Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandare Sursa Laborator

Vizitator Vlad GEORGESCU_242489

Postări Recomandate

Desi am vazut niste SMPS-uri de 5 cm grosime si 200 de Amperi la iesire, 

mie tot chestiile astea "old school" imi plac mai mult!

Am recunoscut din poze redresorul cu tiristoare si bobina (babana) de

acumulare a filtrului "gama" pe 100 Hz (faceau si ai nostri o sursa

pe acelasi principiu, da' "numai" pana la 30V, 15A/ vreo 20kg?.....)

Totusi, o sursa gen 2x 0-30V, 0-5A, cu posibilitatea de legare

serie/paralel, atat cu reglare gen master slave cat si independenta

(eventual SI 5V/3A, pentru cei pasionati de circuite logice "stufoase"/TTL)

mi se pare capabila de a(-mi) satisface 95% din necesitati......

Link spre comentariu

Parca-mi suna ceva cunoscut....

Inca dezmembrez piese de pe placi "de dat la gunoi"; culmea e ca ultima operatie

e colectarea cositorului..... Cel mai probabil, cel putin 99% din aceste piese si materiale

NU le voi utiliza (vor fi date sau chiar aruncate), insa, ca unul care a trecut prin "lipsuri"

la aceste capitole, am si eu o anumita compulsiune (in fond nu omor pe nimeni!!!)

Din pacate nu am spatiu pentru colectionat chestii mai voluminoase (radioreceptoare,

televizoare, alte aparate cu casete "mari") si nici nu sunt foarte pasionat de acestea,

insa cate ceva mai micut, as mai construi (un avertizor de inundatie, de exemplu, 

ca nu am incredere in racordurile flexibile de sub bateriile de amestec,

devenite "norma obligatorie"....)

Sanatate, inspiratie (idei) si spor la construit si depanat!

Editat de blazeu
Link spre comentariu
  • 3 ani mai târziu...

Salutare

Ca sa nu mai deschid alt topic postez si eu aici o intrebare, poate cineva foloseste aceste surse si isi poate spune o parere

Ce ati alege intre urmatoarele 2:

Owon ODP6033  2x60V, 3A

2021-03-12-12-39-13-ODP6033-Age-Sys-Webshop-and-12-more-pages-Work-Microsoft-Edge.png

si  Siglent SPD3303X-E

2021-03-12-12-39-28-SPD3303-X-E-Sursa-liniara-programabila-220-W-cu-3-iesiri-and-12-more-pages-Wor.png

Varianta Owon ma tenteaza mai mult din cauza excursiei mai mare a tensiunii, dar compania nu.... are cineva modelul asta? Pe google nu am gasit foarte multe lucruri, dar avand in vedere ca o folosesc acasa pentru hobby, poate as putea trece peste....

De Siglent nu pot vorbi de rau, ca mai am scule de la ei sunt sunt foarte multumit insa ma cam limiteaza tensiunea... as fi vrut ceva pana la 2x50V

As vrea sa pot lucra cu una din ele in mod inseriat. Se poate obtine tensiune diferentiala din ele in acest mod? Nu am lucrat cu surse duble de genul asta pana acum. Sau ele sunt gandite sa alimenteze un consumator doar din extremitati, detalii din fisele tehnice nu specifica acest lucru...

De exemplu pot alimenta un amplificator pentru test din ele? Asta ar insemna sa pot scoate punctul median 0V de pe borna plus din canalul 1 sau minus din canalul 2

Link spre comentariu

Siglentul are cele 2 canale complet izolate galvanic, poti obtine tensiune diferentiala de 2x32V fara probleme cu ea. Al treilea canal e legat impreuna cu canalul 2 ( e derivat din acesta ). Rigol 832 are in plus si al 3 lea canal izolat galvanic in plus fata de Siglent.  Daca vrei ceva mai ieftin vezi si SPD3303C, acelasi lucru, dar cu afisaj simplu 7 segmente.

Editat de modoran
Link spre comentariu

Asa m-am gandit si eu, dar am rugat pe cineva de la magazinul care vinde Siglentul ala  si spune ca nu poate face ce vreau eu, ca nu are nu stiu ce optiune de traking..... desi am vazut si eu ca scrie ca e complet izolat....

Editat de djlove
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări