miriffic78 Postat Ianuarie 26, 2018 Partajează Postat Ianuarie 26, 2018 Statia asta de dezlipit ZD915 are faza pe pistolul de dezlipit.Am schimbat si stecherul in priza,am verificat impamantarea si este ok.Am gasit o solutie prin separarea galvanica cu un transformator 300VA cu raport 1:1 (220v:220v) dar nu am mai realizat asa ceva si de aceea intreb aici daca aceasta solutie imi va rezolva problema.Va multumesc!. Link spre comentariu
mac01 Postat Ianuarie 26, 2018 Partajează Postat Ianuarie 26, 2018 (editat) Letconul la ZD915 se alimenteaza la 24 volti. Cum ai tu faza retelei pe letcon...chiar nu inteleg. Poti face separatie cu un transformator 1/1....dar cred ca tu ai alta problema acolo...cred ca n-ai impamantare la priza. Editat Ianuarie 26, 2018 de mac01 Link spre comentariu
gabitzu2006 Postat Ianuarie 26, 2018 Partajează Postat Ianuarie 26, 2018 sau...a pus creionul de tensiune pe letcon si s-a aprins becul.. 1 Link spre comentariu
miriffic78 Postat Ianuarie 26, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 26, 2018 Cand am zis faza pe letcon ma gandeam ca vine o tensiune pe el (exprimare gresita),intrebarea este daca nu distrug cu el cand dezlipesc mosfeturi, memorii etc cu tensiunea aste de 24 V pe el. Link spre comentariu
mac01 Postat Ianuarie 26, 2018 Partajează Postat Ianuarie 26, 2018 (editat) Cum ai depistat ca ai tensiune pe letcon? Cum ai masurat si cu ce ai masurat ? Editat Ianuarie 26, 2018 de mac01 Link spre comentariu
Florinel TV Postat Ianuarie 27, 2018 Partajează Postat Ianuarie 27, 2018 (editat) Cand am zis faza pe letcon ma gandeam ca vine o tensiune pe el (exprimare gresita),intrebarea este daca nu distrug cu el cand dezlipesc mosfeturi, memorii etc cu tensiunea aste de 24 V pe el. Pistolul de la ZD915 nu are tensiune de 24v pe el ci pe rezistenta de incalzire ce se afla in interiorul lui si este izolata fata de Varful pistolului , deci varful pistolului vine direct contact cu carcasa statiei si aceasta vine cu contact la al treilea pin care vine la stecher (impamintarea) nu are cum sa arda componentele Editat Ianuarie 27, 2018 de Harhas Florin Link spre comentariu
gabitzu2006 Postat Ianuarie 27, 2018 Partajează Postat Ianuarie 27, 2018 repet si eu intrebarea: cum anume ai constatat ca ai tensiune pe varful letconului? Link spre comentariu
dan cod Postat Ianuarie 27, 2018 Partajează Postat Ianuarie 27, 2018 Am editat titlul,este bine pus subiectul aici. Legat de fază nu prea cred să aibă fiindcă are traf statia asta.Totusi ar trebui sa verifici daca intre partea metalica a letconului și pinii ștecherului ai ceva rezistenta. Link spre comentariu
miriffic78 Postat Ianuarie 27, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2018 Impamantarea lipsa, asta era cauza, la o verificare mai atenta am depistat problema si acum am 0,2 V pe varf, masurata cu multimetru intre varf si fata de nul.(cauza era contact slab pe firul de impamantare de la priza). Link spre comentariu
dan cod Postat Ianuarie 27, 2018 Partajează Postat Ianuarie 27, 2018 Și totuși și fără împământare nu e normal sa ai faza pe vârf. Link spre comentariu
q_acdc Postat Ianuarie 27, 2018 Partajează Postat Ianuarie 27, 2018 Am editat titlul,este bine pus subiectul aici. Legat de fază nu prea cred să aibă fiindcă are traf statia asta.Totusi ar trebui sa verifici daca intre partea metalica a letconului și pinii ștecherului ai ceva rezistenta. Zd 915 are transformator ? Link spre comentariu
mac01 Postat Ianuarie 27, 2018 Partajează Postat Ianuarie 27, 2018 Și totuși și fără împământare nu e normal sa ai faza pe vârf. Cuplaj capacitiv....firul de impamantare este legat la carcasa statiei....iar la priza nu are impamantare. Link spre comentariu
miriffic78 Postat Ianuarie 27, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2018 (editat) Nu are transformator ,si aveam 110V intre nul si varf pistol ,mi sa parut si mie ciudat... Editat Ianuarie 27, 2018 de miriffic78 Link spre comentariu
adydep Postat Ianuarie 27, 2018 Partajează Postat Ianuarie 27, 2018 Lipsa impamantare la priza sau problema de contact,a firului. Inversati stecherul sa vedeti daca mai apare faza . Link spre comentariu
q_acdc Postat Ianuarie 27, 2018 Partajează Postat Ianuarie 27, 2018 Pentru a te lamuri , experimenteaza si cu o sursa de pc . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum