ADA_S Postat Ianuarie 29, 2018 Partajează Postat Ianuarie 29, 2018 Am un alimentator 12v cu SD4840 si imi oscileaza foarte mult tensiunea. In secundar e un TL431, atasez o imagine cu o schema asemanatoare cu ce am eu. De unde sa incep? Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 29, 2018 Partajează Postat Ianuarie 29, 2018 Tensiunea oscileaza in gol sau in sarcina ? Daca ai esr-capacimetru verifica intai electroliticii, aia sunt primii care cedeaza in timp. Link spre comentariu
ADA_S Postat Ianuarie 29, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2018 (editat) Tensiunea oscileaza in gol, nu l-am testat in sarcina. Are un led montat pe capac si am vazut ca pulseaza, asa mi-am dat seama cu nu e ceva in regula. Am verificat condensatorii cu un multimetru si eu zic ca sunt ok. Tensiunea la Vcc pulseaza de la 13,5V la 15,5V. Editat Ianuarie 29, 2018 de ADA_S Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 30, 2018 Partajează Postat Ianuarie 30, 2018 Cu ce multimetru ai verificat electroliticii? Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 30, 2018 Partajează Postat Ianuarie 30, 2018 Pune un consumator si vezi ce se intampla. Link spre comentariu
dan cod Postat Ianuarie 30, 2018 Partajează Postat Ianuarie 30, 2018 Verificarea conzi cu multimetrul= zero Link spre comentariu
ADA_S Postat Ianuarie 30, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 30, 2018 (editat) Condensatoarele le-am verificat cu un multimetru ieftin. Le-am dat jos, le-am incarcat si masurat tensiunea. Valoarea lor nu pot sa o masor. Am observat ca in paralel cu condesatorul Ccc mai e un smd. Editat Ianuarie 30, 2018 de ADA_S Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 30, 2018 Partajează Postat Ianuarie 30, 2018 De regula sunt sustinatorul celor care incearca, si fac tot ce pot sa ajut acolo unde pot. Totusi in cazul de fata fac o exceptie pentru ca nu-i vorba de un montaj simplu cu leduri sau amplificator cu integrat, sau alte aplicatii sigure, ci aici este vorba despre un montaj care poate ucide, si din ce ai postat pana acum tind sa cred ca cel mai bine pentru tine este sa mergi cu alimentatorul la altcineva mai experimentat. PS: Aia numai verificare condensatori nu se numeste... Se cumpara un ESR-capacimetru si cu acela se verifica asa cum trebuie. Daca nu ai acces la asa ceva atunci ii schimbi pe toti cu altii noi indiferent de cum arata fizic au pe multimetru. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum