dan cod Postat Februarie 16, 2019 Partajează Postat Februarie 16, 2019 (editat) Acum 3 ore, Dxxx a spus: Sesebe, cu JBCul echipat cu C245 966 Dan cod nu va avea absolut nici o problema. Este mare minune cum un handpiece finutz permite montarea unui astfel de monstru... dar de aia JBC este lieder de piata. Este evident ca daca ai posibilitatea de JBC (si la ceva distanta Metcal) vei fi foarte departe ca flexibilitate si comoditate de orice Solomon sau Gordak. Desi principiul de functionare intre JBC si cele doua este similar, distanta este de ani-lumina. Totusi, daca nu esti comod si ai destula rabdare nu exista nici un motiv ca la lipiturile uzuale calitatea lipiturii in sine sa nu fie deloc diferita intre JBC si Gordak. Cum costul pentru JBC este cel putin de 10 ori mai mare (daca considram o gama completa de varfuri atunci corect este sa zicem peste 20 de ori mai mare) mi se pare ca statistic un amator care nu face depanari pe bani va alege desigur varianta ieftina, si are bani ramasi pentru un osciloscop digital plus un AVOmetru... Foarte corect. Cât despre piese mari nu îmi fac probleme. Am că și JBC 3 stații.Una AD2950 un AD2200 și una HD4700 ori la asta ultima cu letcon T470 am și vârf de 1cm lățime deci este o joaca sa lucrez la piese mari. De luni încolo pot pune poze sa se vadă exact despre ce vorbesc. A și încă ceva. Nu vorbesc din absolut nici un interes. Vorbesc doar despre ce am testat eu cu mana mea. Editat Februarie 16, 2019 de dan cod Adăugare post. Link spre comentariu
gauss Postat Februarie 16, 2019 Partajează Postat Februarie 16, 2019 (editat) Varfuri groase , pentru T470 . Am ambele modele de letcon de la JBC , si cateva statii , inclusiv cu aer cald . Si " rezerva " de acasa , de urgenta ... , de varfuri . La atelier ... , si la job , e altceva , sant mai bogate . Toate sant pe persoana fizica , n - am apelat la mila angajatorului . Fac parte dintr - un colectiv , lucram pe proiecte , cu pret si rezolvari negociate . Lucrez cu JBC din 2000 . Nu e vreun merit personal , le - am vazut afara , am lucrat acolo cu ele si am decis ca sant ce imi plac si am nevoie . Editat Februarie 16, 2019 de gauss Link spre comentariu
Dxxx Postat Februarie 16, 2019 Partajează Postat Februarie 16, 2019 Pai da , voi vreti - amandoi - sa ne aratati ce poate JBC... Eu va cred, nu este nevoie. Cred ca initial aici se vorbea de chestii mult mai modeste... Link spre comentariu
gauss Postat Februarie 16, 2019 Partajează Postat Februarie 16, 2019 (editat) Nici pe departe . La ce ar folosi ? Lucreaza fiecare cu ce are ... , la ce are nevoie , si la ce nivel de confort doreste . N - a inceput plantarea componentelor si lipirea moale cu JBC ... , si nici nu se termina aici . Eu lucrez de baza cu pistolul Radioprogres . Era doar o replica impersonala ... , raspuns ca am dat - o cotita , si as avea emotii la lipirea de circuite integrate si alte chestii extraordinare si nemaivazute in judetul Prahova . Nu eu am mentionat marci de statii de lipit . Raspunsul e de bun simt . Prea se confunda marfa cu ambalajul ... , si unii sant prea profesori . Desi nu le - a cerut - o nimeni . Ma rog , fiecare cu ale lui ... , si ar fi bine sa ramana asa . Virtual , ca in realitate , unde se topeste fludorul , pe bani sau (si) de placere , e de mult . Editat Februarie 16, 2019 de gauss Link spre comentariu
dan cod Postat Februarie 16, 2019 Partajează Postat Februarie 16, 2019 Am și eu ceva vârfuri nu foarte multe. https://m.imgur.com/pIaf78y https://m.imgur.com/LnUDd7B Link spre comentariu
informer Postat Februarie 16, 2019 Partajează Postat Februarie 16, 2019 (editat) E bine ca mai lipeste cineva (si) cu pistolu`. Dxxx, multumesc pt. raspuns, cred ca este politicos sa spun si varianta mea: 1. Am lipit atatia ani exclusiv cu pistolul incat pot sa zic ca n-am nici o problema cu greutatea lui, e ca si cand n-ar fi. 2. Am doua ciocane de lipit pt. aceeasi statie, unul cu varf plat de 0.8 celalalt de 1.6... si multe alte varfuri originale, mai banale sau mai deosebite nedesfacute in ambalajul lor. Cu cele 2 mentionate lipesc TOATE SMD-urile de care vorbeam mai devreme asa ca faptul ca poti schimba "din mers" varfurile o fi cool da` pt. mine n-are chiar nici o importanta. 3. Ciocanele mele au 7cm de la degete la lipitura asa ca 1,x cm nu mi se pare asa semnificativ. 4.2 - 4.3 Am spus ca nu discut despre lipit cazane cu statia termostatata, acolo un transfer termic bun mi se pare ca-i clar un avantaj. 4.1 - 4.4 OK, n-am stand-by, nu-s asa green, corect... ca-n rest, la cat ma tine un varf, chiar nu vad problema reala. Ca-n orice, gusturile difera de la om la om. Probabil am sa cumpar si eu la un moment dat ceva peste Hakko (Weller, JBC etc.) dar mai mult din dorinta de a detine ceva mai (mai) elegant si probabil (mai) ergonomic decat din necesitate. Multumesc pt. lamuriri tuturor. Editat Februarie 16, 2019 de informer Link spre comentariu
gauss Postat Februarie 16, 2019 Partajează Postat Februarie 16, 2019 (editat) Sint si HAKKO care merg foarte bine . Eu am avut un FX - 951. Am vandut - o , aici pe forum , cu vreo 20 de varfuri . Trei sferturi erau noi . Sant tot monolitice , ca la JBC . Si statia , si varfurile made in Japan . Nu clone chinezesti . Ca observatie , letconul se incalzeste mai tare ca la JBC , iar varfurile se inegresc mai consistent . Nimic daunator . Varfurile se pot schimba " in mers " , fabricantul da si un " servetel " ignifug pentru apucat si tractat varfurile . Pana la urma , nu e concurs de schimbat - viteza . Inertia varfurilor e un pic mai mare ca la JBC .Letconul tot usor , cu cordon siliconic , varfurile o singura dimensiune la cap , dar forme diferite , exista unul la diametrul tijei ( corpului ) , pentru lipituri grele . In fine ... Editat Februarie 16, 2019 de gauss Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum