Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cablaje....tehnici de obtinere ...

Murcielad

Postări Recomandate

Salutare si LA MULTI ANI!Vorbeati mai devreme de viteza motorului, eu am doua motoare de 15w si 6500 respectiv 10000 rotatii pe minut.Cu freza de 0.8 cu 10000 rotatii/minut, la viteza de avans mai mare de 1mm/s si adancimea de lucru de 0.01, freza se curbeaza si traseul iese varza. Daca micsorez turatia motorului scap de aceeasta problema, dar apare la cresterea vitezei de avans.Deci din probe practice nu teoretice, viteza motorului nu trebuie sa fie foarte mare.Pt. PCB cred ca e suficient 6500rot/minCum se pot pune imagini pe acest forum?Vreau sa pun niste poze cu masina mea de gravat si cateva PCB-uri gravate.[/img]

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 255
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nosferatu

53

• v3l0

14

• zamfic

14

• ghettoman

13

Top autori în acest subiect

Cum se pot pune imagini pe acest forum?Vreau sa pun niste poze cu masina mea de gravat si cateva PCB-uri gravate.

dai POST REPLY si atunci ai activa functia de atashare a imaginilor sau pui pe un site si folosesti functia de
Link spre comentariu

yo zamfic..da' e o bijuterie..Am vazut ca ai un led "SCANNING"..ai si scanare 3D pe ea?Cat ai dat pe "masinuta" ta?Ce turatie are motorul?Cablajele arata intradevar destul de rau..nu ai alte alternative sa nu mai iasa asa de "patratzos"?In incheiere..IMI PLACE.

Link spre comentariu

Salutare NosferatuAre si scanare 3D, dar se schimba motorul si se pune in locul lui un senzor de contact, care cica ar fi mai bun decat unul laser. Cel cu laser poate fi pacalit de obiectele transparente.Inca nu am incercat scanarea din lipsa de timp, dar se poate scana o rosie prin contact si nu o gaureste, doar o zgarie usor.La problema cu cablajele patratoase e din cauza softului. Softul e al sculei si nu e prea complex.Am incercat in corel dar nu vrea sa colaboreze total. Anumite linii nu vrea sa le graveze.Cu softul sculei pot lucra la o singura trecere cu 5 operatii dar cu aceiasi freza :gaurire, debitare,gravarePoate stii corel sa ma ajuti unde gresesc

Link spre comentariu
Vizitator sergiu_q

foarte frumos . nu stiu cat de buna este pt cablaje (pt cablajele circuitelor de putere cu siguranta ca este perfecta ) dar ideia este foarte faina . iar faptul ca ai facut-o sa mearga si nu a ramas doar ca ideie te scoate deja din randul elecronistilor obisnuiti . felicitari . astept sa o vad si full functionala (ma refer la partea de scanare)

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

dupa ce listezi pe folia pnp, are ceva daca ramana vreo 20 pana ce il lipesc cu fierul sau trebuie neaparat so lipesti dupa cum o scoti de la listat. ideea e ca eu nu am imrimanta cu laser ci cu tus :smt010

Link spre comentariu

Eu am listat pe o coala de hartie normala si am folosit foaia dupa o saptamana, si nu am avut nici o problema a iesit la fel de bine ca si cea listata atunci. Oricum acum folosesc metoda foto cu care se pot face niste cablaje jos palaria (e adevarat ca mai pot fi si esecuri dar ... )

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări