Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Identificare dioda necunoscută

Vizitator Petru19

Postări Recomandate

Vizitator Petru19

Bună ziua. Am un av receiver SONY STR-DB 2000QS, cu sursă în comutație. Aparatul este "mort", nu se aprinde nici un led, nu afișează nimic. S-a defectat în timp ce funcționa. Problema ar fi o diodă cu 4 benzi colorate situată pe sursă. În foto (pe placă) este numită D203, situată lângă radiator...De la catod, încep benzile: ( auriu-negru-negru-maro). Problema este că seamănă izbitor cu un rezistor. Am căutat pe net să identific codul culorilor dar fără succes. Vreau să înlocuiesc dioda dar nu știu cu ce ( la măsurare dă în scurt). Poate mă ajută cineva. Mulțumesc anticipat pentru răspuns.

post-267853-0-91604500-1516791120_thumb.jpg

post-267853-0-76794900-1516791131_thumb.jpg

post-267853-0-60336000-1516791140_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

3

• rares01

2

• PINTI

2

• modoran

1

Este o rezistenta de 10 ohmi si de aceia, la aparatul de masura, iti da in scurt (aparatul fiind pus pe "piuitoare) . Ordinea normala este: maron, negru, maron, auriu. Adica: maro =1 ...negru=0...maro= 1^1 Rezulta 10Ohmi. Ultimul inel, cel auriu,este toleranta de10%

Edit moderator: La atenționarea colegului mac01, trebuie făcută o remarcă: maro, negru, negru înseamnă 10 Ohmi. Maro, negru, maro înseamnă 100 Ohmi, dar probabil ați greșit din viteză.Nu că ar mai conta pentru inițiator informația asta...

Link spre comentariu
Vizitator Petru19

Mulţumesc tuturor pentru promptitudinea acestor răspunsuri. Modelul sursei ar fi : (223H-A) K-G00-498-A11 de la SONY. Multimetrul digital folosit la măsurare este cu autoscalare, pus pe domeniul "diodă"- ceea ce a dus la "beep". Ce raţiune şi logică a avut producătorul acestei plăci, să o marcheze cu simbolul "diodei" şi cu "D", iar fizic să monteze un rezistor ??? Pot pune fără grijă un rezistor cu valorile recomandate de user PINTI ?

Link spre comentariu

Până nu se găsește schema sursei, nu are rost să schimbi nimic.Eu cred că trebuie să pui la loc acea rezistență, fiindcă defectul e în altă parte.De curiozitate, ai măsurat-o cu ohmmetrul ? Dacă indcă în jur de 10 Ohmi, las-o unde era.

Link spre comentariu
Vizitator Petru19

Acum sunt la serviciu....nu pot măsura rezistivitatea piesei.....Am schemele electronice la tot aparatul, inclusiv la sursă. Dar schema sursei în comutaţie este incompletă...

Link spre comentariu

Așa e mai tot timpul.Schema sursei nu e dată exact....dar rezistența aceea, deși marcată eronat ca o diodă, nu e vinovată de nefuncționarea sursei. Duceți aparatul la un depanator cu experiență.E posibil chiar ca defectul să nici nu fie de fapt în sursă, iar sursa să intre în protecție din cauza defectului.

Link spre comentariu

Este o rezistenta de 10 ohmi si de aceia, la aparatul de masura, iti da in scurt (aparatul fiind pus pe "piuitoare) . Ordinea normala este: maron, negru, maron, auriu. Adica: maro =1 ...negru=0...maro= 1^1 Rezulta 10Ohmi. Ultimul inel, cel auriu,este toleranta de10%

Edit moderator: La atenționarea colegului mac01, trebuie făcută o remarcă: maro, negru, negru înseamnă 10 Ohmi. Maro, negru, maro înseamnă 100 Ohmi, dar probabil ați greșit din viteză.Nu că ar mai conta pentru inițiator informația asta...

Cer scuze si rectific: era vorba de maro, negru, negru.

Postare in criza de timp.

Mea culpa.

Editat de PINTI
Link spre comentariu
Vizitator Petru19

"Dioda" care de fapt este rezistenţă, are fix 10 Ohmi. Cât despre un posibil defect la procesor....rămâne să verific la cineva mai experimentat. Dacă este cineva de prin Roman (Neamţ) care este dispus să mă ajute contracost, rog să mă anunţe. Am înţeles că sunt nişte aparate foarte complicate.....Mulţumesc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări