Kreator Postat Ianuarie 28, 2018 Partajează Postat Ianuarie 28, 2018 ... da' curentul de mers in gol cum il reglez? Link spre comentariu
Nostalgic Postat Ianuarie 28, 2018 Partajează Postat Ianuarie 28, 2018 Nu deoarece fiecare final vede intreaga tensiune dintre ramuri ( sigur, ignorand pierderi+saturatie ), deci esti prea la limita cu alimentarea pentru 200W, un 100-150 ar putea sa mearga, dar recomand totusi finali mai buni. Eu știam din principiile electronicii că într-un etaj final în contratimp că tranzistorii nu conduc în același timp - npn-ul pe sinusoida pozitivă -pnp-ul pe negativă(e vreo ordonanță de urgență de s-a modificat principiile ? ) Un tz final vede numai nivelul tensiunii de pe ramura lui, prin celalalt curgînd un curent prea mic ( sigur, ignorand pierderi+saturatie ), Scuze să nu se considere atac la persoană , am toată considerația pentru colegii de forum, dar hai să fim realiști. Link spre comentariu
Marian Postat Ianuarie 28, 2018 Partajează Postat Ianuarie 28, 2018 Uita-te la partea de sus a desenului pus de tine, cea cu PNP-ul blocat, si zi-mi ce se intampla cand ramura de sus ( deci NPN-ul ) este dusa la clipping? Adica ce tensiune vede PNP-ul intre colector si emitor atunci cand NPN-ul este dus aproape de saturatie ( complet deschis )? Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 28, 2018 Partajează Postat Ianuarie 28, 2018 Dl Nostalgic mai ai mult pana ajungi la nivelul lui Marian...Culmea, cu interventia asta ai demonstrat exact ce a spus Marian, dumneata nu ai inteles ce ai prezentat. Ia cauta pe net ce reprezinta Vceo, Vcer, Vcesus... Marian a fost mai rapid. Link spre comentariu
orgasmo Postat Ianuarie 28, 2018 Partajează Postat Ianuarie 28, 2018 ... da' curentul de mers in gol cum il reglez? Se masoara tensiunea pe un rezistor de 0,33 ohm, valoarea de 16,5mV este referinta. Rezistorul 1,5k* poate avea alta valoare pana la 2,2k sau utilizand rezistori de1,5k dar cu tolerante diferite +/-0,1% la +/-10%. Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Ianuarie 29, 2018 Partajează Postat Ianuarie 29, 2018 Daca sunt cu sufixul B macar ar putea iesi ceva interesant. Eu recomand o cale batatorita adica etajul final din amplificatorul FINEARTS V1 by grundig. Daca exista interes pun si corectiile. Lucrat corect si cu piese de calitate va suna mai mult decat multumitor. Nu renunta la acei tranzistori. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum