Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Calcul snubber?

Untold

Postări Recomandate

Va salut!

Vreau sa comand o sonerie la 220V cu un SSR (deci, sarcina inductiva) si am inteles ca ar trebui si-un snubber, pe care nu stiu sa-l calculez. Nu stiu nici consumul soneriei, tot ce stiu e ca soneria e una marisoara, ce suna intr-un liceu, la pauze.

Am intalnit felurite valori la snubberul RC, insa va rog sa-mi spuneti care ar fi mai potrivite pt situatia mea.

In atas, pdf-ul SSR-ului si un snubber la un SSR cu sarcina inductiva, cu multumiri!

s202s02.pdf

post-221025-0-42932300-1517032588_thumb.gif

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Untold

4

• UDAR

2

• nelu F

1

• PINTI

1

Top autori în acest subiect

În principiu, dacă soneria este una clasică, cu electromagnet vibrator, NU este nevoie de snubber . Triacul stă deschis toată ( aproape ) durata alternaței iar la întreruperea circuitului tensiunea apare la bornele contactului vibrator.

Totuși, până la un verdict definitiv trebuie să dai mai multe informații . Că nu știi nu este o scuză .

Link spre comentariu

@nelu F Foarte frumos dar nu e asta situația . Avem un SSR cu comutare la trecerea prin zero .

Dar dacă, totuși, din materialul ăla poți să determini niște valori pentru Rsn și Csn , nu te sfii, pune-le aici !

@PINTI Evident , nu am fost atent la poză . Credeam că bobina simbolizată pe desen e chiar soneria ....

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări