Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ne meritam soarta... ?

Vizitator

Postări Recomandate

Romanu' cumpara orice scrie nume de firma straina pe el. Mostenire veche...

Sau altfel spus,le pute tot ce e facut in tara,e sub demnitatea lor sa cumpere asa ceva,desi in prostia lor nu-si dau seama ca au vandut deja viitorul copiilor lor (care au fost in stare de asa ceva).

Link spre comentariu

Doru, mersi pentru lămuriri.

În altă ordine de idei, adresîndu-mă la modul cel mai general: arătaţi cu degetul spre companiile străine, deşi cumpăraţi de la ele? Primează calitatea şi originea produsului sau banii daţi? Cînd cumpăraţi de mîncare vă duceţi la supermarket, că e mai ieftin, sau luaţi de la carmangeria locală, la preţ aproape dublu uneori? Cumpăraţi mere sau roşii arătoase, care rezistă şi juma' de an dacă le ştergi de praf sau luaţi din piaţă din alea de nu găseşti două la fel şi trebuie să le mănînci în cîteva zile? Ce faceţi cînd un serviciu de gen poşta română vă deprimă, vă complaceţi în situaţie sau trimteţi plîngeri peste plîngeri, eventual apelaţi la altă firmă de curierat (dacă e posibil)? Dacă ai ceva de aruncat la gunoi şi nu găseşti un coş, mergi pînă dai de unul sau arunci pe jos?

Vedeţi, deşi soarta ne-o facem cu mîinile noastre, e mai simplu să ai aşteptări de la alţii decît de la propria persoană. Aşteptatul ăsta, pasivitatea - iată ce o să ne îngroape.

Link spre comentariu

Pentru postarea #76 a lui Doru : Pai crezi ca bancile din Vest, care au venit aici, n-au fost sustinute mediatic prin reclame care incurajau populatia flamanda sa cumpere bunuri produse in tarile lor?

Acum vreo 15-20 ani se tot prezenta prin reclame TV "familia perfecta". Indiferent la ce faceau reclama, vedeai o familie fericita, care avea la indemana tot felul de electrocasnice/mobilier/masini, produce in occident. Astfel s-a infipt bine in creierul romanilor conceptia ca nu poti fi fericit cu adevarat, decat daca detii bunuri produse in occident. Dar buzunarele erau cam goale, asa ca au dat navala la imprumuturi. Nu conteaza ca dai toti banii pe urmatorii 10-20-30 de ani, dar ai luat de FIRMA.

Una e cand iei o gropa cu Loganu' si alta e cand o iei cu Bemveu.

Una e cand deschizi in Arctic si iei o felie de parizer si alta e cand deschizi un Bosch si iei aceeasi felie de parizer.

In primii ani treaba e frumoasa, "Ba' vere, io sunt la fel de tare ca ala din reclama, ca doar am tot ce avea ala acolo."

Cu timpul mirajul dispare, raman ratele lunare si stresul cursului euro.

Editat de marius75
Link spre comentariu
Vizitator rego

Astfel s-a infipt bine in creierul romanilor conceptia ca nu poti fi fericit cu adevarat, decat daca detii bunuri produse in occident. Dar buzunarele erau cam goale, asa ca au dat navala la imprumuturi. Nu conteaza ca dai toti banii pe urmatorii 10-20-30 de ani, dar ai luat de FIRMA.

Una e cand iei o gropa cu Loganu' si alta e cand o iei cu Bemveu.

Una e cand deschizi in Arctic si iei o felie de parizer si alta e cand deschizi un Bosch si iei aceeasi felie de parizer.

Nasol :hamac

Link spre comentariu

Sau altfel spus,le pute tot ce e facut in tara,e sub demnitatea lor sa cumpere asa ceva,desi in prostia lor nu-si dau seama ca au vandut deja viitorul copiilor lor (care au fost in stare de asa ceva).

Sau real spus: toti nationalistii sunt prea prosti ca sa inteleaga de ce cumpara romanul "ce este facut afara".

Cere un pic de gandire ca sa intelegi. Nu da nimeni 2 bani pe ce este facut afara, in schimb toti cumpara ce merita cumparat.

Faceti voi in Romania ceva care sa merite cumparat si eu o sa cumpar.

Acum doua saptamani mi-am cumparat curea de alternator Contitech MADE IN ROMANIA ! Am vazut-o inainte sa o cumpar, si nu a contat ca scrie MADE IN ROMANIA pe ea. Am cumparat-o fara nici un fel de emotie.

Poti sa intelegi asta ?

Am mai fost acuzat pe aici ca urasc "chinezismele" si totusi mi-am cumpara amplificator de casti Fiio de peste 100$. SI ghici ce: Fiio e firma 100% chinezeasca.

Eu, la fel ca toti ceilalti care au capacitate de gandire a unei fiinte rationale, cumpar produsul, nu cumpar "tara". Nu dau 2 bani pe tara in care este fabricat. Daca nu poti sa intelegi asta problema e la tine, nu la ceilalti ca "nu vor sa cumpere produse romanesti"

Asa cum am zis mai sus: cand o sa se produca in Romania ceva care sa merite cumparat, eu o sa cumpar, nu cu prioritate, ci cu egalitate intre toate celelalte produse. Deja am facut asta in exemplul de mai sus cu cureaua de alternator Made in Romania. Nu am ales oricare alta firma desi aveam multe alte optiuni dar am stiut ca Continental/ContiTech sunt curele bune.

Intre timp oare ar trebui sa amintesc cati bani am cheltuit pe gunoaiele produse in Romania de toate firmele vechi comuniste in frunte cu FSR si MOB IUS cu care mi-au luat chiar azi teapa cu o cheita cu clicket de jumatate de milion si agata de parca ar fi 300% chinezeasca ? Cu siguranta daca era chinezeasca mergea mai fin. De astea de ce nu zici nimic ? Doar lauzi produsele romanesti fara sa zici de tepele la suprapret si mai proaste decat chinezismele de 10 ori mai ieftine ???

Link spre comentariu
Faceti voi in Romania ceva care sa merite cumparat si eu o sa cumpar.

Da' tu ce ai, de astepti pe altii sa faca? Fa tu daca esti destept.

Si pt afirmatia asta,cred ca meriti o sanctiune,ca sa stii ca nu iti e permis sa jignesti fara motiv colegii de forum...poate toti de pe forum sunt nationalisti.E un pacat sau defect asta?

Il rog pe colegul validae sa faca ce e de facut.

... toti nationalistii sunt prea prosti ca sa inteleaga de ce cumpara romanul "ce este facut afara".

Link spre comentariu

Chiar si cu scursurile care au votat comunisti/securisti notorii precum Basescu (preferatul Elenei Ceasusescu) si Monica Macovei (procuroare comunista).

https://www.cotidianul.ro/biografia-necenzurata-a-monicai-macovei/

Astia care se cred anticomunisti acum, sunt jucati pe degetul mic de fostii comunisti sau urmasii lor.

Bleah.....

2/3 din magistratii actuali sunt pusi de Basescu si Monica Macovei, si au principiile fostei securitati comuniste.

Astia ne dau lectii de democratie.......

Bleah.....

Editat de cristiand02
Link spre comentariu

Toti marii democrati de aici de pe forum sau de aiurea stiu ca majoritatea decide! deci daca majoritatea a votat si ales ceva, asta e! Cei nemultumiti trebuie sa plece, nu cei care au votat in majoritate ceva! A, ca mare parte din nemultumiti au rupt-o hipstereste-n figuri si nu s-au dus la vot, ghinionul lor!!!

Je lucreaza in sistemul privat (fara comenzi de la stat) din 1993!

Editat de Marele Savant
Link spre comentariu

Si care ar fi legatura cu discutia de fata? O dam pe politica si inchidem subiectul?

A, ca mare parte din nemultumiti au rupt-o hipstereste-n figuri si nu s-au dus la vot, ghinionul lor!!!

Da,cunoastem placa,ciocul mic,acum noi suntem la putere...numai ca ati uitat un mic amanunt,ca nimic nu-i vesnic.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări