Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cablaje....tehnici de obtinere ...

Murcielad

Postări Recomandate

• Răspunsuri 255
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nosferatu

53

• v3l0

14

• zamfic

14

• ghettoman

13

Top autori în acest subiect

pai asta e smecheria ca la imprimanta laser nu se foloseste tus sau cerneala (ca daca era ceva lichid nu se mai lipea pe cablaj) ,este toner ! (carbune fin sau o pudra fina de carbon cu nu-s ce polymer si se lipesc de foaie in functie de fasciculul laser care il depune pe foaie , si pe urma il trece prin cuptorul de termofixare) de ceva timp am un prieten la un centru de imprimare si cand am de facut un cablaj ma duc la el sa il "supar" ,folosesc hartie glasata care de fiecare data se blocheaza in imprimanta dupa ce tonerul este depus dar pana sa intre in cuptor (din cauza ca hartia este f lucioasa se infasoara pe un tambur - rola) ,ma chinui putin pana ajung acasa fara sa nu sterg tonerul dar imi ies cablaje :supz:

Link spre comentariu
Vizitator cfrromania

O intrebare despre cablajul bagat in clorura ferica:cat timp trebuie sa stea in clorura ferica sa fie perfect adica sa nu mai aiba urme de cupru decat cele care trebui dar nici sa la corodeze si pe cele bune :weedman:

Link spre comentariu

Pana se corodeaza cuprul. Il scoti din cand in cand si verifici, mai scuturi sa mai cada din cupru...incearca si vei vedea. Atentie ca din cand in cand trebuie sa refaci markerul cu care ai mazgalit cablajul pt ca se dizolva in clorura de obicei...

Link spre comentariu

tonerul nu prea se desprinde in clorura (cel putin la mine nu s-a intamplat).timpul de corodare depinde de temperatura (agitarea moleculelor de clorura) dar si de metoda folosita:daca pui cablajul pe suprafata clorurii se corodeaza mai repede (folosesti tensiunea superficiala a lichidului) si in plus la cablajele subtiri se vede cand e corodat. cablagele se taie (profesional) cu o ghilotina speciala sau in regim de amator cu panza de bomfaier , foarfeca mai puternica /cutter la cablajele mai mici si subtiri (eu la cele dublu placate de 0,5 folosesc foarfeca) :smt005

Link spre comentariu
Vizitator cfrromania

Am o problema :smt010 :smt022 tonnerul nu se lipeste de cablaj,nu stiu ce are,am folosit fierul de calcat ,prima oara am crezut ca nu lam tinut destul ,a doua oara am tinut vreo 5 min si niminic!!!pana la ura am apelat la marker,dar nu prea ma descurc :smt013 :smt010 :smt009

Link spre comentariu

deci ai citi tutorialul despre cablaje ? ai curatat cablajul cu ceva abraziv ? ce hartie ai folosit ? nu se tine fiercul de calcat 5min.ci mult mai putin (in imprimanta tonerul se usuca in cateva sec.) se preseaza constant. :offtopic2 de ce a mai fost un topic deschis daca exista unul foarte cuprinzator ca acesta viewtopic.php?f=14&t=97 ???

Link spre comentariu

Am o problema :smt010 :smt022 tonnerul nu se lipeste de cablaj,nu stiu ce are,am folosit fierul de calcat ,prima oara am crezut ca nu lam tinut destul ,a doua oara am tinut vreo 5 min si niminic!!!pana la ura am apelat la marker,dar nu prea ma descurc :smt013 :smt010 :smt009

Sigur ai imprimanta "Laser" (cu toner)? Sa nu fie cu cerneala....
Link spre comentariu

:smt005 Ia pune tu mana si citeste tot sticky-ul (ca e cu 2-3 topicuri mai sus, tot in sectiunea asta) si vezi cum se face!Trebuie pentru asa ceva sa folosesti o imprimanta laser, nu functioneaza la cele cu jet. Ziceai ca ai citit...te-ai dat de gol.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări