Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cablaje....tehnici de obtinere ...

Murcielad

Postări Recomandate

Filipone,tu ai dreptate referitor la perioada enorma de epunere cu un astfel de dipozitiv dar atunci cand doresti sa faci ceva extra-miniaturizat(emitator,diferite improvizari pt telefonul mobil),nu ai de ales. Oricum as vrea sa incerc metoda prin aplicarea fasciculului pe cablaj prin rasterizarea lui dar lucrul cu oglizile mi se pare o capcana si o pierdere de timp de asta as avea nevoie de mai multe idei.PS: Filipone,esti nostim..iti dai seama ca atata chin nu era destinat unui amplificator audio :smt003.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 255
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nosferatu

53

• v3l0

14

• zamfic

14

• ghettoman

13

Top autori în acest subiect

Filipone,tu ai dreptate referitor la perioada enorma de epunere cu un astfel de dipozitiv dar atunci cand doresti sa faci ceva extra-miniaturizat(emitator,diferite improvizari pt telefonul mobil),nu ai de ales. Oricum as vrea sa incerc metoda prin aplicarea fasciculului pe cablaj prin rasterizarea lui dar lucrul cu oglizile mi se pare o capcana si o pierdere de timp de asta as avea nevoie de mai multe idei.PS: Filipone,esti nostim..iti dai seama ca atata chin nu era destinat unui amplificator audio :smt003.

Da bineinteles nene.. Nu neaparat pentru un amplif audio... ca mai face lumea cate un receptor miniaturizat pentru aeromodele, dar asta foarte rar. Parerea mea este: Daca vrei un PCB pentru ceva extra super mini vb cu o firma specializata si dai acolo un 10$-15$ pe cateva bucati pentru ca la nivel de amator este foarte greu sa reusesti o precizie de 0.1mm. Eu am incercat sa fac un CNC dar nu vreau decat 0.5mm :supz: {Cat despre alte idei.. deocamdata nu prea am. }Ma corectez: Eu am mai avut ideea sa folosesc o a 2 oglinda urmarind principiul cuptorului de imprimanta Laser. Daca sistemul deja existent in cuptor il folosesti pentru 1 axa dar directionezi unda spre o alta oglinda careia ii stii unghiul de inclinare la momentul t atunci vei putea face cu 1 singura raza un sistem de miscare xOy. Dar imi mentin parerea ca acest sistem nu va fi suficient de eficient.Salutari! :drinkers:
Link spre comentariu
Vizitator teodora

nosferatule, e genial ceea ce vrei sa faci :supz: . in afara de problema cu timpul de expunere mai este o problema: pentru a obtine o rezolutie buna trebuie ca solutia fotosensibila sa fie aplicata uniform ceea ce nu e usor cu sprey gen pozitiv20. timpul de expunere este mai mare cu cat stratul de solutie este mai gros. cel mai sensibil fotorezist pe care-l cunosc este fabricat de Du-pont, special ptr. laser.vezi: http://www.dupont.com/pcm/riston/laserseries.html . ca fapt divers: imprimanta laser ptr. pcb cu care lucrez eu, costa in jur de 750000 de dolari dar i-si merita fiecare cent ptr. ce face. trasee de 4mil (0.1 mm) se pot obtine si prin metoda foto, cu putina indemanare. i-ti urez succes. :smt039

Link spre comentariu

Teodora,esti o super-scumpa si dulce..MII DE MULTUMIRI si pt incurajari.Fotorezistul indicat de tine este si el tot pentru lasere cu UV.Cel putin mi-ai dat un punct de plecare.Deindata ce reusesc ceva, am sa "vars" totul pe forumul asta..Cum problemele sunt nesfarsite,mai am si eu inca una..nu am nici o idee cum sa fac un aparat de lipit(pistol,ciocan,etc) de gabarit fff mic..Am sa pun un pomelnic la biserica pt ala care are o idee super..(si o si posteaza pe forum :yawinkle: )

Link spre comentariu

Filipone,problema pe care o intampin la dispozitivele cu oglinzi e precizia.Eu nu am folosit un modul cules de la o imprimanta laser,ci am facut unul.Nu am mai precizat ca apar enorm de multe probleme legate de corectarea formei de perna, de stabilirea dpi-ului..uff..batai peste batai de cap si un esec dureros.Mi-am pus sperante mari in dispozitivul asta cu oglinzi asta deoarece doream sa-l folosesc si ca proiector pe perete :P.

Link spre comentariu

a.. o sugestie super..POSITIV20 se aplica intr-un strat perfect uniform daca in timpul pulverizarii,cablajul este cuplat(fixat) la un vibrator in pozitie PERFECT ORIZONTALA.Succes!

calculezi centrul placii si o fixezi pneumatic pe axul unui motor in pozitie orizontala. Rotind placa forta centrifuga face toata treaba :d
Link spre comentariu

calculezi centrul placii si o fixezi pneumatic pe axul unui motor in pozitie orizontala. Rotind placa forta centrifuga face toata treaba :d

si ramai fara vopsea..Ca sa-ti merga cu centrifuga,rotatiile nu trebuie sa depasesca 70-80 RPM. Am inteles dar nu testat ca se poate nivela vopseaua cu un tambur de cauciuc fin si perfect cilindric atunci cand s-a intarit putin vopseaua(consistenta mierii de albine).
Link spre comentariu

Pai iei rezistenta si varful de la un ciocan obisnuit si le fixezi pe altceva, izolator termic. Adica renunti la maner si la o parte din corp.Spune ce vrei sa faci, ca sa primesti idei pertinente.

Link spre comentariu

Sunt ciocane de lipit care folosesc gaz de bricheta, dimensiunile suntcomparabile cu un stilou iar virfurile sunt interschimbabile si au maimulte forme sau se poate folosi duza pentru aer cald.Sunt disponibile la Conexelectronic, marca este Portasol.In general sunt folosite pentru reparatii.Daca intentionezi sa asamblezi componente pe placi sunt alte variantede lipire.Mai multe detalii.

Link spre comentariu
Vizitator teodora

sa vedeti ce coincidenta! tocmai am discutat despre modalitati de aplicare uniforma a solutiei fotosensibile si astazi la servici au adus o centrifuga exact in scopul asta. cam peste 2 saptamani am sa lucrez cu ea si o sa va povestesc mai multe.in legatura cu aparatul de lipit- m-am razgandit. am sa incerc sa-mi rezolv problema prin presa, daca nu reusesc ma intorc la voi cu amanunte.

Link spre comentariu

Sumpa Teodora,nu vreau sa te corup sa faci "spionaj" la locul de servici dar daca poti sa postezi metode simple,pricipii sau orice ce ar putea sa ne faca munca mai usoara si cu performante super,cred ca intreg forumul(sau topicul)iti va construi un altar. :prayer: . Eu disper cu metodele pe care le folosesc iar dipozitivul meu cu laser, se lasa asteptat..Sa ne "auzim" cu bine!

Link spre comentariu

Fratilor..am o un pont super..Am gasit la un magazin de 38(shituri chinezesti),un "dispozitiv" numit Mini money detection la 28.000 lei vechi.Faza super e ca are un LED cu UV.Am expus o placuta cu Positiv20 si timpul de expunere este in jur de 7-10 min la o distanta de 5-10 cm.Trebuie sa mai adaug ca stratul de vopsea testat,era destul de gros.Destul de bine avand in vedere ca nu mai intoxic casa cu ozon de la lampa cu UV aia veche.Cu vreo 10 bucati iti faci un sistem ultra-light de expunere.Sa ne auzim numai cu succese!!Bafta!

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări