Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

HELP antena radio

victordascalescu54

Postări Recomandate

Am de gand sa-mi pun in functiune vechiul radio Revox A76, dar am ramas fara antena dupa renovarea casei.

As putea sa folosesc cu rezultate bune aceasta antena rotativa?

post-241795-0-58462400-1517393545_thumb.jpg

PS. Locuiesc in Bucuresti si nu ascult decat FM analog adica RADIO ROMANIA MUZICAL

Specificatii Antena TV SONETT SNA-950TG:

castig dB: 95-145 dB
rotire 360 de grade
canale VHF: 1-12
canale UHF: 21-69
frecventa 45-860MHz
impedanta: 75 Ohm
dual volt. 110/220V AC 50-60 HZ
telecomanda
amplificator
rotor
dimensiuni antena: 58 x 57.5 x 48
dimensiuni ambalaj: aprox. 46 x 22 x 10 cm

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Spitfire

2

• QQme

1

• lukeme

1

• victordascalescu54

1

Zile populare

Aveti deja antena? daca nu, va sfatuiti sa nu cumparati porcaria aia, am avut asa ceva prin `99, e o gluma proasta chiar si pe UIF. Mai bine va confectionati un dipol+ un cablu coaxial de calitate, veti obtine mult mai mult decat cu aia. Daca nu va place sa bricolati gasiti antene de radio FM decente, inclusiv omnidirectionale.

Link spre comentariu

Antenele turcesti "Telecanac" cu "farfurie" ajunsesera sa aiba chiar si...5000 dB. Producatorul nu putea fi acuzat de minciuna, fiindca dB-lul nu e o marime fizice precum voltul, amperul (SI), ci exprima doar raportul dintre doua puteri. Producatorul turc poate s-o intoarca ca la Ploiesti, zicand ca a luat ca etalon o guma de mestecat Turbo, cand a masurat raportul ala de 5000 dB. :rade:

Nu asta e problema acelei antene, ci proasta calitate a materialelor si executiei, practic nu ai nici un avantaj fata de o sarma ordinara pe VHF.

Link spre comentariu

Revox A76 are sensibilitate buna - 1uV - ar putea merge si cu o antena normala, fara amplificare:

"Range: 87.5 to 108 MHz.

Sensitivity: 1.0uV (FM).

Signal to Noise Ratio: 70dB (FM).

Distortion: 0.2% "

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări