AdR!@N Postat Februarie 11, 2018 Autor Partajează Postat Februarie 11, 2018 270 lux este doar o valoare comparativa cu masuratorile din primul post, fiind facuta cu telefonul nu am nici o garantie ca este nici macar pe aproape de adevar. Am vazut diferente de masuratori de 200lux vs 350 lux intre telefoane facute in aceleasi conditii, si telefoane din cele de top. Link spre comentariu
AdR!@N Postat Februarie 12, 2018 Autor Partajează Postat Februarie 12, 2018 (editat) Arata bine prin faptul ca e totul ascuns. Acum cand vad si ce a iesit parca mi se pare prea mare racirea pentru pispirelele alea. In mijloc ce sursa de lumina ai? Daca vrei sa ascunzi mai mult, poti lua o fata de la un astfel de spot si optica secundara si sa le adaugi. Spotul are si un suport de prondere pentru led. Pispirele pispirele... dau sunt capabile de 24W si 2890 lm. In cazul meu sunt folosite la 8W, putere ce trebuie disipata de radiator fara ca acesta sa ajunga la temperaturi mari, recomandat 60 de grade. In varianta initiala din primul post led-urile erau alimentate cu 12W si stateau cam la 61 de grade cu un ambient de 24-25 de grade. Acum la 8W temperatura clar este mai mica, nu am mai masurat-o, dar estimez pe la 50 de grade. Ar fi mers radiatoare mai mici doar daca procuram din cele dedicate racirii pasive pentru led-uri, dar costurile ar fi crescut. Asa, eu am procurat radiatoarele respective din talcioc cu 3 buc la 20 lei. La cum am reusit sa le maschez in lustra respectiva toate cele fara compromisuri "la vedere" sau de natura functionala sunt super-multumit modificare. In mijloc a ramas dulia E14 + becoled de 5W 400lm 6500K (marca hoff daca nu ma insel). Pe viitor acesta se va aprinde independent de celelalte doua, trebuie sa mai completez cu un circuit cap-scara. O zi buna tuturor! Adrian Editat Februarie 12, 2018 de AdR!@N Link spre comentariu
Dxxx Postat Februarie 12, 2018 Partajează Postat Februarie 12, 2018 Stai linistit Adriane, nu ai de ce sa-ti "aperi" realizarea - a iesit foarte bine ca aspect. Faptul ca te-ai descurcat fara costuri exagerate si cu piese recuperate este si de admirat, si de urmat, si profund ecologist. Din punct de vedere tehnic, al punctelor de functionare, al adaptarii sursei pastrand rezonabilul - totul este si explicat si fundamentat si corect. Eu zic ca nici in cea mai calda vara nu vei depasi Tj=85 grade, deci vei avea regim mai lejer decat cel care garanteaza statistic 50,000 ore/70% deci interventia care urmeaza facuta ... cine stie cand... va fi numai upgrade la COB si verificare sursa. Am totusi un punct sa-ti reprosez, cred ca-l stii si tu -> fa ceva cu becoledul ala din mijloc. Cu ceva munca si plecand de la un becoled cu potential poti sa-l transformi in ceva apropiat ca pretentii de cele doua manufacturate. Cred ca sti manevrele: ales bec cu sursa credibila / redus curentul / suplimentat radiatorul / schimbat ledurile cu ceva credibil ... cu speranta de a pastra in mare parte capsula si dispersorul, daca exista. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum