Dr.L Postat Iunie 16, 2007 Partajează Postat Iunie 16, 2007 am un amplificator cu integratul ha1377 - http://www.datasheets.org.uk/datasheet. ... le=1590573 si vreau sa vad cand intra in clipping(eu storc toti watti din el,cu 2,5ohmi si 18v) schema de indicator clipping este aceasta de pe esp: http://sound.westhost.com/project23.htm sau daca are cineva o alta idee pt un indicator de clipping pt acest amplificator ms Link spre comentariu
Vizitator donpetru Postat Iunie 17, 2007 Partajează Postat Iunie 17, 2007 Un indicator de cliping pentru acest amplificator pot sa realizezi cu dioda Zener, o rezistenta, un condesator si un LED rosu. E cea mai simpla metoda si tot la fel de eficienta. Pentru o alimentare a acestui amplificator la 18V schema de cliping arata ca mai jos. Cei drept indicatoare de cliping se folosesc in amplificatoare de putere unde este importanta semnalizarea intrarii in suprasarcina a amplificatorului si mai putin in amplificatoare de putere redusa, mai ales cu condesator pe iesire.NUMAI BINE Link spre comentariu
Dr.L Postat Iunie 17, 2007 Autor Partajează Postat Iunie 17, 2007 ms pt schema :smt006 ,o s-o incerc in curand(trebuie sa caut zenerele) Link spre comentariu
radu3g Postat Decembrie 3, 2007 Partajează Postat Decembrie 3, 2007 Un indicator de cliping pentru acest amplificator pot sa realizezi cu dioda Zener, o rezistenta, un condesator si un LED rosu. E cea mai simpla metoda si tot la fel de eficienta. Pentru o alimentare a acestui amplificator la 18V schema de cliping arata ca mai jos. Cei drept indicatoare de cliping se folosesc in amplificatoare de putere unde este importanta semnalizarea intrarii in suprasarcina a amplificatorului si mai putin in amplificatoare de putere redusa, mai ales cu condesator pe iesire.NUMAI BINEAcu intreb si eu pe partea ailalta ca vreau sa-l fac (clipping pt 7294): la tensiune simetrica se poate folosi? nu trebuie punte redresoare in fata? sau 2 zennere inseriate in opozitie? sa nu dati cu pietre ca nu stapinesc bine partea teoretica :rolleyes: Link spre comentariu
Dr.L Postat Decembrie 3, 2007 Autor Partajează Postat Decembrie 3, 2007 nu,tot ce trebuie sa faci e sa pui un zenner mai mare(un pic~2-3v- sub tensiunea de alimentare pt o ramura)amplificatorul scoate pe iesire ori + ori -(fata de masa)-tensiune alternativa inseamna alternata intre + si -poti folosi si schema d pe esp(link in primul post) dar e mai complicata Link spre comentariu
Adrian_BBS Postat Iunie 13, 2008 Partajează Postat Iunie 13, 2008 salutare......am si eu un amplificator cu TDA2030 dupa schema de mai jos si tot asa storc toti wati din el dar pe 8 ohmi......schema de clip de mai sus merge la schema cu TDA2030?.....daca da, de cat sa fie dioda zener....va multumesc Link spre comentariu
Jimmy Postat Iunie 13, 2008 Partajează Postat Iunie 13, 2008 depinde la ce tensiune alimentezi amplifu.in functie de tensiunea de alimentare, pui un zenner cu tensiunea mai mica cu 2-3 volti decat alimentarea. schema e aceeasi :partyman: Link spre comentariu
Dr.L Postat Iunie 13, 2008 Autor Partajează Postat Iunie 13, 2008 daca il alimentezi din tensiune simetrica,zennerul e cu 3v mai mic decat tensiunea de pe o ramuradaca il alimentezi cu asimetrica(adica doar + si gnd),atunci imparti intai tensiunea la 2,apoi scazi 3v si aflii valoarea zennerului(in schema de mai jos amplificatorulare alimentare nesimetrica)asta se aplica doar pt distorisunile amplificatorului,nu si pt cele ale boxelor(daca dai cu prea multi w in ele,dar ai spus ca nu e cazul aici) Link spre comentariu
Vizitator Brook Postat Iulie 4, 2008 Partajează Postat Iulie 4, 2008 buna.sunt nou si as avea si eu o intrebare: pt un tda7294 punte ce piese trebuie pt un indicator de clipping? alimentarea e la 25 V iar filtraju e de 20 000 uF. am cautat insa nu prea am inteles cu dioda zenner si restu celelalte. multumesc anticipat. Link spre comentariu
Dr.L Postat Iulie 4, 2008 Autor Partajează Postat Iulie 4, 2008 25Vcc sau Vca?daca e cc,pune un zenner apropiat de 22v(sau il faci din mai multe valori inseriate)daca e ca,afla cat ai cc,scade 3V si afli valoarea zenneruluiposibil sa ai nevoie de un zenner mai mic,ca tensiunea mai scade in sarcina,in cazul meu tensiunea era stabilizatapoti incerca si indicatorul de clipping de pe esp,ala e insensibil la variatiile alimentarii Link spre comentariu
Vizitator Brook Postat Iulie 4, 2008 Partajează Postat Iulie 4, 2008 si cum as putea afla daca e CC sau CA? stiu doar k trafu e de 550 W provine dintr-un UPS. Link spre comentariu
Vizitator calutzii Postat Iulie 7, 2008 Partajează Postat Iulie 7, 2008 si cum as putea afla daca e CC sau CA? stiu doar k trafu e de 550 W provine dintr-un UPS.cu aparatul de masura :rolleyes: Link spre comentariu
cristian_98 Postat Iulie 15, 2012 Partajează Postat Iulie 15, 2012 Scuyati ca readuc topicul la ''suprafata'' dar de nevoie....Mai detine cineva acea schema de la donpetru?(cea cu diodele zener)...Multumesc anticipat.Vreau sa o incerc pe un amplif cu Tda 2030A,alimentat simetric la 17V.Multumesc inca o data. Link spre comentariu
Dr.L Postat Iulie 15, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 15, 2012 Da,inca am montajul (chiar la indemana,ca repar amplificatorul),asa ca i-am scos schema:Acum,trebuie sa vezi ce zenner pui. Cu Dz de 6V2,se aprinde ledul cu mult inainde e a intra in clip,alimentarea fiind de 18V. Link spre comentariu
cristian_98 Postat Iulie 15, 2012 Partajează Postat Iulie 15, 2012 Multumesc mult de ajutor,consider a fi ok circuituzl si pentru alti colegi ce vor sa construiasca un indicator de clipping la amplificatorul propriu Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum