Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Afacere depanari pc, laptop, tablete

remus-gabriel

Postări Recomandate

As dori sa incep o afacere in sensul celor aratate in titlu.

Desi sunt priceput si deja lucrez pt cunostinte, am intalnit situatii in care furnizorii de componente cereau montarea respectivelor piese intr.un service pt a oferi garantie sau retur. Astfel, neputand oferi asa ceva, am pierdut cateva comenzi.

Mentionez ca am experienta necesara dar nu am studii de specialitate in electronica. In domeniul IT am cateva specializari, diplome obtinute la diverse cursuri recunoscute de stat.

Pt a deschide un service, drept de a profesa, am nevoie de o diploma gen liceu de electronica sau facultate?

Link spre comentariu

Nu sunt deloc restrictivi. Pentru P.F.A sau Intreprindere Individuala ai nevoie doar de o diploma de liceu sau chestia aia, atestatul, sa fie cat de cat in bransa. Dar cred ca daca ''te ajuta cineva '' poti veni cu diploma de absolvent liceu chimie alimentara si apoi deschizi service GSM. Cunosc o persoana cu scoala profesionala care are deschis un service frigidere-masini spalat. Deci se poate.

Sfat: Discuta cu contabila ce e mai economic in cazul tau, PFA sai II. Oricum te rup la taxe. Bafta!!!

Link spre comentariu

Am studii intr.un domeniu total diferit. Liceu si facultate umaniste. Tehnica a fost un hobby pana in momentul in care am constatat ca am ajuns la nivelul unui tehnician bun. Ma gandesc sa urc la un nivel profi. Pot sa fac ceva?

Link spre comentariu
Vizitator rego

Pai întrebi pe alții dacă poți face ceva? Doteaza-te cu scule, găsește un spațiu, înființează un srl, te așezi pe scaun și aștepți clienții. Dacă până acum ai trăit din asta, fa pasul către înainte. Asta nu înseamnă că treci imediat la next level pe încasări, te așteaptă multă muncă și stres.

Link spre comentariu

Tehnica a fost un hobby pana in momentul in care am constatat ca am ajuns la nivelul unui tehnician bun.

Tehnician, de care? Hardware, software? Din ce-ati scris, m-as cam...indoi ca e vorba de hardware. Nu stiti in ce va bagati, depanare la nivel de componenta (placi de baza, placi video, etc)presupune o investitie enorma, nu cred ca asta e o optiune, daca aveati banii aceia nu mai intrebati pe forum. Licente, acreditari, etc-greu de obtinut, iar fara....riscuri mari. Depanare PC/laptop gen diagnosticare/desprafuire/inlocuire componente defecte, ar fi mers, dar acum si pustii de 15 ani se descurca cu astea, iar de reinstalat sisteme de operare ce necesita licenta in service, daca clientul nu are licenta...perigoloso sporgersi. Cat despre tablete/smartphone, in afara de resoftari, nu mai prea aveti ce, majoritatea au garantie, dupa ce expira garantia putini mai repara, iar pe partea hardware cap-compas la marile investitii- masina de reballing, etc.

Succes!

Link spre comentariu

Pt a nu scrie prea mult si a va ocupa cu cititul, va spun ca ma refeream in primul rand la hardware tocmai pt ca asa cum ati spus si pustii instaleaza soft. Pustiul meu la 5ani a instalat primul win, a invatat uitandu.se la mine. Acum deja stie servere, resoftari android, putina programare, etc, la clasa a patra.

Deci eu ma gandeam la reparatii la nivel componenta placa de baza(am facut aproape orice reparatie posibila cu succes, exceptand reballing). Lipire cu aer cald si tot ce se poate face, plus eventaule reparatii de carcasa, balamale, inlocuiri display,mufe alimentare,la tablete mufe micro.usb,etc. Chestii din astea fac saptamanal acasa pt rude si amici, gratis sau contra unui alt serviciu.

P.S. Iar investitiile, amdeja cateva scule semiprofesionale dar ele vor veni treptat si in dunctie de necesitati. Asemenea unui mecanic ce isi deschide un service iar pe masura ce se doteaza cu aparatura trece si la o alta reparatie pe care o ofera.

Dar asta este o alta discutie , credeti.ma la mine in oras, putini stiu cat mine la calxulatoare iar la nivel de elctronica, or fi cativa electronisti mai buni decat mine(adevarati profesionisti)care repara electronice in general, nu in domeniul IT(nu cunosc prea bine procesele de functionare ale unui calculator). ma interesa mai mult partea financiar-legislativa.

Multumesc!

Editat de remus-gabriel
Link spre comentariu

Am aproape 20 ani de cand ma ocup de service GSM, se poate trai bine din asa ceva. Doar schimband mufe pot sa asigur cheltuielile curente si hrana pentru familia de 3 persoane.

Sunt o groaza de defecte ce apar la un telefon, chiar acum descarc fotografiile dintr-un Samsung J3 2016 urmand sa le scriu pe un DVD. Urmeaza Samsung T210, schimbare de touchscreen. Apoi un Iphone 5 cu butonul de home.

Despre instalalri de WIN. Cand primiti asa ceva in service pe bonul de service specificati ''instalare drivere'' , ''devirusare'', ''recuperare date'' etc.

In nici un caz SRL. Cel mai bine intreprindere individuala, dar discuta cu o contabila.

Edit: chiar acum am primit un LG K8 K350 blocat la reset...

Editat de Ovidanie
Link spre comentariu

Remus, curaj!!! Gaseste-ti sediu cu vad bun si da-i drumul la treaba. Nu trebuie sa rezolvi 100% din ce-ti intra in service. Preturi decente, mult bun simt, cat de cat seriozitate si vei avea de lucru cat nu poti face fata. Garantez.

Vezi la registrul comertului sa treci ca obiect de activitate si ceva de comert, o sa vinzi incarcatoare, cabluri, folii si acumulatori,, ies ceva bani si de aici...

Link spre comentariu

Multumesc, #Ovidanie. Mai putin .a gandeam la telefoane, tocmai pt ca asa ceva avem in oras (Alexandria).

Eu lucrez mai mult laptopuri si ocazional tablete.

#rego nu la mine ma refeream spunand ca nu cunosc prea bine modul de funct calc.

Eu chiar stiu bine si am mai spus, repar placi de baza de ceva vreme. Am si vandut pe olx cateva reparate la partea de 3v si5v sau cu biosuri dezlipite si reprogramate pe programator. Nu mai stau sa insir aici ceea ce stiu. Oricum, nici un ,,reparator" care lucreaza prim serviceuri nu a absolvit vrei facultate sau sectie unde sa invete despre traseele si etajele unei placi de baza. Fiecare am invatat si am exersat cum am putut.

Am vrut sa spun ca la noi in Alexandria gasesti electronisti mai buni decat mine care repara tot feul de televizoare, fac mici montaje, etc

Dar cineva care sa faca legatura intre cipul kbc, bios, suthbridge, sa stie ce face laptopul in s5, s0,etc, eu personal nu am vazut stand la ,,taraba" si lucrand. Or mai fi din cei ca mine care lucreaza pe acasa. Cunosc un asemenea tip care locuieste intr.o comuna limitrofa.

Dar pana la urma, nu asta era intrebarea mea, din moment ce intreb cum pot sa fac ceea ce deja mai prestez, in forma organizata...nu ami au rost alte indoieli.

Editat de remus-gabriel
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări