marianlsea Postat Ianuarie 30, 2018 Partajează Postat Ianuarie 30, 2018 Buna ziua, TV-ul a incetat sa functioneze brusc.Nu mai aprinde nici LED-ul de stand-by. L-am desfacut si are circuitele pe un sasiu CP-830 FP. Sursa este controlata de un STR F6654. finalul de linii este un ST 2310 DHI,procesorul MSP3410G. La proma vedere am identificat cateva zone incalzite pe PCB si anume : -diodele D870 respectiv D830 din secundarul transformatorului chopper pe bara de 5V respectiv 8V: -lipiturile terminalelor regulatoarelor de tensiune I820 tip 7805 respectiv I822 tip 7808; -lipiturile terminalelor regulatoarelor de tensiune I821 tip LD1117A pentru 3.3V respectiv i824 tip LD1117A pentru 1.8V. Regulatoarele 7805 SI 7808 le-am verificat scoase din montaj si am constatat ca 7808 furniza la iesire 7.4 V iar 7805 4.6V.Le-am inlocuit cu regulatoare similare avand insa suprafata metalica in spate fata de cele originale cu corpul total din plastic. Am schimbat condensatoarele electrolitice din primarul si secundarul sursei fiind destul de vechi mai putin C805 de 180 uF/400V. O nedumerire o am legata de faptul ca pe schema C823 este indicat ca avand 1000 uF/25V insa pe PCB am gasit un 220 uF/25V. L-am inlocuit tot cu un 220 uF/35V. Am conectat in prima instanta doar blocul de POWER si a fost OK insa la conectarea PCB-ul intregului TV siguranta sare.(4A ceramica). As dori sa investighez de unde am consumul rifdicat care imi arde siguranta dar nu stiu cum sa abordez problema. In PTC nu ajunge tensiunea pentru ca nu aud cum se realizeaza degausarea si de asemenea nici pe conectorul de la TUBUL CATODIC pentru ca la deconectarea mufei nu am sarcina acumulata in tub.Am verificat cu multimetrul toate diodele din sursa mai putin regulatoarele de 1.8 si 3.3V. O sugestie de procedura de verificare fara a fi nevoit sa tot ard sigurante daca aveti o primesc cu placere. Ma gandesc sa decuplez finalul de linie si sa pun o sarcina rezistiva(un bec cu filament de (60-100W) intre emiter si colector dar il iau ca masura de rezerva pentru ca spatiul disponibil ca sa desfac surubul care tine finalul pe radiator este cumplit de stramt si trebuie sa vad cum il desfac. Suspectez si regulatorul din sursa STR F 6654 dar pana nu fac masuratori nu ma pot pronunta. Va multumesc anticipat pentru eventuale sugestii Link spre comentariu
mircea65 Postat Ianuarie 30, 2018 Partajează Postat Ianuarie 30, 2018 Sa nu fie chiar PTC-ul de vina! Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 30, 2018 Partajează Postat Ianuarie 30, 2018 CITAT: masura de rezerva pentru ca spatiul disponibil ca sa desfac surubul care tine finalul pe radiator este cumplit de stramt si trebuie sa vad cum il desfac. A scos unul pe vremea lui Decebal finalul linii de pe radiator si de atunci milioane de daci/ romani il imita. Nu am scos NICIODATA tranz de pe radiator (depanez de min 30 ani tv cu tranz pe linii). Am un ac vidia cu care tai traseul intre colector si traf linii. Pt ca pe forum am vazut cat de greu se prind cei ce nu au osc daca au comanda linii doream (m-am abtinut pana acum, m-am plictisit de repetarea problemei) sa le propun sa taie piciorusul de colector de la 1-4 mm de la cablaj si in final cu un fir se reface legatura. Avantajul este ca poti pune becul intre colector si B+ si vezi si comanda de linii. Si la problema, nu se arde siguranta unei surse cand faci scurt pe iesire daca nu se arde elementul de forta al sursei, Nu exista sursa tv fara limitare curent care are exact rolul de a proteja mos-ul/ tranz din sursa. Cat de prost sa fie un proiectant ca la fiecare suprasarcina pe iesire sa i se arda siguranta? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum