Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema statie de dezlipit ZD915

miriffic78

Postări Recomandate

Nu are transformator ,si aveam 110V intre nul si varf pistol ,mi sa parut si mie ciudat...

Are sursa in comutatie...si e normal sa-ti apara tensiune pe varf daca impamantarea nu era buna la priza.

Bine ca ai rezolvat problema.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 42
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dan cod

10

• Florinel TV

7

• elektronu85

6

• miriffic78

5

• 2 săptămâni mai târziu...

Buna dimineata!

Postez aici pentru ca nu are rost sa deschid alt topic pentru problema mea. Am si eu o statie de dezlipit tip ZD-915(stiu, nu e cea mai buna, dar momentan atata mi-am permis) si mi s-a defectat pistolul de dezlipit, in sensul ca de la caldura degajata, suportul "tevii" cu rezistenta a devenit casant, si ieri m-am trezit ca s-a rupt cu totul, m-am trezit cu suruburile pe masa. Momentan nu am o poza, sper ca reusesc sa ma fac inteles...

Acuma rugamintea mea si intrebarea ar fi, ce variante de inlocuire a pistolului original ar fi?? As vrea ceva nu foarte scump si daca se poate mai de calitate decat pistolul original.

Va multumesc pentru orice sugestie, este binevenita! :)

Link spre comentariu

Eu spun ca cea mai buna solutie ar fi sa pui tot original ca alte pistoale ba nu se potrivesc cu rezistenta ba cu senzoru de temperatura , de cind ai statia?

Link spre comentariu

De mai bine de un an, cred ca se apropie de 2 ani, partea proasta la statie in general e ca nu are un control foarte exact al temperaturii, de exemplu ca sa pot dezlipi cracii la 2SC5200/2SA1943 in amplificatoarele cu fludor din acela chinezesc fara plumb, trebuie sa dau statia la 450grade pe afisaj ca sa pot topi bine rahatul ala de fludor, asta se intampla si datorita pinului destul de gros al tranzistorului, folosesc duza cu gaura cea mai mare din cele 3. Si in felul acesta rezistenta perge foarte fierbinte, ceea ce a dus la coacerea acelui suport de plastic negru...

Link spre comentariu

De mai bine de un an, cred ca se apropie de 2 ani, partea proasta la statie in general e ca nu are un control foarte exact al temperaturii, de exemplu ca sa pot dezlipi cracii la 2SC5200/2SA1943 in amplificatoarele cu fludor din acela chinezesc fara plumb, trebuie sa dau statia la 450grade pe afisaj ca sa pot topi bine rahatul ala de fludor, asta se intampla si datorita pinului destul de gros al tranzistorului, folosesc duza cu gaura cea mai mare din cele 3. Si in felul acesta rezistenta perge foarte fierbinte, ceea ce a dus la coacerea acelui suport de plastic negru...

Este ceva in neregula,a si eu am aceiasi statie dar nu urc cu temperatura mai sus de 300-310 grade si dezlipeste bine. Insista mai mult pe locul de dezlipit fiindca daca este oxidat cositorul se dezipeste mai greu. Daca se intampla asa eu topesc in acei loc putin fludor si abia apoi aspir cositorul si merge foarte bine. Normal ca la 450 de grade sa se deterioreze suportul.Nu pistolul este de vina ci oxidul si metoda de folosire. P.S. Si nu mai folosi acel fludor caci in timp se deterioreaza :96

Editat de Dan57
Link spre comentariu

Si eu am statie ZD-915 cumparata de anul trecut si nam urcat mai mult de 350grade niciodata si topeste ffoarte bine, mai repede se duc varfurile dar sunt destul de ieftine si se merita cumparate

Link spre comentariu

Mi se parea si mie ca este ceva in neregula, o sa comand totusi un pistol identic, sa vad cum evolueaza lucrurile. Mentionez ca de nou pistolul mi-a facut figuri, a fost schimbat pe garantie, La pistolul original care a venit in cutie, s-a desprins teava metalica din interiorul rezistentei la nici a treia folosire. Mi-a fost schimbat pe garantie, si e posibil ca si pistolul de schimb sa fi fost cu ceva probleme, sau alimentarea pistolului are o problema... statia in sine... Folosesc si eu adaos de fludor cu plumb ca sa mearge treaba mai repede, si totusi... Marturisesc ca nici nu am asa multa experienta cu statiile de dezlipit, este prima statie de dezlipit cu care lucrez...

Mi-ar fi placut sa inlocuiesc pistolul original cu un pistol gen letcon cum sunt pe la statiile Weller si altele de genul, bineinteles cu conditia sa fie cu senzor de temperatura tip K... dar cred ca pana la urma o sa iau tot un pistol original, daca spuneti ca nu se merita modificarea... :)

EDIT: Ceva de genul https://www.tme.eu/ro/details/wel.wxdp120-set/statii-de-dezlipit/weller/t0051320299/ dar sensibil mai ieftin... :rade:

Editat de elektronu85
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări