Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Take Ionescu

Postări Recomandate

Take Ionescu, politicianul gură de aur al României, a spus: "Strada nu e tara"
https://ro.wikipedia.org/wiki/Take_Ionescu
https://www.historia.ro/sectiune/portret/articol/take-ionescu-politicianul-gura-de-aur-al-romaniei
http://www.istorie-pe-scurt.ro/take-ionescu-omul-care-n-a-facut-politica-ci-istorie/

Takismul e o chestiune de psihologie socială a epocii noastre, și am zice chiar o nevroză, care se va înregistra în istoria politică a țării, în felul filoxerei în agricultură. N-am cunoscut încă de la 1907 încoace
un singur om lipsit de merite și flămând de situații și de putere, care să nu aibă o vie simpatie pentru takism. Către takism au alergat toți nesățioșii, toți samsarii, toți nelegiuiții.
Unul i-a făgăduit nevestei un automobil, altul s-a lăudat că-și va numi nepoatele directoare de școli, toți reprezintă un număr de interese egale cu câte o mândrie ascunsă.
Takismul le-a spus tuturora: «Veniți la mine cei fără slujbe, cei fără ghete, cei fără automobil, cei fără proprietăți» - și aceștia au dat năvală, căci se alcătuia o lume a lor, exclusiv, un partid al lor.

--- Tudor Arghezi, Takismul

Link spre comentariu

Până la urmă s-a deschis...

De parcă mai trebuia să fim surprinși de ceva...asta e lumea în care trăim...plină de interese! Iar aceste interese n-au nimic de a face cu interesul nostru ...al românilor!

Ce mă mâhnește profund ...e că mulți români se lasă antrenați într-o miscare antinațională!Doar pentru interese financiare...sau de a-și sluji cu credință ”stăpânul”!

Editat de elmar
Link spre comentariu
Vizitator Seven77

Forumurile exista pentru ca sunt profund antinationale. Altfel, de unde finantare? Reclamele-s un ceva aruncat in ochi. Iar unii se lauda pe fata ca tradeaza cu placere, nestingheriti de vreun serviciu mai aparte.

Link spre comentariu

... si fraierii care ies in strada , crezand ca vor primi si ei frimituri din banii lui soros :) .

Nici vorba , banii sunt doar pentru organizatori .

Dementa cuprinde planeta : http://evz.ro/tabu-armatei-sua-la-west-nunta-gay.html

Numai conspiratii pe aici !

Soros e de vina :hdgfhgdf

Uite aici conspiratii adevarate :

http://www.descoperalumea.net/geografia-secreta-de-sub-asfaltul-capitalei-un-taram-nestiut-alcatuit-din-hrube-cotloane-si-tuneluri/

Link spre comentariu
Vizitator Seven77

Cu conspiratiile e o treaba...fie ca ele exista sau nu, anumiti domni posteaza sistematic pentru a le ridiculiza. E "interesant" de tot. Dar "avocatii de serviciu" au invadat internetul. Fiecare postare e o alegere: sa posteze intr-un topic tehnic (de unde nu ies bani!), sau intr-unul politic. Cateva search-uri pe cuvinte-cheie arata cine, ce, cum, si eventual de ce. E veche treaba...si-s cam aceiasi oameni.

Link spre comentariu

Cu conspiratiile e o treaba...fie ca ele exista sau nu, anumiti domni posteaza sistematic pentru a le ridiculiza.

Da ...tocmai asta mă intrigă și pe mine!Dacă conspirațiile nu există ...dece sunt atâția care le contestă vehement și le ridiculizează periodic!?

Cumva din cauză că există pe undeva un sâmbure de adevăr ...și vor ca să nu se afle mai mult !?

E ușor să spui de unul că ”e nebun” și că numai el vede conspirații!Dar, chiar așa o fi!?

După părerea mea, conspirații au fost ,sunt și vor fi în continuare...Așa s-au întâmplat multe ....de care nu ne-am fi gândit că se pot întâmpla!

Aflăm de ele ...doar după ce am trecut prin foc!

Link spre comentariu

Take Ionescu, politicianul gură de aur al României, a spus: "Strada nu e tara"[...]

Takismul e o chestiune de psihologie socială a epocii noastre, și am zice chiar o nevroză, care se va înregistra în istoria politică a țării, în felul filoxerei în agricultură. N-am cunoscut încă de la 1907 încoace un singur om lipsit de merite și flămând de situații și de putere, care să nu aibă o vie simpatie pentru takism. Către takism au alergat toți nesățioșii, toți samsarii, toți nelegiuiții.

Unul i-a făgăduit nevestei un automobil, altul s-a lăudat că-și va numi nepoatele directoare de școli, toți reprezintă un număr de interese egale cu câte o mândrie ascunsă.

Takismul le-a spus tuturora: «Veniți la mine cei fără slujbe, cei fără ghete, cei fără automobil, cei fără proprietăți» - și aceștia au dat năvală, căci se alcătuia o lume a lor, exclusiv, un partid al lor.

--- Tudor Arghezi, Takismul

Adica eu inteleg asa: "takismul" este inspirat de cel ce a afirmat ca "strada nu este tara", si este o nevroza si echivalentul filoxerei in societate.

Iar... catre "takism", adica afirmand ca "strada nu este tara" ori simpatizand cu aceasta afirmatie, se indreapta taman cei "lipsiti de merite, flamanzi de putere, nesatiosi, samsari si nelegiuiti" si de aceea au dat navala catre "takism" tocmai "cei fără ghete, cei fără automobil, cei fără proprietăți", acestia ar fi deci taman cei ce neaga cererile strazii, si tot ei sunt filoxera societatii?

Eu asa vad mai sus afirmandu-se ca ar fi fost scris de catre Arghezi!

Adica cei ce azi incearca sa nege cererile strazii justificandu-se prin "strada nu este tara", precum si simpatizantii lor, sunt "lipsiti de merite, flamanzi de putere, nesatiosi, samsari si nelegiuiti" si acestia sunt si "cei fără ghete, cei fără automobil, cei fără proprietăți"?!

Ma uimesti, alcoane!

Link spre comentariu

... si fraierii care ies in strada , crezand ca vor primi si ei frimituri din banii lui soros :) .

Nici vorba , banii sunt doar pentru organizatori .

Dementa cuprinde planeta : http://evz.ro/tabu-armatei-sua-la-west-nunta-gay.html

Uite aici conspiratii adevarate :

http://www.descoperalumea.net/geografia-secreta-de-sub-asfaltul-capitalei-un-taram-nestiut-alcatuit-din-hrube-cotloane-si-tuneluri/

Care conspiratii adevarate ? Nu vad nimic conspirativ acolo .

De tunelurile alea se stia inca din anii '75- '80 . Nimic nou .

Faptul ca articolul ala incearca sa-i dea o nota de suspans nu inseamna ca e ceva conspirativ in toata povestea aia .

Link spre comentariu
Vizitator Seven77

Conspirationismele si nebunia au cel putin un punct in comun-se considera a fi mereu individuale si nu colective. De ce? Din motive de lasitate, simplu! O corporatie nu poate fi paranoica, nebuna sau conspirationista, ci doar un fraiestean. Daca tu ca cetatean iti parolezi si rasparolezi se cheama ca ai ceva de ascuns (anticonspirationistii promoveaza transparenta totala, mai putin a lor, pretinzand la nivel doar declarativ ca "n-au nimic de ascuns"), DAR daca o firma, companie privata etc. te forteaza sa bagi parole complexe...e normal, corect, perfect. Cum unii n-au vazut conspiratii, nici eu n-am vazut hackeri care sa-mi sparga contul la RDS sau Enel. Corecta logica?

Editat de Seven77
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări