Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ne meritam soarta... ?

Vizitator

Postări Recomandate

Apropos de teveuri : la SN ultimele caractere ( litere si cifre ) 3-4 , desemneaza tara pentru care au fost facute si personalizate .

Aici gasim operatorii de cablu , standardele de sunet si codare color si tot ce mai e personalizat la operatori , LCN de exemplu si alte cacanarii care impiedica folosirea aparatelor de pe un continet pe altul.

Link spre comentariu

Cand i-am spus unui prieten ca pana si masinile sunt mai slab calitativ pentru noi, a inceput sa rada....a zis ca nu exista asa ceva...masina se face pe banda si se pun aceleasi piese indiferent unde ajunge ea. Asa si cu electrocasnicele, mancarea si absolut tot ce ajunge la noi. Tara in care ajunge marfa spune totul...iar noi suntem o tara de rahat...pentru ca asa ne-am facut-o! N-am stiut sa ne respectam si sa nu inghitim toate mizeriile care ne inconjoara. Si exact cum a spus initiatorul topicului...chiar ne meritam soarta...suntem doar niste legume uscate in fata altora.

Editat de mac01
Link spre comentariu

Din pacate sunt diferente, o cutie de Coca-Cola de 330ml costa 1 euro in insula Creta (la hypermarketul Halkidiakis, la chioscurile de pe strada 1,3-2 euro), dar zau ca as prefera sa dau 4,6 lei si sa beau aia, decat 2,5 lei si sa beau asta de la noi, si asa nu iau prea des, nu ma dau in vant dupa carbogazoase. Pana si amabalajul e mai calitativ, nu mai vorbim de continut!

Link spre comentariu

In urma cu vreo 4ani am asistat la o discutie intr-un atelier de vulcanizare in care un client a venit cu un cauciuc tubeless in care avea un cui si un surub adunate cine stie de pe unde pe drumurile astea bune.La recomandarea meseriasului din vulcanizare sa nu mai puna pe masina cauciucuri resapate,pentru ca va avea tot timpul probleme,clientul ii raspunde foarte nedumerit:cum adica cauciucuri resapate???,eu am luat masina din reprezentanta si nu am cu ea decat 2800km de noua :26 nu stiu ce a urmat ca eu am plecat...

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Vali, eu nu-ti inteleg problema, caci pentru prima oara nu esti clar in ceea ce vrei. Postul tau original o dovedeste ca ai turuit, pur si simplu, vorbele dupa cum iti veneau.

Comertul este o afacere. Se fac bani. Se cumpara ieftin si se vinde scump, mult mai scump. Nu e o opera de binefacere.

Deci, comerciantul roman ("de-al nostru") face comanda unde vrea sau poate el, isi face calculele ca sa-i iasa un oarecare profit dorit. In Romania nu exista, sau nu se respecta, anumite standarde sau legi de calitate/securitate/protectie a consumatorului/etc. In plus, cata vreme mizeriile enumerate de tine se vand la preturile alea, e clar ca nici populatia nu cere mai bun, mai de calitate, mai durabil, etc.

Asa cum ai spus-o pe alte topicuri: problema Romaniei si a romanilor e o chestie de mentalitate. Din 90 incoace, multi vor sa se capatuiasca, nu conteaza cum si pe cine fraieresc ca sa le ia banii.

Afaceri de succes in Romania de dupa 90: TEC (cine stie ce chimicale erau acolo?!), taraba in fata blocului sau coltul strazii sau Obor (daca aveai ceva pile)... si recent muncile agricole in tari aproape falimentare... plus furtisagurile din tarile unde nu stau toti cu mana pe portofel de frica furtului... etc. Dupa cum vezi, metode medievale de castigare a banului. Mentalitate mostenita din vremurile cand aprozaristul era cel mai bogat din bloc. Chit ca se imbogatea prin comert ilicit pe banii statului.

Sa mai zic? Astia suntem, atata putem! Sa curga cadourile... ca vine Sf. Valentin.

Link spre comentariu

Aha , cu toții greșim uneori și ( mulțumesc celor ce ne înțeleg si uneori ne accepta anumite derapaje ) au noblețea de a recunoaște .

La restul , le recomand sa își rezerve rând la coadă pentru a-și achiziționa minim doua frigidere mai mari sau doua lazi frigorifice , deoarece ar fi păcat de atâta amar de carne de bună calitate să se strice ...

Cunoscătorii știu cum stă treaba :) !

Sper că știți de glumă !

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări