sifor Postat Noiembrie 11, 2005 Partajează Postat Noiembrie 11, 2005 Laser cu argon cu UV n-am. Cred ca o sa gasesti foarte usor asa ceva !Eu credeam ca vrei sa faci ceva cu ce se poate gasi relativ usor.Daca incepi cu fantasmagorii din astea, nu rezolvi nimic.Noi si noi succeseDon Mario Link spre comentariu
nosferatu Postat Noiembrie 11, 2005 Partajează Postat Noiembrie 11, 2005 Ma dezamagesti sifor..pe bune.Ceea ce fac acum e o chestie amatoriceasca dar nu doresc sa ma rezum la asta cu toate ca nu traiesc din asa ceva.Am glumit cand ti-am cerut un LASER dar doresc sa-mi achizitionez ceva asemanator pentru a realiza un dispozitiv ultra-profesional(iti dai seama de multitudinea de aplicatii).Dar acum am sa mai temperez curiozitatea unora aratand stadiu la care am ajuns,cu cateva fotografii(luate cu un WebCam). Link spre comentariu
nosferatu Postat Noiembrie 11, 2005 Partajează Postat Noiembrie 11, 2005 Cam asta e partea mecanica facuta dintr-un CD-ROM..e deocamdata "dezbracata" de partea electronica pe care doresc sa o realizez chiar cu acest dispozitiv(hermafrodit :P). Punctul forte la forma actuala e ca nici o piesa nu joaca..totul e absolut compact. Link spre comentariu
nikos Postat Noiembrie 11, 2005 Partajează Postat Noiembrie 11, 2005 nu vad nici o imagine din cele 6 puse... care este secretul...? Link spre comentariu
ghettoman Postat Noiembrie 11, 2005 Partajează Postat Noiembrie 11, 2005 nu vad nici o imagine din cele 6 puse... care este secretul...?sa le puna bine :finga: :finga: Link spre comentariu
sifor Postat Noiembrie 12, 2005 Partajează Postat Noiembrie 12, 2005 Teodora, te rog spune-mi si mie cum e cu fotopolimerul lichid. mi se pare interesanta metoda.MultumescDon Mario Link spre comentariu
nosferatu Postat Noiembrie 13, 2005 Partajează Postat Noiembrie 13, 2005 Urasc,URASC,URASC POSITIV20..E DE CACAT!!!!!!SI 600 MII PE APA SAMBETEI. Link spre comentariu
nikos Postat Noiembrie 13, 2005 Partajează Postat Noiembrie 13, 2005 Urasc,URASC,URASC POSITIV20..E DE CACAT!!!!!!SI 600 MII PE APA SAMBETEI.n-as spune chiar asa... este scump, adevarat... dar se pot obtine rezultate excelente... si asta o spune unul care lucreaza zi de zi... Link spre comentariu
sifor Postat Noiembrie 13, 2005 Partajează Postat Noiembrie 13, 2005 Nosferatu-le ai facut vreun cablaj cu Pozitiv 20 ? Eu am facut sute. Si cu trasee de 0,25 mm ! Deci, degeaba il injuri, e foarte bun.Don Mario Link spre comentariu
nosferatu Postat Noiembrie 13, 2005 Partajează Postat Noiembrie 13, 2005 Probabil aveti imprimanta laser..eu nu am.Si nu ma plang numai de calitate ci si de timpul pierdut pentru a-mi face un cablaj.Mi-as dori ceva instant.:P.Poate e acidul de vina..folosesc acid azotic. Link spre comentariu
nosferatu Postat Noiembrie 13, 2005 Partajează Postat Noiembrie 13, 2005 A..am si eu o rugaminte..Puteti sa postati niste poze cu cablajurile voastre sa ma dumiresc si eu?Ca s-ar putea sa-mi iasa si sa nu fiu eu multumit.Multumesc! Link spre comentariu
nikos Postat Noiembrie 13, 2005 Partajează Postat Noiembrie 13, 2005 lucrez cu imprimanta cu cerneala.... nu am laser inca.... iar daca e vorba despre rezolutie as putea sa spun ca se pot obtine rezultate chiar mai bune de 0,25mm... si am facut destule si pentru alti electronisti...as pune o poza cu placere, dar cu parere de rau nu am ap foto digital... am postat aici tocmai in ideea ca se pot obtine rezultate excelente cu Pozitiv20 si la nivel de amator... voi incerca sa fac ceva poze, apeland la ajutorul unor amici care au un astfel de aparat... daca vrei sa mai discutam pe tema o putem face pe mesenger... astazi sunt liber si dispus la conversatii...ai MP cu ID-ul meu pe YM Link spre comentariu
Vizitator teodora Postat Noiembrie 16, 2005 Partajează Postat Noiembrie 16, 2005 va rog sa nu-l descurajati pe nonsferatu. Direct Imaging e ultimul racnet in moda pcb. fotopolimerul despre care vorbesc are nevoie de un timp de expunere mai scurt, da rezolutii ff bune, are adezie buna si pentru placi gaurite, este negativ, se elimina cu soda caustica in concentratie mai mica decat se foloseste la developarea Pozitiv-ului. site-ul pe care l-am propus a fost doar un exemplu. sant sigura ca exista si-n Romania distribuitor la vreo firma asemanatoare, nu cred ca la Epsicon se folosesc dePositiv. dar aveti dreptate, ptr. pcb-uri mai complicate e de preferat sa apelezi la o firma de specialitate.am incercat centrifuga si e o singura problema: placa trebuie sa fie rotunda altfel pe margini stratul nu va fi de o grosime uniforma. nonsferatule, vreau sa-ti dau un pic de gandit: daca vrei sa obtii un pcb dublu strat cu laserul tau cum faci sa obtii imginile perfect suprapuse? Link spre comentariu
nosferatu Postat Noiembrie 16, 2005 Partajează Postat Noiembrie 16, 2005 Multumesc Teodora pentru incurajare..ma simt rasfatat :yawinkle:.Dispozitivul are un punct 0 comun pe axa X si Y si se poate centra perfect cablajul. Am terminat partea mecanica cu rezultate dezastruoase..e imprecisa din cauza folosirii motorului fara un sistem adecvat de franare si a sistemului de contorizare.Optiunea de franare din driverul electronic al motorului nu a dat rezultate.Acum lucrez la o a doua versiune si nu mai am de gand sa mai fac vreun compromis..am sa realizez personal fiecare componenta in parte si vreau sa renunt la plastic mai ales ca am de gand sa montez si un motoras pt dat gauri. PS:Oricare ar fi atitudinea unora,nu ma simt descurajat chiar dimpotriva..caci se observa diferenta intre o critica constructiva(de care avem cu totii nevoie) si altfel de critici. De asemenea ce n-au inteles unii e caci cu toate ca eu am curajul sa visez la fantasmagorii,asta nu inseamna ca aptitudinile si valoarea lor e mai prejos.Eu nici macar nu sunt electronist deci cred caci cam toti de pe topicul asta au VALOARE!Multe succese! :yawinkle: Link spre comentariu
one Postat Noiembrie 16, 2005 Partajează Postat Noiembrie 16, 2005 Ce fel ai facut franarea? Eu am facut mai demult un plotter pentru industria textila si pot spune ca am o oarecare experienta.Poate iti dau ceva idei... Link spre comentariu
Postări Recomandate