Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cablaje....tehnici de obtinere ...

Murcielad

Postări Recomandate

Am auzit de fel si fel de technici care habar nu am ce inseamna spre ex:P&P ? :? una deosebit de interesanta mi s-a parut a unor tipi ce foloseau o imprimanta laser si trageau cablaju la imprimanta si apoi cu fierul de calcat (cald) imprimau desenu pe cupru......arata misto...... astept idei , technici proprii ...... :wink:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 255
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nosferatu

53

• v3l0

14

• zamfic

14

• ghettoman

13

Top autori în acest subiect

Vizitator Vasile

E destul de buna tehnica pentru unicate sau serii mici de cablaje :d

Daca vrei performanta atunci UV este alegerea ideala si in 5 minute ai cablajul gata. Am sa fac un mic tutorial cand o sa am putin timp.

Cred ca ASTA o sa va fie de un ajutor mult mai mare decat as putea eu sa va "invat"

Eu nu mai fac acasa nici un cablaj (de lene si lipsa de timp) [/url]

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

de ce va complicatzi ma cu uv sau press and peel (aka p&p)tot ce avetzi nevoie e o imprimanta laser shi o foaie de hartie de xerox de buna calitate.facetzi cablaju intrun cad (eagle sau protel personal prefel eagelu`)il printatzi la o rezolutzie cit mai mare pe hirtie normala de xerox dar de calitate buna.apoi punetzi foaia de hirtie cu chestia printata spre cuprul sticlotextolitului shi cu un fier de calcat calcatzi foaia pe sticlotextolit.cind tonerul a trecut de pe foaie pe cupru hirtia se va lipi de sticlotextolit.in acest moment terminatzi cu calcatul shi bagatzi sticlotextolitul cu foaie cu tot intrun vas cu apa calda shi asteptatzi pina foia se inmoaie.in acest moment putetzi desprinde cu atentzie foaia de pe cablaj.avetzi nevoie de unpic de practica dar ca performantze va zic ca asha fac cartele pentru decodare pay-tv :d ps.am uitat sa zic dar curatzati cuprul de pe sticlotextolit inainte cu tix iar apoi cu un diluant (acetona e excelent)

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • 2 luni mai târziu...

Va dau si eu doua site-uri care explica cum se foloseste hartia P&P

http://www.eidusa.com/Theory_PnP.htm

http://www.cibs.co.uk/etch/x7.html

Clorura nu poate patrunde pe sub marker si nici nu-l poate ataca daca markarul este special ptr. cablaje sau este marker cu vopsea.

Odata am folosit si carioca,dar era una de calitate si mergea cu ea.

Traseele se deterioreaza daca folosesti o temperatura mai mare de 50 de grade(asta se intampla la o alta solutie,nu clorura) sau o uiti in clorura :)

Link spre comentariu
Vizitator codebutcher

Cu P&P e chestie de noroc. Sint 2 variante: ori nu tii destul fierul de calcat, si nu se lipeste tot, ori il tii prea mult si se intinde tonerul. Trebuie experimentat mult pina la reusita.E adevarat, cu UV iese super beton, si rapid, dar n-am lampa :(

Link spre comentariu

vazusem(pe net, unde altundeva) un tip care-si facuse lampa cu UV dintr-un bec din acela cu drosser de 250W pentru a avea sursa UV de sters EEPROM-urile. Cautati pe google, sigur gasiti cum sa faceti o lampa UV daca chiar vreti.

Link spre comentariu

codebutcher un drosser se gaseste in orice corp de iluminat cu neoane. Deasemenea un drosser se gaseste cam la orice magazin de corpuri de iluminat.

Iar daca chiar vrei sa evoluezi la solutii de gen UV nu cred ca un drosser te va opri!

Link spre comentariu

Am citit mai de mult int-un almanah tehnium cum se face sa obti uv dintr-un bec.Un bec cu neon para din ala care este pe stalp se ia si se sparge stratul exterior de sticla fara a se deteriora si ceea ce este in interior astfel lumina este uv.Asta imi aminesc ca se recomanda la stergerea memorilor eprom sau cam asa ceva(nu ma pricep la asta)dar spunea ca emana uv

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări