Vizitator Postat Ianuarie 25, 2018 Partajează Postat Ianuarie 25, 2018 (editat) Ca sa indepartam cate putin din probleme, m-am hotarat sa fac legarea coloanelor dupa contoare. Cu toate ca legal vorbind, nu am cum intra in conflict cu ApaProd, furnizorul de apa. Ei au contor general asa ca pa si la revedere n-avem ce discuta. Daca e sa fie ceva discutii ar fi intre locatari, si doar pentru creearea unei suspiciuni, evident false. Subiect incheiat pe tema legalitate, prin mutarea conductei de corespondenta intre cele doua coloane , dupa contoare, si nu in fata acestora. De ce vreau sa le leg in "paralel" ? Nu sunt actual diferente de presiune/debit. Tevile sunt curate pe interior, si zincate. Dar trebuie sa trag o teava in vederea unor schimbari posibile , cum ar fi ca dispare apa de pe ambele coloane si se face intrare unica, individuala. Si daca tot o trag pana acolo de ce sa fie moarta ? Am zis sa unesc coloanele pentru un spor de debit... Stiu ca se unesc in beci, care de fapt nu exista, dar probabil se unesc undeva in coloana aia groasa cat picioru pe sub pamant, dar cu siguranta nu vorbim de juma` de metru de teava pana acolo. E ca si cand bei cu doua paie dintr-un pahar deodata. Eu zic ca vine mai mult volum de apa. In centrala intru cu 1/2 dar foarte aproape merge totul pe 3/4. Pe apa calda, centrala este XL si nu standard L. O sa pun imediat dupa contor: ->[robinet]->[valva de sens 1/2 cu clapeta]->[niplu redus 1/2:3/4]->[teava3/4]->[punct de legatura A]<-[teava 3/4]<-[niplu redus 3/4:1/2]<-[valva de sens 1/2 cu clapeta]<-[robinet]<-[contor] din punctul de legatura A merg cu teava de 1/2 spre centrala, o alta teava de 1/2 spre masina de spalat, si inca una de 1/2 spre apa rece spalator bucatarie. Editat Ianuarie 25, 2018 de Vizitator Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Ianuarie 26, 2018 Partajează Postat Ianuarie 26, 2018 (editat) Pai de ce n-ai spus de la inceput cum stau lucrurile? Ne-ai lasat sa simulam tot felul de scenarii! Daca spuneai de la inceput cum stau lucrurile,totul se rezolva simplu. Eu, banuiesc ,ca intre timp te-ai consultat cu cineva de ''meserie'',care ti-a spus ''ce si cum''. Legat de discutiile care pot aparea intre locatari. In general, sint discutii referitoare la consumul de apa. Cind discutiile vor deveni ''aprinse'', se va pune problema montarii contoarelor de apa rece. Deocamdata societatea de apa ApaProd,nu este interesata si nici nu se va arata interesata vreodata,de problemele voastre. Ei incaseaza banii pe consumul de apa indicat de contor,fara sa se intrebe, care si cita apa a consumat! Dupa contor, poate fi o gaura cit casa ca nu-i intereseaza. Din contra! Cind locatarii, vor avea de platit sume mari de bani, pe apa consumata,atunci sa vezi circ! Editat Ianuarie 26, 2018 de GEO 53 BN Link spre comentariu
elektronu85 Postat Ianuarie 26, 2018 Partajează Postat Ianuarie 26, 2018 Si ce mai scenarii debitam noi pe aici... Link spre comentariu
manolo Postat Ianuarie 27, 2018 Partajează Postat Ianuarie 27, 2018 Cel mai frumos o sa fie sa auzi niste ghiorturi cind se egalizeaza presiunea intre coloane din motive de consum inegal iar cireasa dupa tort va veni iarna cind teava va face condens. Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Ianuarie 27, 2018 Partajează Postat Ianuarie 27, 2018 Si ce mai scenarii debitam noi pe aici... Unde ai vazut tu calcar depus pe tevile din PVC? ''E usor a scrie versuri cind nimic nu ai a spune'' Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 6, 2018 Partajează Postat Februarie 6, 2018 Eu, banuiesc ,ca intre timp te-ai consultat cu cineva de ''meserie'',care ti-a spus ''ce si cum'' nu m-am sfatuit cu nimeni in afara de Voi. ideea asta mi-a venit , din cauza faptului ca de-a lungul vietii mele, pe unde-am mai locuit, in loc de dus cu apa, faceam cu stropi. presiunea se face din teava mai subtire, dar pe tronson scurt. ca sa faci presiune ai nevoie si de debit si de o presiune. daca lipseste una din ele, nu ai nici nici. Link spre comentariu
AdR!@N Postat Februarie 8, 2018 Partajează Postat Februarie 8, 2018 Salut, Ar fi nevoie și de clapete de sens după fiecare contor de apa, astfel nu iti va circula apa dintr-o coloana în cealaltă în caz ca se opreste vreuna pentru fiece intervenție. Clapetele ar fi bine sa fie gravitaționale, nu cu arc, pentru cădere de presiune cât mai mica pe ele. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 8, 2018 Partajează Postat Februarie 8, 2018 pai da, vin puse. din pacate eu am gasit cu arc. sper ca nu reduc dramatic ceva pe-acolo. Link spre comentariu
manolo Postat Februarie 8, 2018 Partajează Postat Februarie 8, 2018 Cel mai nasol va fi cind se rupe arcul. Link spre comentariu
AdR!@N Postat Februarie 8, 2018 Partajează Postat Februarie 8, 2018 In magazinele mari de bricolaj gasesti, cere clapeta de sens, nu supapa de sens. Link spre comentariu
manolo Postat Februarie 8, 2018 Partajează Postat Februarie 8, 2018 Daca vrea sa-i bage in ceata sa ceara un rislag. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 10, 2018 Partajează Postat Februarie 10, 2018 o sa incerc sa-i intreb asa. de ce naiba nu sunt angajati care sa stie ce-s alea. ieri m-am invartit dupa niste dibluri pentru anchora chimia. a trebuit sa le dau poza pe net, din propriul magazin, si tot... off... Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Februarie 10, 2018 Partajează Postat Februarie 10, 2018 (editat) Nu te mira prea tare. Am aflat ca multi din angajatii marilor magazine,gen De....an, Pra....er,Me....ro, sint absolventi de teologie,care n-au putut prinde o parohie. Editat Februarie 10, 2018 de GEO 53 BN Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 10, 2018 Partajează Postat Februarie 10, 2018 Am vazut si absolventi de politehnica ce bateau campii cu candoare prin magazine de profil tehnic...asa ca ala cu teologia e de inteles. De regula astia sunt din cei care au facut facultate pt ca e trendy si ca asa a vrut mama. El doar s-a trezit ca are o hartie in mana, si inca nu si-a dat seama ca nu are nimic in cap. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum