Untold Postat Ianuarie 27, 2018 Partajează Postat Ianuarie 27, 2018 Va salut! Vreau sa comand o sonerie la 220V cu un SSR (deci, sarcina inductiva) si am inteles ca ar trebui si-un snubber, pe care nu stiu sa-l calculez. Nu stiu nici consumul soneriei, tot ce stiu e ca soneria e una marisoara, ce suna intr-un liceu, la pauze. Am intalnit felurite valori la snubberul RC, insa va rog sa-mi spuneti care ar fi mai potrivite pt situatia mea. In atas, pdf-ul SSR-ului si un snubber la un SSR cu sarcina inductiva, cu multumiri! s202s02.pdf Link spre comentariu
UDAR Postat Ianuarie 27, 2018 Partajează Postat Ianuarie 27, 2018 În principiu, dacă soneria este una clasică, cu electromagnet vibrator, NU este nevoie de snubber . Triacul stă deschis toată ( aproape ) durata alternaței iar la întreruperea circuitului tensiunea apare la bornele contactului vibrator. Totuși, până la un verdict definitiv trebuie să dai mai multe informații . Că nu știi nu este o scuză . Link spre comentariu
Untold Postat Ianuarie 27, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2018 Soneria este una clasica, cu electromagnet la 220V. Luni o sa ma uit la ea sa vad si consumul. Multumesc pt raspuns. Link spre comentariu
nelu F Postat Ianuarie 27, 2018 Partajează Postat Ianuarie 27, 2018 http://educypedia.karadimov.info/library/6785.pdf Link spre comentariu
PINTI Postat Ianuarie 27, 2018 Partajează Postat Ianuarie 27, 2018 O poti alimenta normal, fara nici o bobina. Link spre comentariu
UDAR Postat Ianuarie 27, 2018 Partajează Postat Ianuarie 27, 2018 @nelu F Foarte frumos dar nu e asta situația . Avem un SSR cu comutare la trecerea prin zero . Dar dacă, totuși, din materialul ăla poți să determini niște valori pentru Rsn și Csn , nu te sfii, pune-le aici ! @PINTI Evident , nu am fost atent la poză . Credeam că bobina simbolizată pe desen e chiar soneria .... Link spre comentariu
Untold Postat Ianuarie 27, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2018 (editat) Am sa fac un snubber cu 100 ohmi si 47nF/275V X2. Daca bubuie SSR-ul, am vreo 6 buc de schimb... Editat Ianuarie 27, 2018 de Untold Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 27, 2018 Partajează Postat Ianuarie 27, 2018 Pune macar 100nF cu 100Ω si pt siguranta poti pune si un varistor de 500V. Link spre comentariu
Untold Postat Februarie 14, 2018 Autor Partajează Postat Februarie 14, 2018 Am rezolvat, am pus un releu. 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum