Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor depanare frigider whirlpool WBC 3546 A+ NFC

Magua

Postări Recomandate

Salut,

mi s-a stricat frigiderul, model whirlpool WBC 3546 A+ NFC. Nu mai receste nici congelatorul nici frigiderul deloc iar displayul este stins, dar totusi atunci cand deschid usa, becul din interior este alimentat. Am desfacut displayul si apoi am gasit cumva placa de baza si se pare ca pe aceasta a 'puscat' un circuit integrat. Din pacate nu mai se poate citi pe acesta codul lui si nu stiu ce fel de integrat este. Tot ce stiu despre el e ca are 7 pini. Daca ma poate ajuta cineva sa imi spuna ce tip e, ar fi minunat. Am atasat pozele.

Multumesc !

post-267981-0-67912000-1517155375_thumb.jpg

post-267981-0-59719500-1517155383_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Magua

4

• validae

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Dacă găsiți cumva ciobul care a sărit din capsulă, se poate restaura ușor seria integratului defect. Cel mai probabil este o sursă SMPS de genul TNY (Tiny Switch) de exemplu TNY264 sau Viper. Se poate depista și după funcțiile pinilor, dar asta o poate face doar un depanator experimentat. O altă variantă e să căutați placa electronică după seria ei sau după numele frigiderului și din poza de pe site-ul unde o găsiți ca piesă de schimb poate reușiți să descifrați ce integrat folosește. Dar mai bine apeleți la cineva cu experiență în depanare, fiindcă în afară de acel integrat e foarte probabil să mai fi cedat și alte componente.

Link spre comentariu

Multumesc pentru raspuns !

Intr-adevar, dupa ce am mai cautat , am gasit bucata lipsa din capsula integratului si am aflat astfel tipul acestuia: TNY268PN. Credeti ca nu sunt sanse sa fie doar acesta defect ?

O incerc sa merg maine si la service sa vad ce zic si cei de acolo.

Am gasit si ceva schema electronica pe intenet, dar nu pare sa ma ajute pe mine, neavand cine stie ce experienta in domeniu.

Link spre comentariu

Posibil să fie doar integratul ars, dar se poate să mai fie și altceva, o rezistență, o bobină sau diodă. În acel caz, după înlocuirea integratului, se va arde din nou...de aceea e bine să verifice rapid cineva cu experiență, nu îi ia mai mult de zece minute.

Link spre comentariu
  • 11 luni mai târziu...

Revin cu update, dupa un an :hdgfhgdf

Am avut noroc si a fost doar integratul TNY268PN  defect. Am gasit piesa la un magazin din Timisoara, am schimbat-o si vad ca de un an merge frigiderul .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări