Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandare Sursa Laborator

Vizitator Vlad GEORGESCU_242489

Postări Recomandate

Si eu sint interesat de poze cit mai detaliate.

Sint curios cu ce este facuta si cam ce performante m-as putea astepta de la ea.

Nu-I vorba, imi pot face si eu sirse cete vreau si cum vreau dar la capitolul cutii pt ele..........nu prea pot face, nu ca la una de fabrica.

Link spre comentariu

Păi eu am înțeles că s-a hotărât la o sursă cu traf de rețea...ori o construiește,ori o cumpără.

Multumesc domnilor A.Tabacaru si Spitfire,imi cer scuze ca in primul post nu am fost mai explicit.Am incropit o mica sursa intr-o cutie existenta formata dintr-un trafo toroidal de 20VA/21Vca,o punte redresoare de 3A,filtraj 3300uF/63V||0.1uf ceramic dupa care un modul chinezesc in comutatie cu LM2596 adj cu display ce indica prin comutare tensiunea de intrare/tens.de iesire.Am inlocuit semireglabilul multitura cu un potentiometru multitura(nu-mi place metoda,e de invartit mult-tot mai bine cu doua potentiometre in serie,reglaj brut/fin).La aceasta jucarie chinezeasca ma refeream in ceea ce priveste zgomotul de fond(brum)

Imi cer scuze dar as dori daca se poate,o indicatie cum se pot insera si poze in postare.Multumesc.

Link spre comentariu

Poze pe forum........

Incarcati poza https://www.google.com.ua/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwi17Lj96r7YAhUILVAKHdhBDWYQFggpMAA&url=https%3A%2F%2Fimgur.com%2Fupload&usg=AOvVaw3r0rSwI6txFWwPy7_QL-5h

Dupa ce se incarca click dreapta,apoi click stanga pe "Copy"

Reveniti pe forum,si dati click stanga pe attachicon.gif forum.PNG

Se deschide attachicon.gif forum 2.PNG

Apoi click dreapta,urmat de click stanga pe "Paste"

Apoi apasati butonul "ok"

Editat de Andrei Tabacaru
Link spre comentariu

https://www.elforum.info/topic/126403-sursa-reglabila-cu-lm723-idei-de-realizare-practica/page-14

Sesebe, uite cutia mea.

Mai am o foaie crestata identic din care iese o capota. Fata cu butoane, spatele pe unde intra firul si fundul nu le am. Se pot face din pal.

Fanel am vazut cutia ta si-mi place dar eu nu prea mai am asa timp liber si prefer sa ma ocup in timpul liber de chestii la care ma pricep mai bine si pt care am si scule de lucru.

Link spre comentariu

Nu e asa de greu sa pui o sursa intr-o cutie care sa arate decent. Cu doar o bormasina si o pila lata faci cutia de mai jos.

Dar, totul trebuie calculat, desenat, respectat la mm. Si iese frumos.

Cutia e din aluminiu vopsit gri. Placa frontala e acoperita cu un autocolant imprimat si plastifiat. Sursa e alimentata de un SMPS. Oricum, si sursa de fata tot SMPS este.

2exv8n7.jpg

2s0lqhv.jpg

2gycf1x.jpg

Editat de thunderer
Link spre comentariu

Nu e asa de greu sa pui o sursa intr-o cutie care sa arate decent. Cu doar o bormasina si o pila lata faci cutia de mai jos.

Cutia e din aluminiu vopsit gri. Placa frontala e acoperita cu un autocolant imprimat si plastifiat. Sursa e alimentata de un SMPS. Oricum, si sursa de fata tot SMPS este.

Da, arata binisor. Cutia gri dela ce a fost?

Link spre comentariu

2exv8n7.jpg

2s0lqhv.jpg

2gycf1x.jpg

Referitor la partea de afisare/control,se poate oferi schema/codul? Pare detul de interesanta aceasta parte de afisare/control.

Multumesc pentru intelegere

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări