nosferatu Postat Noiembrie 17, 2005 Partajează Postat Noiembrie 17, 2005 Tocmai asta a fost problema..ca nu am avut franare..Initial contasem pe franarea electromagnetica pe care circuitul driver o promitea-BA5937FP.Acum am abordat miscarea cu filet si rezultatul e ff bun..marja de eroare aproape ca nu exista..cel putin nu am cum sa o masor.Problema solutia a fost implementata pt axa Y.Pt axa X(miscarea in lung)mai am de lucrat.One,sa stii ca m-ar interesa sa stiu cateva detalii despre plotterul tau-tipurile de motoare,tensiunile,driverele,interfata cu calculatoul..cam tot ce poti spune si iti multumesc mult.Numai bine!! :yawinkle: Link spre comentariu
ywar2 Postat Noiembrie 17, 2005 Partajează Postat Noiembrie 17, 2005 Despre partea mecanica si electronica gasesti informatii interesante aici: http://www.rhc.ro/forumrhc2/index.php?a ... =8&t=1389& Chiar daca e greu de realizat ce vrei sa faci tu merita sa incerci. Link spre comentariu
nosferatu Postat Noiembrie 17, 2005 Partajează Postat Noiembrie 17, 2005 CNC-ul masii..las ca termin prostia asta si-mi fac la scara industriala de-mi fac si cozonacii cu ea.Uff..ce m-am prost dispus. Link spre comentariu
blaster Postat Noiembrie 17, 2005 Partajează Postat Noiembrie 17, 2005 lucrez cu imprimanta cu cerneala.... nu am laser inca.... iar daca e vorba despre rezolutie as putea sa spun ca se pot obtine rezultate chiar mai bune de 0,25mm... si am facut destule si pentru alti electronisti...Salutare... am lucrat si eu cablaje cu spray POSITIV si sunt foarte multumit de rezultate... insa doar pe folie transparenta (de retroproiector) facand xerox dupa printul pe hartie cu PCB-ul din Eagle... insa e destul de incomod sa caut un xerox pt transparente pt fiecare cablaj sau modificare pe care tre sa o fac...Care e secretul lucrului cu imprimanta cu jet? Pe ce listezi tu PCB-ul? Exista folie transparenta pentru imprimanta cu jet?Ah... si inca ceva care poate e util pt unii... ca am vazut ca se discuta pe forum... pt iluminare folosesc un bec de la iluminarea publica cu lumina alba de 125W (intreg... nu doar lampa UV din interior)... cu balastul original... si pt ca nu e tocmai ultraviolet am prelungit expunerea la 15 minute pentru o distanta de aprox 25 cm. Link spre comentariu
nikos Postat Noiembrie 17, 2005 Partajează Postat Noiembrie 17, 2005 exista folie transparenta pt imprimante cu cerneala...folia este totusi destul de scumpa in comparatie cu cea de laser... Link spre comentariu
sifor Postat Noiembrie 17, 2005 Partajează Postat Noiembrie 17, 2005 Nosferatule, nu o sa-ti placa ce o sa-ti spun ! Un mecanism de deplasare fara joc nu se "experimenteaza" daca are joc, dupa ce l-ai construit !Un astfel de mecanism se proiecteaza din start cu o solutie fara joc.Exista mecanisme consacrate care nu au joc, sau au jocul intr-o toleranta pe care o poate accepta aplicatia ta. O sa te pierzi in mecanisme, incercand sa le reduci jocul si o sa pierzi din vedere esenta lucrarii tale pina o sa reusesti sa faci "sa nu mai aiba joc" un sistem de antrenare, prost conceput de la bun inceput.Don Mario Link spre comentariu
ywar2 Postat Noiembrie 17, 2005 Partajează Postat Noiembrie 17, 2005 Cred ca problema jocului poate fi compensata si din soft. Exista programe care comanda cnc si care pot compensa jocurile. M-am uitat la Kcam ( http://www.kellyware.com/kcam/ ) si se pare are o asemenea optiune. Link spre comentariu
nosferatu Postat Noiembrie 18, 2005 Partajează Postat Noiembrie 18, 2005 Sifor,si eu sunt adeptul proiectarii de la inceput dar stii tu,pe "hartie" pun ce vreau dar pana la urma ajungi sa tai una cate una dintre piese ca nu ai bani sau nu se gaseste.Partea cea buna a faptului ca nu ai,e ca iti pui la treaba serioasa imaginatia. :yawinkle: Link spre comentariu
nosferatu Postat Noiembrie 19, 2005 Partajează Postat Noiembrie 19, 2005 Am o intrebare..cerneala serigrafica e buna pt anticorodare?Nu am folosit asa ceva si doresc sa intreb ce are acesta cerneala special sau care e diferenta intre ea si una normala. Link spre comentariu
ghettoman Postat Noiembrie 19, 2005 Partajează Postat Noiembrie 19, 2005 e buna...dar corodeaza numai cu fecl3 sa nu ai surprize.. Link spre comentariu
vasy_gsm Postat Noiembrie 19, 2005 Partajează Postat Noiembrie 19, 2005 Faceti un CNC si a-ti rezolvat problema cu cablajele.Sunt aici diferite configuratii de facut partea mecanica ,iar partea electronica este cu microcontroler. http://www.hobbycnc.hu Link spre comentariu
nosferatu Postat Noiembrie 19, 2005 Partajează Postat Noiembrie 19, 2005 Asta cu CNC-urile lui(http://www.hobbycnc.hu) e DEMENT TOTAL..n-am vazut in viata mea(poze) cu atatea CNC-uri cate a facut asta..Mi-e ciuda ca abia ma rog si eu de nu stiu ce nene sa-mi faca un ax sau un filet si asta are fabrica acasa..SA-MI TRAG MII DE PALME,PUMNI SI COATE!!No more with this game!!I'm getting professional man! Link spre comentariu
nosferatu Postat Noiembrie 22, 2005 Partajează Postat Noiembrie 22, 2005 Fratilor,dupa multe incercari vin cu o solutie super de a va face un CNC rapid si usor-DEMONTATI-VA GEAMURILE TERMOPAN..Ei bine..glumesc dar eu mi-am facut scheletul din PVC de termopane..Incercasem initial cu aluminiu dar pentru sculele de prelucrare pe care le am la dispozitie,era de preferat sa ma apuc sa fac circuite integrate(cipuri) decat sa prelucrez metalele.Scheletul l-am facut in 5 ore(cu tot cu pauze,bere,tigari si tot tacamul)..Oricum mai am inca vreo 20 pana termin si finisez dar totusi..E SIMPLU,USOR SI FFF ACCESIBIL la nivel de amator.. Recomand PVC-ul din cateva considerente..e maleabil,usor,rezistent la torsiuni,rezonanta fonica mica,coeficient de frecare mic si cel mai important,are canale care ar putea fi folosite drept lagare(sanie). Bineinteles ca eu(mai schmecher de fel) am incercat propriile mele geometrii(solutii) "originale" de constructie care au esuat lamentabil si am incercat forma de scaun "inspirata"(copiata) din site-ul recomnadat de vasy_gsm-http://www.hobbycnc.hu pe care le recomand la randul meu.Multa bafta! Link spre comentariu
mitescu Postat Noiembrie 25, 2005 Partajează Postat Noiembrie 25, 2005 Am postat ptr Diverse un text care cred ca se preteaza si aici.Pentru cei care sunt "alarmati" de pretul P&P si cauta solutii ieftine si eficiente va sugerez folosirea hartiei ce ramane de la autocolante.Se imprima la imprimant laser pe suprafata cerata (lucioasa), se transfera cu "fierul de calcat", sugerez un laminator care ofera rezultate mult mai bune, se lasa sa se raceasca,dupa care "cade singura" de pe imprimat. Rezultatele sunt comparabile (uneori mai bune) decat P&P.Acum nu toate tipurile de autocolante au backpaper-ul la fel de bun. Pentru imprimantele "de viteze" ce folosec toner-e cu temperaturi mai ridicate se poate folosi cu succes DC-FIX. Pretul este de cca. 4lei/ml la o latime de 40cm. Problema este ca se arunca autocolantul care este de fapt produsul pe care il cumperi. HaMetoda nu poate concura cea foto, asta este foarte clar. Link spre comentariu
nosferatu Postat Noiembrie 25, 2005 Partajează Postat Noiembrie 25, 2005 Fratilor..va dau un sfat care sa va rezolve pt totdeauna problema cablajelor UNICAT-construiti-va un CNC.Veti "impusca" doi iepuri dintr-un foc..realizarea traseelor si a gaurilor(si nu numai atat)..Tot ce trebuie sa faceti e sa-l construiti cu precizie si v-ati "aranjat" pe viata.Oricat de mult a-ti investi,SE MERITA..La al meu mai am inca de lucru.Abia astept sa-l termin si sa-l postez .Bafta!PS:Am dat lovitura..am achizitionat vreo 20 de burghie de 0,5mm cu 50 lei. :supz: Link spre comentariu
Postări Recomandate