Vizitator Postat Aprilie 1, 2008 Partajează Postat Aprilie 1, 2008 bun asa deci am timp sa merg la o tipografie sa listez si sa ajung si acasa pe jos. fain mai economisesc bani si pe taxiuri :smt033 Link spre comentariu
cosmin_h Postat Aprilie 1, 2008 Partajează Postat Aprilie 1, 2008 Mie personal mi-a iesit cablajul perfect de pe foaia imprimata in urma cu o saptamana. Eu unu nu vad dece nu ar merge. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 1, 2008 Partajează Postat Aprilie 1, 2008 ma gandeam ca tusul treb sa fie proaspat :smt005 Link spre comentariu
Stefan Postat Aprilie 1, 2008 Partajează Postat Aprilie 1, 2008 pai asta e smecheria ca la imprimanta laser nu se foloseste tus sau cerneala (ca daca era ceva lichid nu se mai lipea pe cablaj) ,este toner ! (carbune fin sau o pudra fina de carbon cu nu-s ce polymer si se lipesc de foaie in functie de fasciculul laser care il depune pe foaie , si pe urma il trece prin cuptorul de termofixare) de ceva timp am un prieten la un centru de imprimare si cand am de facut un cablaj ma duc la el sa il "supar" ,folosesc hartie glasata care de fiecare data se blocheaza in imprimanta dupa ce tonerul este depus dar pana sa intre in cuptor (din cauza ca hartia este f lucioasa se infasoara pe un tambur - rola) ,ma chinui putin pana ajung acasa fara sa nu sterg tonerul dar imi ies cablaje :supz: Link spre comentariu
Vizitator cfrromania Postat Aprilie 4, 2008 Partajează Postat Aprilie 4, 2008 O intrebare despre cablajul bagat in clorura ferica:cat timp trebuie sa stea in clorura ferica sa fie perfect adica sa nu mai aiba urme de cupru decat cele care trebui dar nici sa la corodeze si pe cele bune :weedman: Link spre comentariu
Blind Postat Aprilie 5, 2008 Partajează Postat Aprilie 5, 2008 Pana se corodeaza cuprul. Il scoti din cand in cand si verifici, mai scuturi sa mai cada din cupru...incearca si vei vedea. Atentie ca din cand in cand trebuie sa refaci markerul cu care ai mazgalit cablajul pt ca se dizolva in clorura de obicei... Link spre comentariu
Vizitator cfrromania Postat Aprilie 5, 2008 Partajează Postat Aprilie 5, 2008 Si daca este imoprimat cu tonner ,mai se sterge? :smt033 Link spre comentariu
Vizitator cfrromania Postat Aprilie 5, 2008 Partajează Postat Aprilie 5, 2008 Cu ce pot taia cablajul pt ca am o bucata mare ,dar mie imi trebuie una mica.Aveti idee cu ce pot taia sigur si precis? Link spre comentariu
Stefan Postat Aprilie 5, 2008 Partajează Postat Aprilie 5, 2008 tonerul nu prea se desprinde in clorura (cel putin la mine nu s-a intamplat).timpul de corodare depinde de temperatura (agitarea moleculelor de clorura) dar si de metoda folosita:daca pui cablajul pe suprafata clorurii se corodeaza mai repede (folosesti tensiunea superficiala a lichidului) si in plus la cablajele subtiri se vede cand e corodat. cablagele se taie (profesional) cu o ghilotina speciala sau in regim de amator cu panza de bomfaier , foarfeca mai puternica /cutter la cablajele mai mici si subtiri (eu la cele dublu placate de 0,5 folosesc foarfeca) :smt005 Link spre comentariu
Vizitator cfrromania Postat Aprilie 5, 2008 Partajează Postat Aprilie 5, 2008 Am o problema :smt010 :smt022 tonnerul nu se lipeste de cablaj,nu stiu ce are,am folosit fierul de calcat ,prima oara am crezut ca nu lam tinut destul ,a doua oara am tinut vreo 5 min si niminic!!!pana la ura am apelat la marker,dar nu prea ma descurc :smt013 :smt010 :smt009 Link spre comentariu
Stefan Postat Aprilie 5, 2008 Partajează Postat Aprilie 5, 2008 deci ai citi tutorialul despre cablaje ? ai curatat cablajul cu ceva abraziv ? ce hartie ai folosit ? nu se tine fiercul de calcat 5min.ci mult mai putin (in imprimanta tonerul se usuca in cateva sec.) se preseaza constant. de ce a mai fost un topic deschis daca exista unul foarte cuprinzator ca acesta viewtopic.php?f=14&t=97 ??? Link spre comentariu
Kreator Postat Aprilie 5, 2008 Partajează Postat Aprilie 5, 2008 Am o problema :smt010 :smt022 tonnerul nu se lipeste de cablaj,nu stiu ce are,am folosit fierul de calcat ,prima oara am crezut ca nu lam tinut destul ,a doua oara am tinut vreo 5 min si niminic!!!pana la ura am apelat la marker,dar nu prea ma descurc :smt013 :smt010 :smt009Sigur ai imprimanta "Laser" (cu toner)? Sa nu fie cu cerneala.... Link spre comentariu
Vizitator cfrromania Postat Aprilie 6, 2008 Partajează Postat Aprilie 6, 2008 Pai nu am imprimanta laser , am HP Deskjet F380 -> Link spre comentariu
Blind Postat Aprilie 6, 2008 Partajează Postat Aprilie 6, 2008 :smt005 Ia pune tu mana si citeste tot sticky-ul (ca e cu 2-3 topicuri mai sus, tot in sectiunea asta) si vezi cum se face!Trebuie pentru asa ceva sa folosesti o imprimanta laser, nu functioneaza la cele cu jet. Ziceai ca ai citit...te-ai dat de gol. Link spre comentariu
Stefan Postat Aprilie 6, 2008 Partajează Postat Aprilie 6, 2008 a spus ca tonerul nu se lipeste deci era clar ca folosea imprimanta cu laser :smt005 (sau nu) Link spre comentariu
Postări Recomandate