GEO 53 BN Postat Ianuarie 22, 2018 Partajează Postat Ianuarie 22, 2018 In urma cu ceva ani s-au introdus codurile postale. M-am intrebat de multe ori, care a fost logica care a dus la introducerea codurilor postale. Credeam ca Posta Romana a introdus codurile pentru a face mai usoara trierea trimiterilor. Ori fara o ''scula'', care sa faca trierea automat,munca cu trierea este mult ingreunata,nicidecum usurind munca celor de la triere. Au fost cazuri cind nu am primit trimiteri, colete, documente, instiintari,etc. Intrebind la oficiul postal de ce nu a ajuns la mine ''trimiterea'',acestia au dat din colt in colt. Cu ce-l ajuta pe factor, codul postal? Din cite stiu eu oficiile postale nu sint dotate cu ''scule'' care usureaza munca angajatilor de la triere. Acum, ajung mai repede trimiterile decit inaintea introducerii codurilor postale? Din contra! De fapt ajung chiar mai greu si citeodata, chiar de loc. Link spre comentariu
alcon Postat Ianuarie 24, 2018 Partajează Postat Ianuarie 24, 2018 Dar de formularul 600, o noua inventie cretina marca ANAF, ce ziceti? Link spre comentariu
hpavictor Postat Ianuarie 24, 2018 Partajează Postat Ianuarie 24, 2018 Orice minune tine maxim trei zile . Ce , inca nu stiai ? Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Ianuarie 24, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 24, 2018 (editat) Pai pe mine nu ma mai surprinde nimic! Alesii sa dau de ceasul mortii sa scoata bani din te miri ce. Salariile majorate ale(unor) bugetarilor, a creat un ''crater'' adinc in bugetul statului,obligindu-i sa faca pe dracu-npatru, numai sa mai adune bani la buget (in coma). A mai aparut un nou impozit,cel pe gospodarie. Nu prea integ la ce se refera! Cei drept, nici n-am fost prea interesat de subiect. Oricum suna destul de ''interesant''! Promit sa ma documentez! Am discutat cu un factor si printre altele ,l-am intrebat ce rost au codurile postale. A ridicat din umeri. L-am mai intrebat daca tine cont de codurile postale de pe trimiteri. S-a apucat de ris,spunindu-mi, ca daca ar fi sa se ia dupa codurile de pe plicuri, n-ar putea ajunge cu trimiterile nici intr-o saptamina. Spunea ca el duce trimiterile la adresele din blocurile la care ,de zeci de ani, numai asta face, ajungind sa-i cunoasca aproape pe fiecare in parte. Editat Ianuarie 24, 2018 de GEO 53 BN Link spre comentariu
hpavictor Postat Ianuarie 24, 2018 Partajează Postat Ianuarie 24, 2018 (editat) Minunile " adevarate " s-au petrecut doar acum 2000 de ani , asa sustin martorii oculari ce au trait la 150 de ani de la acele evenimente . Zvonurile dau ca sigure cum ca acele evenimente s-au petrecut intocmai ... Sper ca stiti de gluma ! Sper ca stiti de gluma ! Sper ca stiti de gluma ! Editat Ianuarie 24, 2018 de Victor Link spre comentariu
Spitfire Postat Ianuarie 24, 2018 Partajează Postat Ianuarie 24, 2018 La ce coduri postale va referiti? Codul numeric? https://www.coduripostale.com/Bucuresti Fara aceste coduri postale, ar fi dementa, mai ales ca in unele localitati exista doua strazi cu acelasi nume (una se cheama B-dul... cealalta Str....sau Aleea). Ideal ar fi sa se perfectioneze/automatizeze trimiterile de colete prin introducerea AWB-ului si a containerelor stradale de receptionare a coletelor fara nici un fel de oficiant, cum e la americani, dar necesita logistica si schimbari, iar Posta romana e refractara de felul ei. Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Ianuarie 24, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 24, 2018 (editat) E vorba de codurile postale a localitatilor(sate,comune,care au strazi) si a strazilor,bulevardelor,aleilor din orase. Sint rare cazurile cind in aceeasi localitate se fie doua strazi,bulevarde,alei cu acelasi nume. La noi, ca la noi,totul se face de mintuiala,pe jumatate. Probabil cuiva,cu mintea mult prea odihnita,i-a fătat un pui, numit Codurile postale din Romania. Ca la asa ceva, nu ne intrece nimeni! Colegu' @Spitfire! Pina cind, la noi, va fi ca-n SUA,noi si urmasii nostri vom fi oale si ulcele. Dupa cum merg treburile la Posta romana,s-ar putea sa prind vremurile cind, aceasta va fi ''moarta si-ngropata''. Editat Ianuarie 24, 2018 de GEO 53 BN Link spre comentariu
d2134 Postat Ianuarie 24, 2018 Partajează Postat Ianuarie 24, 2018 Codurile postale s-au inventat dintr-un motiv simplu: sa elimine confuziile. La voi in Timisoara 90% din strazi au nume de persoane. Si fostul portar de la Ripensia are strada lui. Pe vremea primarului Ciuhandru dadeai o bere si aveai strada, ori tu ori tac-tu. De doua ori pe luna se intrunea o comisie care schimba nume de strazi. Doua lucruri nu putea sa schimbe nici Ciuhandru si nici comisia: numerele topo si codurile postale. Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Ianuarie 24, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 24, 2018 Crezi oare ca tot asa stau lucrurile in Timisoara? M-as mira! Ciuhandru ,pentru o bere, vindea case din ''buricu tirgului'', la tigani. Link spre comentariu
Postări Recomandate