Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cablaje....tehnici de obtinere ...

Murcielad

Postări Recomandate

FRATILOOOOOR!! :supz: Timpul de expunere la UV nu trebuie sa fie continuu..Si culmea ca e acelasi cu situatia in care am expune continuu aceeasi suprafata.Nu ma pricep la chimie nici cat bunicu,dar cred ca o buna parte din timpul de expunere,nu e folosit pentru a absorbi UV-ele ci pentru a avea loc reactia chimica(oricare a fi ea)(Deductie de nosferatu':P).Testele pe care le-am facut au constat in aplicarea a unui fascilol de la LED-ul meu cu UV,in miscare liniara intermitenta(ca la imprimanta cu jet de cerneala). Frecventa cu care fascicolul a luminat o suprafata de cablaj, cred ca a fost de vreo 5 Hz(oricum am posibilitatea din program sa preiau orice data dar deocamdata si asta e doar un mic test de inceput si oricum am sa revin cu toate detaliile si cu un mic filmulet si fff multe poze).MULTA BAFTA SI LA MAI MARE!! :supz:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 255
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nosferatu

53

• v3l0

14

• zamfic

14

• ghettoman

13

Top autori în acest subiect

pentru cei care nu stiu...cablajele foto...sensibilitate in jur de 360-400 nm adica uvA....tuburile care le am eu scot la 365 dupa specificatiile tehnice....din cei 18w ai tubului, cam 3 sfert adica vreo 15 sunt pierdutzi....cam 3 watzi curatzi de uvA raminepromurile trebuie sterse cu uvC adica aproape de 500 nm daca tzin eu minte bine...porcarii de becuri dealea fara balon , tuburi uv germicide......iar la o putere de 100w uvC dureaza minim vreo 20 de minute...va rog nu mai vb inainte sa cititzi...sau din auzite...FAC ULCER DE NERVI :finga: :finga:

Link spre comentariu

Depanatorule,daca ai probleme cu timpul de expunere(e prea lung),fa-ti o cafea intre timp..vezi ca si aia trebuie lasata la infuzat vreo 4 minute in care ai destul timp sa-ti golesti scrumiera sau/si sa-ti desfaci o sticla de bere..Daca nu ti-a sunat temporizatorul inseamna ca mai ai timp sa-ti suni si prietena cu riscul de ai inchide tel in nas(ca doar nu compromiti un cablaj pt o discutie)..Hai ca glumeam..ce doream de fapt sa spun e ca am observat caci cu cat sursa de UV e mai slaba (sau distanta mai mare)creste timpul de expunere dar conturul traseelor e mai ferm..asa ca..toate relele au si partea lor buna(inclusiv faza cu cafeaua:P) :tonqe:

Link spre comentariu

N-am nici o problema cu timpul de expunere , nosferatule , dar imi fac griji pentru tine ca o sa inbatranesti pana o sa faci un cablaj cu LED UV :finga: .E de preferat un timp mai lung pentru ca ai un control mai fin si poti gasi reglajul corect mai usor. Din cate am observat , expunerea merge mai repede unde e suprafata mare si mai incet printre traseele inguste.

Link spre comentariu

Depanatorule drag,LED-ul cu UV il folosesc la un dispozitiv care aplica un fascicol de max 0,1 mm in locurile unde doresc sa expun.Ai dreptate referitor la imbatranire,dar tare mi-as dori sa-ti vad cat de mari vei face ochii cand vei vedea rezultatul pentru ca am sa-l postez pe forum.Mai am putin de lucru la partea mecanica(care este luata de la un CD-ROM) si ma am de realizat softu'..cam o saptamana,zic eu.Cu dispotitivul asta iti fac circuite integrate tataie(exegerez si eu putin) :finga: .

Link spre comentariu
Vizitator valentine146

substanta din spray positif 2.o este defapt un polimer activ la uv. fascicolul de uv sau mai bine spus radiatia polimerizeaza sau nu suprafata expusa, asa ca ca nosferatu trebuie sa aiba un fascicul punctiform, trebuie sa faca o polimerizare punctuala, la care trebuie calculat timpul, suprafata de expunere puterea sursei de uv, restul sunt inventii, o faceau japonezii pana acum, atentie la lucrarile lu' tanti Leana cu polimerii, FAPTEEEEEEEEE, nu vorbe

Link spre comentariu

valentine146,n-as vorbi daca nu as avea faptele in spate..FIECARE aspect al problemei a fost testat separat cu SUCCES.Exceptie face partea mecanica la care lucrez inca si de care depinde precizia intregului dispozitiv.Chimia de care nu am o iota habar,am inlocuit-o cu succes,cu deductia si cateva teste.Trebuie sa-ti spun totusi ca astfel de dispozitive cu mult,mult,mult mai avansate,exista.Dar AMATORII se multumesc cu hartii de calc trase la imprimanta..Si culmea ca un astfel de dispozitiv poate fi realizat din transformarea unui CD-ROM Drive sau a unei imprimante de catre oricine..trebuie doar sa ai putin tupeu de a te depasi pe sine.PS:Fapte fara vorbe nu exista.

Link spre comentariu

Sunt si eu interesat de ceea ce faci tu ! Te pot ajuta aproape cu orice in domeniul electronicii ! Daca reusesti sa faci primul cablaj, te pot sprijinii chiar mai serios. Sa stii ca daca nu scoti rezolutie de 0,25 traseu + 0,25 pauza (mm) nu o sa fie o scula serioasa. Eu fac cablaje cu Pozitiv 20 cam la rezolutia asta, dar prin metoda traditionala.Don Mario

Link spre comentariu

Multumesc mult Sifor.Eu am in intentie o rezolutie in jur de 0,1 mm..nu ca as avea nevoie de atata,dar daca tot m-am chinuit,macar sa stiu ca poate ajunge si aici..Ce nu am precizat e ca schimband capul cu o seringa actionata electromagnetic si umpluta cu vopsea de consistenta scazuta,pot fff rapid sa fac un cablaj de test caci si chestiile astea ma omoara.Dupa ce termin cu scula asta,intentionez sa fac o masa de lucru(aceeasi chestie dar la o scara mai mare-cat o masa de bucatarie) cu care voi putea sa dau gauri, sa tai, sa bobinez, sa frezez 3D si lista e mare..Am inceput sa adun fiare si pt asta. Pricipiul meu e ca mai bine lucrezi o luna la o scula si dupa aia nu mai ai treaba.

Link spre comentariu
Vizitator teodora

mie nu-mi place deloc positiv20. prefer fotorezist (lichid sau uscat) care se developeaza cu carbonat de sodiu si se elimina dupa corodare cu soda caustica. procesul e mai usor si se pot face trasee de 0.1 mm si prin metoda foto( din experienta spun). un fotopolimer lichid am gasit in http://www.electronicmaterials.rohmhaas.com . au distribuitori si in cehia. eu am reusit sa fotografiez pe o placa de 10/12 cm folosind blitul de la un aparat de fotografiat (pe care mi l-au aranjat copiii). n-am incercat trasee de 0.1mm ,dar acum chiar sunt curioasa sa incerc.

:smt006

Link spre comentariu

maine plec in cehia sa-mi iau deala :finga: :finga: :finga: timpul de exp la neaonele mele este max 2.5 min....la 3 min se developeaza aproape tot iar la 1,5-2 min mai ramin zone nedevelopateintradevar investitzia e destul de serioasa...un tub e minim 200 de mii da a draq sa fiu de nu ishi merita fiecare banutz :supz:

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări