danb1974 Postat Decembrie 5, 2005 Partajează Postat Decembrie 5, 2005 Aveti idee cine in Timisoara face cablaje foto la bucata, la pret decent?Daca imi vin niste free samples o sa am de-a face cu o capsula ssop... de lipit cu aer cald am unde, da' intii trebe sa am pe ce lipi... Link spre comentariu
nosferatu Postat Decembrie 11, 2005 Partajează Postat Decembrie 11, 2005 Salutare fratilor..Semnez si eu condica pe saptamana asta cu cu o veste..solutia aleasa de mine pentru partea electronica ar permite conectarea a 10 motoare pas cu pas a cate 4 bobine fiecare.Intradevar nu are procesor dar folosesc softul sa demultiplexez 8 biti-4 comanda adresa motorului si 4 sunt pt controlul motorului.In felul asta am o flexibilitate enorma.Deocamdata am facut circuitul doar pentru 3 motoare din multele lipsuri pe care le am.Am si eu o rugaminte mare de tot..imi poate spune careva cum se pot realiza conexiunile pe un cablaj dublu-strat si cu se pot lipi piesele in baia de fludor(cum arata baia de fludor?).. Link spre comentariu
ghettoman Postat Decembrie 11, 2005 Partajează Postat Decembrie 11, 2005 sa inteleg zicea cineva mai sus ca merge la metoda foto si pe coala de calc cu inkjetu ? eu folosesc folia aia transp. da e cam scumpa. N-ar fi o problema daca s-ar marii timpul de expunere numai sa iasa aceeasi calitatese paote folosi si aia...asha le-am facut eu primele :supz: vezi...iatzi mai multe folii de inkjet si testeaza setarile la imprimanta...ma refer la alegerea suportului din print seting -- eu la hp-ul meu folosesc la setari "hp premium transparency inkjet film" pentru ca acolo magaritza de hp3820 scoate "cel mai negru" imprint...adica privind-o la lumina unui bec apar cele mai putine urme de puncte din care e alcatuita imaginea....si ai grija sa ai cartusul color plin pentru ca la setarile maxime foloseste amestecul color :rock: Link spre comentariu
nosferatu Postat Decembrie 11, 2005 Partajează Postat Decembrie 11, 2005 La mine ca la nimeni alcineva..mie imi merge perfect cu foi opace de astea jegoase la 130.000 topul..In schimb trebuie sa trag de 4-5 ori imaginea pe foaie si pusa la bec,chiar nu se vede nimic(adica o scot si o pun la imprimat din nou).Imbibata cu ulei de bucatarie si merge totul ca uns :supz: ..O tin vreo 5-6 minute (si pot si mai mult ca sa fiu sigur) o spal de ulei(cu axion),pun o lingura de soda caustica in 3 sferturi de litru de apa si in cateva secunde iese cablajul de spui ca-i tras la imprimanta laser.Am totusi o problema..indiferent cat de fain iese cablajul,mi-as dori totusi sa fac si lipiturile "de firma" si am nevoie de ajutorul vostru :prayer: . Link spre comentariu
sofian Postat Decembrie 11, 2005 Partajează Postat Decembrie 11, 2005 arata-ne si noua un cablaj facut cu metoda ta sa ne convingi ca merita sa ungem foi jegoase cu ulei ? Link spre comentariu
m4xx Postat Decembrie 12, 2005 Partajează Postat Decembrie 12, 2005 aceste kit-uri cnc se si pot cumpara....cam cat ar fi unu? si care-s domeniile lui de folosire...? Link spre comentariu
nosferatu Postat Decembrie 14, 2005 Partajează Postat Decembrie 14, 2005 Eu am de gand sa produc in serie CNC-uri..dar va mai dura ceva timp pentru ca va trebui sa treaca testul timpului si a fiabilitatii.Ce ar deosebi un CNC facut de mine si altul e softul si numarul de motoare pe care poti sa le instalezi(cu toate ca voi produce si partea mecanica,cea f bine cunoscuta cu axele X,Y si Z la care intentionez sa adaug un mini-strung si toate fiind incluse in kit).Doresc ca softul sa acopere cam toate operatiile posibile(inclusiv realizarea de cablaje).Deja am pus la treaba "armata mea" de prieteni(studenti la mecanica,electronica,AC,informatica).Am facut un calcul al costului si ar iesi un cost de productie(fara profit si partea celor implicati) de 10 mil de lei si asta nefacand vreun compromis la materiale(piese). Link spre comentariu
sifor Postat Decembrie 14, 2005 Partajează Postat Decembrie 14, 2005 noferatule, ce mai face masinaria ta ? ai reusit sa faci vreun cablaj cu ea ? parca de la asta ai plecat !? Don Mario Link spre comentariu
nosferatu Postat Decembrie 14, 2005 Partajează Postat Decembrie 14, 2005 noferatule, ce mai face masinaria ta ? ai reusit sa faci vreun cablaj cu ea ? parca de la asta ai plecat !? Si daca ai stii unde am ajuns... Link spre comentariu
nosferatu Postat Decembrie 14, 2005 Partajează Postat Decembrie 14, 2005 Putina rabdare si am s-o "aduc" pe forum..Ideea e ca mai intai s-o termin si dupa aia incep cu palavrageala :yawinkle: ..Am renuntat la "masinaria" cu ultraviolete pt ca nu e prea rentabil..nu face decat sa impresioneze un cablaj.In schimb cu un CNC altfel discutam.. :supz: .Dupa CNC cred ca va urma robotul tip brat. :supz: Link spre comentariu
sifor Postat Decembrie 14, 2005 Partajează Postat Decembrie 14, 2005 Mama, mama ! ce tare esti ! ma faci sa fiu invidios ! Abea astept sa vad.Deja strang malaiul sa stii !Don Mario Link spre comentariu
m4xx Postat Decembrie 14, 2005 Partajează Postat Decembrie 14, 2005 la 10mil e rentabila doar in sistem de productie mini industrial...pt mine care fac 2 cablaje pe an....imi trebuiesc cateva vietzi ca sa-mi recuperez baniiauzi...controlu electronic si softu' vor putea fi cumparate separat...ma gandeam....pt reducerea costurilor...stiu ca pe net sunt undeva pe la mii E (parca kit-urile....) insa aia au alti bani )am vazut si un singur motor TEAC la 300E....nu mai stiu la cati amperi....dar banuiesc ca multi :smt003 Link spre comentariu
Filipone Postat Decembrie 14, 2005 Partajează Postat Decembrie 14, 2005 la 10mil e rentabila doar in sistem de productie mini industrial...pt mine care fac 2 cablaje pe an....imi trebuiesc cateva vietzi ca sa-mi recuperez baniiauzi...controlu electronic si softu' vor putea fi cumparate separat...ma gandeam....pt reducerea costurilor...stiu ca pe net sunt undeva pe la mii E (parca kit-urile....) insa aia au alti bani )am vazut si un singur motor TEAC la 300E....nu mai stiu la cati amperi....dar banuiesc ca multi :smt003Nu te grabi sa cumperi asa ceva. Eu vreau sa imi fac una mai mult ca distractie, ca am facut rost de piese gratuit si ca m-am saturat sa gauresc manual placile. Daca ai o serie de PCB-uri poti obtine niste preturi bune la firmele specializate pe realizarea de PCB-uri care au bineinteles masini de gaurire in coordonate profesionale.Daca lucrezi mult in particular si faci tot felul de montaje in care iti trebuiesc niste PCB-uri prototip si nu poti folosi SMD-uri atunci este binevenita o astfel de jucarie, dar pentru 2 cablaje pe an Link spre comentariu
m4xx Postat Decembrie 14, 2005 Partajează Postat Decembrie 14, 2005 SMD ? sorry da'nu stiu ce e...faza e ca nu fac doar doua cablaje....insa eu sunt mai "socotit" si ma gandeam cam cum sta treaba....ca pana la urma....daca ai "chef " dai bani si primesti "distractia" Link spre comentariu
nosferatu Postat Decembrie 19, 2005 Partajează Postat Decembrie 19, 2005 Salutare!Am terminat partea mecanica.Deindata ce pun mana pe WEB-cam postez poze si un filmulet.Mai am insa de lucrat la program.Oricum,E SUPER.Masina de gaurit am inlocuit-o cu un motor la 30V de CC la care i-am adaugat o mandrina si este fff silentios si destul de puternic sa-mi dea gauri chiar si de 7-8.Cu toate ca nu credeam e si destul de precis.In timp,am sa inlocuiesc partile actuale cu componente din metal deoarece sunt tare nemultumit de rigiditate.Doresc sa si frezez iar in forma actuala e imposibil asa ceva. Revin totusi o intrebare-stie cineva cum s-ar putea lipi piesele pe cablaj incat sa arate ca de firma?Va salut calduros! Link spre comentariu
Postări Recomandate