Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

intrebare sursa reglabila

Vizitator gica pilula

Postări Recomandate

Vizitator gica pilula

Buna ziua. Am mai incercat sa intreb aceste lucruri dar se pare ca am postat unde nu trebuia si imi cer scuze pentru asta.

Deci as vrea sa fac aceasta sursa reglabila dar:

1-pot sa o adaptez pentru varianta simetrica respectant valorile dar mergand pe tensiune negativa cu componente aferente?

2-inteleg ca sursa are limitare de curent pe la 4-5 amperi,dar protectie la scurtcicuit nu?

3-Cum DUMNEZEU sa fac cu potentiometrul dublu ca am incercat diferite valori si modele realizand eu o sursa cam la fel cu lm 317 si bd 911 si lm 337 si bd 912 si aveam diferenta destul de mari intre ramuri dar nu in puncte fixe ale potentiometrului ci aleator pe cursa lui. Sa fi fost oare din cauza ca am folosit lm 317 cu npn si 337 cu pnp?

Editat de gica pilula
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Buna ziua. Am mai incercat sa intreb aceste lucruri dar se pare ca am postat unde nu trebuia si imi cer scuze pentru asta.

Deci as vrea sa fac aceasta sursa reglabila dar:

1-pot sa o adaptez pentru varianta simetrica respectant valorile dar mergand pe tensiune negativa cu componente aferente?

2-inteleg ca sursa are limitare de curent pe la 4-5 amperi,dar protectie la scurtcicuit nu?

3-Cum DUMNEZEU sa fac cu potentiometrul dublu ca am incercat diferite valori si modele realizand eu o sursa cam la fel cu lm 317 si bd 911 si lm 337 si bd 912 si aveam diferenta destul de mari intre ramuri dar nu in puncte fixe ale potentiometrului ci aleator pe cursa lui. Sa fi fost oare din cauza ca am folosit lm 317 cu npn si 337 cu pnp?

O varianta ar putea fi si aceasta.

0-35.jpg

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Daca doriti realizarea unei surse SIMETRICE cu reglaj UNIC si SIMULTAN, uitati-va la o sursa gen

RXN 305D-II, care in modul "serie" functioneaza ca o sursa simetrica, cu reglaj unic (+/- 0-30V).

Sursa mentionata utilizeaza amplificatoare operationale pentru controlul tensiunii si curentului,

precum si pentru stabilizarea referintei.

Mai exista si cateva accesorii interesante si uneori utile: cate un voltmetru si un ampermetru digital

pentru fiecare sursa, un sistem de comutare a 3 praguri de tensiune pe alimentarea inainte de ERS

(elementul de reglaj serie), in functie de tensiunea ceruta la iesire, pentru reducerea disipatiei la

tensiuni mici si curenti mari la iesire.

Spor la studiu, si, poate si la construit!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări