Murcielad Postat Noiembrie 12, 2003 Partajează Postat Noiembrie 12, 2003 Am auzit de fel si fel de technici care habar nu am ce inseamna spre ex:P&P ? :? una deosebit de interesanta mi s-a parut a unor tipi ce foloseau o imprimanta laser si trageau cablaju la imprimanta si apoi cu fierul de calcat (cald) imprimau desenu pe cupru......arata misto...... astept idei , technici proprii ...... :wink: Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Noiembrie 12, 2003 Partajează Postat Noiembrie 12, 2003 E destul de buna tehnica pentru unicate sau serii mici de cablaje Daca vrei performanta atunci UV este alegerea ideala si in 5 minute ai cablajul gata. Am sa fac un mic tutorial cand o sa am putin timp. Cred ca ASTA o sa va fie de un ajutor mult mai mare decat as putea eu sa va "invat" Eu nu mai fac acasa nici un cablaj (de lene si lipsa de timp) [/url] Link spre comentariu
Murcielad Postat Noiembrie 12, 2003 Autor Partajează Postat Noiembrie 12, 2003 stie cineva unde pot gasi placi din alea gaurite ? ca la mine in oras....pauza...... :( Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Noiembrie 12, 2003 Partajează Postat Noiembrie 12, 2003 Vitacom http://www.vitacom.ro Ecas http://www.ecas.ro Ret-electronic http://www.ret-electronic.ro Si altii :lol: Link spre comentariu
ghettoman Postat Noiembrie 25, 2003 Partajează Postat Noiembrie 25, 2003 de ce va complicatzi ma cu uv sau press and peel (aka p&p)tot ce avetzi nevoie e o imprimanta laser shi o foaie de hartie de xerox de buna calitate.facetzi cablaju intrun cad (eagle sau protel personal prefel eagelu`)il printatzi la o rezolutzie cit mai mare pe hirtie normala de xerox dar de calitate buna.apoi punetzi foaia de hirtie cu chestia printata spre cuprul sticlotextolitului shi cu un fier de calcat calcatzi foaia pe sticlotextolit.cind tonerul a trecut de pe foaie pe cupru hirtia se va lipi de sticlotextolit.in acest moment terminatzi cu calcatul shi bagatzi sticlotextolitul cu foaie cu tot intrun vas cu apa calda shi asteptatzi pina foia se inmoaie.in acest moment putetzi desprinde cu atentzie foaia de pe cablaj.avetzi nevoie de unpic de practica dar ca performantze va zic ca asha fac cartele pentru decodare pay-tv ps.am uitat sa zic dar curatzati cuprul de pe sticlotextolit inainte cu tix iar apoi cu un diluant (acetona e excelent) Link spre comentariu
Swat Cat Postat Ianuarie 1, 2004 Partajează Postat Ianuarie 1, 2004 ce e sticlotextolitulu? Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Ianuarie 4, 2004 Partajează Postat Ianuarie 4, 2004 Citeste cartea aia pe care am recomandat-o in postul 2 al acestui threado sa afli multe chestii interesante printre care si ce-i sticlotextolitul :lol: Link spre comentariu
v3l0 Postat Martie 31, 2004 Partajează Postat Martie 31, 2004 am si eu o intrebare: este adevarat ca clorura ferica poate intra pe sub markerul de cablaj? Link spre comentariu
Incepator Postat Martie 31, 2004 Partajează Postat Martie 31, 2004 Va dau si eu doua site-uri care explica cum se foloseste hartia P&P http://www.eidusa.com/Theory_PnP.htm http://www.cibs.co.uk/etch/x7.html Clorura nu poate patrunde pe sub marker si nici nu-l poate ataca daca markarul este special ptr. cablaje sau este marker cu vopsea. Odata am folosit si carioca,dar era una de calitate si mergea cu ea. Traseele se deterioreaza daca folosesti o temperatura mai mare de 50 de grade(asta se intampla la o alta solutie,nu clorura) sau o uiti in clorura Link spre comentariu
Vizitator codebutcher Postat Martie 31, 2004 Partajează Postat Martie 31, 2004 Cu P&P e chestie de noroc. Sint 2 variante: ori nu tii destul fierul de calcat, si nu se lipeste tot, ori il tii prea mult si se intinde tonerul. Trebuie experimentat mult pina la reusita.E adevarat, cu UV iese super beton, si rapid, dar n-am lampa :( Link spre comentariu
Electron Postat Martie 31, 2004 Partajează Postat Martie 31, 2004 Cred ca tot varianta cu foaia de xerox ramane solutia cea mai ieftina pentru ceva de calitate. Io am s-o incerc sa vad cum iese. Link spre comentariu
v3l0 Postat Martie 31, 2004 Partajează Postat Martie 31, 2004 vazusem(pe net, unde altundeva) un tip care-si facuse lampa cu UV dintr-un bec din acela cu drosser de 250W pentru a avea sursa UV de sters EEPROM-urile. Cautati pe google, sigur gasiti cum sa faceti o lampa UV daca chiar vreti. Link spre comentariu
Vizitator codebutcher Postat Aprilie 1, 2004 Partajează Postat Aprilie 1, 2004 Ma urc pe stilpi ca sa fac rost de un drosser? Sau cum? Link spre comentariu
v3l0 Postat Aprilie 1, 2004 Partajează Postat Aprilie 1, 2004 codebutcher un drosser se gaseste in orice corp de iluminat cu neoane. Deasemenea un drosser se gaseste cam la orice magazin de corpuri de iluminat. Iar daca chiar vrei sa evoluezi la solutii de gen UV nu cred ca un drosser te va opri! Link spre comentariu
Incepator Postat Aprilie 1, 2004 Partajează Postat Aprilie 1, 2004 Am citit mai de mult int-un almanah tehnium cum se face sa obti uv dintr-un bec.Un bec cu neon para din ala care este pe stalp se ia si se sparge stratul exterior de sticla fara a se deteriora si ceea ce este in interior astfel lumina este uv.Asta imi aminesc ca se recomanda la stergerea memorilor eprom sau cam asa ceva(nu ma pricep la asta)dar spunea ca emana uv Link spre comentariu
Postări Recomandate