sofian Postat Noiembrie 7, 2005 Partajează Postat Noiembrie 7, 2005 mai baieti eu fac expunerea cu un bec normal de 1000w cam 20secsi merge binebecul este din acela de proiectordistanta de 15 cm Link spre comentariu
Depanatoru Postat Noiembrie 7, 2005 Partajează Postat Noiembrie 7, 2005 Se gasesc usor tuburi fluorescente UV ,din alea negre, de toate marimile , eu asta folosesc (un neon de 40W). Dureaza cam 7min. la 15cm. Link spre comentariu
nicu_stef Postat Noiembrie 7, 2005 Partajează Postat Noiembrie 7, 2005 pentru Teodora,pe vremea mult prea ciuruitului, mi-am facut un mini-letconin cazul in care vrei sa-ti manufacturezi tu unul poti folosi un varf de schimb de la un letcon industrial (recomandat) pe care bobinezi cateva spire de nichelina sau folosesti o bucata de sarma de cupru (6cm lungime) cu un diametru aprox de 4mm (electricarii lucreaza cu sectiuni deci cauti un crampei de "masiv de 12" sau daca mergi mai mult la smd-uri merge si de 10)nichelina in romania o gasesti la magazin pt diverse puteri, ca grosime, potrivita ti-ar fi de la o rezistenta de 1000W (800) din ea tai cam o bucata de 2-3 cm (cm de spirala nu de sarma).partea delicata pe care nu o gasesti la magazin se cheama o banda din fibra de sticla (arata ca o banda izolatoare dar e o tesatura din fibra de sticla), ti-ar trebui cam vreo 50 de cm.cu banda infasori varful de Weller (sarma daca nu-ti trebe o chestia pe care sa o folosesti mult timp), peste banda bobinezi nichelina, apoi iar banda, pui si niste fir de azbest pentru grosime, ar trebui sa-ti incapa intr-un tub de metal de la un marker in capatul opus fixezi o bucata de lemn pe post de maner si pe lungimea ramasa intre 'gogoasa' cu nichelina si maner dai multe gauri (sa maresti rezistenta termica spre maner).la sfarsit obtii ceva care seamana cu un letcon de grosimea unui markero alta parte delicata e tensiunea de lucru, care o sa-ti iasa in jur de 10 max 20 de volti, functie de ce materiale gasesti.te incumeti?ai abilitati? sau rogi un prieten.succese Link spre comentariu
ghettoman Postat Noiembrie 7, 2005 Partajează Postat Noiembrie 7, 2005 va oftic? :goodman: mai astept 4 bucatzi...deaia e locul liber :smt003 Link spre comentariu
Depanatoru Postat Noiembrie 7, 2005 Partajează Postat Noiembrie 7, 2005 Cred ca-s prea multe neoane si o sa risti sa strici cablajele. O lumina prea puternica trece si prin stratul de cerneala sau toner . Link spre comentariu
luc Postat Noiembrie 8, 2005 Partajează Postat Noiembrie 8, 2005 mi se pare mie sau ghettoman a facut un solar? Link spre comentariu
nosferatu Postat Noiembrie 8, 2005 Partajează Postat Noiembrie 8, 2005 ghettomane,ca sa-ti vad poza si forumul trebuie sa-mi schimb monitorul(am laptop)..Observ ca ai "dotare"..ma intreb nu-i putin cam mult(pret,munca si spatiu) pt o simpla expunere?(doar daca il folosesti si pt a te bronza :P). Eu in schimb am o veste buna(pt mine deocamdata)..am realizat capul cu LED-ul cu UV..promite mult dupa performantele actuale si e relativ simplu de confectionat..o ac de siringa,o lentila de la un cap stricat de CD-ROM,un LED cu UV si una bucata de tub negru de diametrul ledului.Fascilulul concentrat,are mai putin de 0,1 mm. Link spre comentariu
nosferatu Postat Noiembrie 8, 2005 Partajează Postat Noiembrie 8, 2005 Deocamdata nu am o poza la capul prezentat mai sus dar am sa postez un desen.. . Link spre comentariu
ghettoman Postat Noiembrie 8, 2005 Partajează Postat Noiembrie 8, 2005 1.vi se pare la toti...nu e solar sunt numai uv A nu C pentru bronzat :finga: 2.cablajele ies perfect cu o folie scoasa dintro imprimanta inkjet...o singura bucata nu 2 suprapuse :finga: 3.nu sunt prea multe neoane...unii folosesc chiar 12...chestia cu multe neoane e ca nu mai trebuie colimator :supz: nosferatu...chestia cu ledul e super interesanta....problemele sunt la partea mecanica...ce putere are ledul?eu adunat am vreo 30w uv A pur Link spre comentariu
sofian Postat Noiembrie 8, 2005 Partajează Postat Noiembrie 8, 2005 neoanele nu sunt UVincearca si cu neoane normale si o sa vezi ca efectul este acelasidaca earu UV in 3-5 secunde la cite ai erau gata cablajele Link spre comentariu
one Postat Noiembrie 9, 2005 Partajează Postat Noiembrie 9, 2005 Eu am incercat mai demult sa sterg o memorie EPROM la un asemenea tub UV. Nu se gaseau tuburi, asa ca am mers la o discoteca si am rugat pe cineva acolo sa ma lase sa imi pun cipul pe tub. Am stat vreo 2 ore, cand l-am luat era destul de fierbinte. Cand am ajuns acasa l-am conectat la calculator si am vazut ca nu s-a sters deloc.De atunci nu mai am incredere in tuburile pt. discoteci. Mi se pare normal sa existe o deosebire intre acestea si tuburile UV pentru cablaje sau bronzat, avand in vedere ca primele nu trebuie sa dauneze ochilor. Link spre comentariu
nosferatu Postat Noiembrie 9, 2005 Partajează Postat Noiembrie 9, 2005 Nu stiu ce putere are LED-ul dar majoritatea solutiilor fotoresistive (inclusiv POSITIV20)sunt sensibile la frecventa si apoi la putere.Oricum toata puterea LED-ului o concentrez acum intr-un singur punct.Despre partile mecanice va spun ca am mers in paralel cu realizarea lor si inca nu am terminat dar am facut un test cu capul aratat mai sus(pe care l-am modificat de ieri) si iese super.Problema e timpul de expunere. Link spre comentariu
nosferatu Postat Noiembrie 9, 2005 Partajează Postat Noiembrie 9, 2005 Nu stiu ce putere are LED-ul dar majoritatea solutiilor fotoresistive (inclusiv POSITIV20)sunt sensibile la frecventa si apoi la putere.Oricum toata puterea LED-ului o concentrez acum intr-un singur punct.Despre partile mecanice va spun ca am mers in paralel cu realizarea lor si inca nu am terminat dar am facut un test cu capul aratat mai sus(pe care l-am modificat de ieri) si iese super.Problema e timpul de expunere. Link spre comentariu
Postări Recomandate