuburi editat in 1967 de D-na ANA SAVESCU si D-l CEZAR ???? nu mai stiu cum...Daca aveti dubii cu privire la faptul ca daca tubul este NOS sau folosit cercetat vizual stampila OTK daca tubul este nou trebuie sa aiba culoarea albastra ca cerneala, daca este folosit din cauza temperaturii ridicate cerneala albastra se transforma in culoare cafenie...Acest tub parerea mea nu a fost proiectat cum trebuie ptr. ca are un catod disproportionat de mare si elibereaza o cantitate enorma de electroni ce nu poate fi gestionat de grila sub dimensionata ... Curentul mare rezultat de 500mA masurat de Dvs. poate fi si din cauza ca vidul din tub nu este perfect si apare si un curent de grila ce inrautateste si mai mult situatia facind sa creasca si mai mult curentul anodic....ce poate duce la moartea rapida a tubului....Ce e de facut ? Practic ....inainte de a pune la treaba acest tub sa-l puneti numai filamentele sub tensiune la o valoare putin mai mare de ex, in loc de 12,6V la 13V timp de 10-12 ore!!!!! fara pauza...astfel tubul se va supra incalzi facind sa se elibereze gaze din materialele din care este construit tubul....In acelasi timp din cauza temperaturii ridicate se activeaza getterul care fixeaza gazele formate sub forma unui compus chimic solid ce nu mai afecteaza negativ functionarea tubului ... In montaj folositi numai un sigur filament polarizare mixta fixa si automata cu catod legat cu 100 Ohm la masa ... ca punct de functionare regula de aur ptr acest tub usor de tinut minte Ua=220V... Ia=220mA ..Succes si sa auzim numai vesti bune. Multumesc. Da, am catalogul din '67, da am "prajit" tuburile 48 ore, tuburile erau noi(OTK indigo). Atata timp cat firme consacrate cum ar fi Athmasfere folosesc acest tub...sper sa dea rezultate si la mine. Editat Februarie 5, 2018 de victordascalescu54 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum