Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

schema aplificator tip35 si tip36

muz1ca

Postări Recomandate

Nu deoarece fiecare final vede intreaga tensiune dintre ramuri ( sigur, ignorand pierderi+saturatie ), deci esti prea la limita cu alimentarea pentru 200W, un 100-150 ar putea sa mearga, dar recomand totusi finali mai buni.

Eu știam din principiile electronicii că într-un etaj final în contratimp că tranzistorii nu conduc în același timp - npn-ul pe sinusoida pozitivă -pnp-ul pe negativă(e vreo ordonanță de urgență de s-a modificat principiile ? )

Un tz final vede numai nivelul tensiunii de pe ramura lui, prin celalalt curgînd un curent prea mic ( sigur, ignorand pierderi+saturatie ),

Scuze să nu se considere atac la persoană , am toată considerația pentru colegii de forum, dar hai să fim realiști.

Link spre comentariu

Uita-te la partea de sus a desenului pus de tine, cea cu PNP-ul blocat, si zi-mi ce se intampla cand ramura de sus ( deci NPN-ul ) este dusa la clipping? Adica ce tensiune vede PNP-ul intre colector si emitor atunci cand NPN-ul este dus aproape de saturatie ( complet deschis )?

Link spre comentariu

Dl Nostalgic mai ai mult pana ajungi la nivelul lui Marian...Culmea, cu interventia asta ai demonstrat exact ce a spus Marian, dumneata nu ai inteles ce ai prezentat. Ia cauta pe net ce reprezinta Vceo, Vcer, Vcesus...

Marian a fost mai rapid.

Link spre comentariu

... da' curentul de mers in gol cum il reglez? :nas:

Se masoara tensiunea pe un rezistor de 0,33 ohm, valoarea de 16,5mV este referinta.

Rezistorul 1,5k* poate avea alta valoare pana la 2,2k sau utilizand rezistori de1,5k dar cu tolerante diferite +/-0,1% la +/-10%.

Link spre comentariu

Daca sunt cu sufixul B macar ar putea iesi ceva interesant.

Eu recomand o cale batatorita adica etajul final din amplificatorul FINEARTS V1 by grundig.

Daca exista interes pun si corectiile.

Lucrat corect si cu piese de calitate va suna mai mult decat multumitor.

Nu renunta la acei tranzistori.

2csgsh1.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări