vera Postat Ianuarie 20, 2018 Partajează Postat Ianuarie 20, 2018 (editat) Am un cablu armat, la care vreau, de armatura Ol, sa cositoresc un fir de Cu, pe care sa-l cuplez la impamantare. Acum cativa ani, am cositorit de armatura de Ol, cu fludor romanesc si a fost OK. Am incercat pe cablul actual si nu se cositoreste. Probabil au schimbat Ol armatura, nu stiu. Ce decapant imi recomandati? Va multumesc Editat Ianuarie 20, 2018 de vera Link spre comentariu
PINTI Postat Ianuarie 20, 2018 Partajează Postat Ianuarie 20, 2018 Acid ortofosforic. Link spre comentariu
mac01 Postat Ianuarie 20, 2018 Partajează Postat Ianuarie 20, 2018 (editat) Apa tare...(acid azotic). Editat Ianuarie 20, 2018 de mac01 Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 20, 2018 Partajează Postat Ianuarie 20, 2018 Acid azotic nu ajuta la decapare.Clorura de zinc in schimb,s-ar putea sa mearga,dar la fel de bine trebuie sa mearga si cu vechea pasta decapanta,care se gasea in comert.Daca nu merge cu pasta,atunci nu merge nici cu apa tare,nici cu pipi de fata mare,inseamna ca materialul nu poate fi cositorit. Link spre comentariu
PINTI Postat Ianuarie 20, 2018 Partajează Postat Ianuarie 20, 2018 Cu acid ortofosforic merge garantat. Link spre comentariu
vera Postat Ianuarie 20, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2018 Am incercat cu vechea pasta decapanta si nu merge. Unde gasesc acid ortofosforic ? Multumesc. Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 20, 2018 Partajează Postat Ianuarie 20, 2018 Am uitat sa pomenesc si pasta decapanta de la instalatiile pe cupru.Am folosit si din aia in cateva ocazii,si a mers.Dar asa cum spuneam,trebuie sa ai in vedere si situatia cand aliajul pe care vrei sa-l decapezi nu poate fi cositorit(cel putin nu in conditii normale). Link spre comentariu
PINTI Postat Ianuarie 20, 2018 Partajează Postat Ianuarie 20, 2018 Acidul ortofosforic se foloseste si in industrie alimentara. Incearca la cofetariile din zona ta. Sigur au acest produs in procesul de fabricatie. Iti trebuiesc cateva picaturi. Daca intri pe Google, este o firma din Buzau care comercializeaza asa ceva. Pretul este derizoriu. Link spre comentariu
vera Postat Ianuarie 20, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2018 Voi procura acid ortofosforic. Va multumesc. Link spre comentariu
TESSLA Postat Ianuarie 20, 2018 Partajează Postat Ianuarie 20, 2018 Se gaseste de cumprat. Eu am gasit la miva... Acid de lipire am vazut ca era denumirea trecuta acolo. Ati putea ncerca si cu Cola. Contine acid fosforic. Link spre comentariu
sebip Postat Ianuarie 20, 2018 Partajează Postat Ianuarie 20, 2018 Puteti incerca cu pasta decapanta Rothenberger, cea folosita la instalatiile termice din cupru, prin incalzirea ei se depune un strat de staniu (pe materialul pe care e pusa pasta) la care fludorul are aderenta mai mare. Pasta respectiva se mai uilizeaza, ca o solutie DIY, pentru cablaje imprimate (PCB) pentru facilitarea lipirii dar si ca protectie pentru traseele de cupru. 1 Link spre comentariu
morocanosul Postat Ianuarie 20, 2018 Partajează Postat Ianuarie 20, 2018 Cu acid ortofosforic merge garantat. Problema ma intereseaza si pe mine,dar de unde pot cumpara asa ceva?? Link spre comentariu
gabyh Postat Ianuarie 21, 2018 Partajează Postat Ianuarie 21, 2018 Puteti incerca si acid acetilsalicilic...banala aspirina ..in general eu o folosesc cand nu pot cositori pe cupru emailat dar si la lipituri pe alte aliaje..singura problema e fumul degajat foarte inecacios Link spre comentariu
puriu Postat Ianuarie 23, 2018 Partajează Postat Ianuarie 23, 2018 Clorura de zinc decapeaza aproape orice metal. Otelul inox se decapeaza numai cu acid clorhidric. Aluminiul nu se decapeaza, dar se poate lipi cu letconuri cu ultrasunete. Link spre comentariu
doru3160 Postat Ianuarie 23, 2018 Partajează Postat Ianuarie 23, 2018 Ultrasunete n-am avut,dar am reusit cu ulei la aluminiu. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum