Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

JVC A-X40 Stereo Integrated Amplifier-schema electronica

vl78stc

Postări Recomandate

salut as dori schema acestui amplificator cu problema etajului de amplificare cu 2sb 863 si 2sd1148 care sunt sirma si rezistente arse care nu se vede valoarea,defectul a fost cadere de suc in interior accidental si gata a tacut, alimentarea am rezolvat dar mai ramine etajul final,ce echivalent pot folosi in locul celor doi tranzistori

multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vl78stc

2

• marius75

2

• Real Minitehnicus

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

ce echivalent pot folosi in locul celor doi tranzistori

multumesc

N-ai nevoie. Se găsesc

https://www.google.ro/search?q=2sb863&client=firefox-b&dcr=0&source=lnt&tbs=ctr:countryRO&cr=countryRO&sa=X&ved=0ahUKEwjU-aLGz_LYAhVFPFAKHVnsCs8QpwUIHg&biw=1378&bih=728&dpr=1.25

LE

N-am înțelels ce e cu rezistențele arse "care nu se vede valoarea". Nu le ai și pe celălalt canal, ca să vezi de cât sunt?

Editat de Real Minitehnicus
Link spre comentariu

Daca s-au facut scrum rezistentele de putere din emitor, la a-x4 sunt de 0,22r/5W. Daca e vorba despre rezistente de 0,5W-0,25W, marcate in codul culorilor, e mai dificil. Manulalul service la modelul asta este cam scump la vedere, ca sa nu zic inexistent.

Dar cred ca se poate repara cu un pic de vointa, trebuie puse poze clare cu pozitia rezistentei/lor afumate si cablajul, de pilda pot fi rezistentele din baza finalilor (10r/0,25W la A-X4) si astea se cam duc o data cu finalii (daca se face scurt accidental intre pinii finalilor).

Am patit-o si eu, doar ca in loc de suc, am folosit o surubelnita. :rade:

Atunci a crapat si rezistenta din baza finalului cu pricina.

Pentru finali poti folosi tranzistori pentru audio in capsula TO-3P si minim 140V/10A/100W. Vezi sa nu fie facaturi...

Link spre comentariu

da e vorba de rezistentele mici cu codul culorior si am sa fac comparatie cu cele din etajul celalalt,am masurat si am 566ohm cu ele montaj (etaj bun)dar dupa cod nu e ok.cele de vataj 0,22ohm e ok,mai sap

schema era buna dar.....

multumesc oricum de interventie

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări