aeromania Postat Iunie 17, 2007 Partajează Postat Iunie 17, 2007 Scuze tuturor pentru partea off topic. Dealungul anilor de cand am luat carnetul am invatat ceva , nu este neaparat nevoie sa te feresti numai de greselile tale ci in primul rand sa feresti greselile altora. ( sper sa nu fiu off topic again...) :rolleyes: . Link spre comentariu
Vizitator Edmond Dantes Postat Iulie 26, 2007 Partajează Postat Iulie 26, 2007 Ca sa mai pun si eu benzina pe foc o sa adaug si eu o experienta proprie. Am fost lovit in timp ce stateam la stop de o masina cu 60km/h. Impactul a fost incredibil si daunele pe masura. Ambele masini au plecat pe platforma de acolo. Totusi datorita designului masinilor moderne nu a patit nimeni nimic.Ma rog nu punem faptul ca eu vroiam sa il omor pe tip :axe: Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 27, 2007 Partajează Postat Iulie 27, 2007 Eu cred ca ala cu Dacia e de vina, si numai el.Daca nu ar fi fost accidentul sunt sigur ca si cei care veneau din dreapta daciei l-ar fi injurat binisor, ca erau aproape si i-ar fi fortat sa calce frana.Probabil BMW-ul a crezut ca dacia va opri, pentru ca avea cedeaza trecerea, si in plus masinile pe contrasens erau periculos de aproape in dreapta daciei, un motiv in plus ca dacia sa opreasca. Asa ca a incercat sa o ocoleasca prin fata, pe urma a vazut ca dacia nu opreste si nici timp de frana nu mai e, asa ca A ACCELERAT ca sa aiba timp sa treaca prin fata daciei. Cand BMW-ul a franat era prea tarziu.Soferul daciei poarta toata resposabilitatea accidentului dupa parerea mea. Link spre comentariu
Blind Postat Iulie 27, 2007 Partajează Postat Iulie 27, 2007 Asa este, insa si ala cu BMW-ul are o cotaa parte din vina, trebuia sa conduca preventiv, asteptandu-se la faptul ca aia de pe straduta vor incerca sa se bage, si putea sa incetineasca (chiar daca nu era nevoie sa opreasca).Chiar...ieri (ca e deja dimineata :smt003 ) mi s-a intamplat o chestie asemanatoare: un idiot cu un cielo rosu, statea oprit pe linia de tramvai si vana un loc de parcare (alea ad-hoc perpendiculare pe bordura). Eu aveam vre-o 60-65, l-am vazut pe ala cu cielo, el deasemenea m-a vazut. Ma asteptam sa nu se bage, avand in vedere ca nu ma apropiam tocmai incet de el, iar distanta nu ii permitea sa se bage in siguranta. Eh, idiotu' s-a bagat (fara prea mare graba..) acordare de prioritate my ass. Daca nu apasam brusc pe frana de cand l-am vazut ca incepe sa se miste, il faceam varza. Norocul meu a fost ca in spate nu erau si alte masini aproape de mine, altfel tot ajungeam pe la politie dand declaratii si alte prostii.Sa mai zici ca norocul nu apare cand trebuie...pacat ca nu il apreciem cum trebuie. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 29, 2007 Partajează Postat Iulie 29, 2007 Eu aveam vre-o 60-65Deci circulai neregulamentar si ai fi purtat o parte din vina conform spuselor tale...Iar legat de mersul cu viteza, dupa ce mi s-au desprins de pe sosea rotile din fata cu un vw passat care avea spoilerul de aer spart (pe la 180, nu cine stie ce) nu mai merg cu mai mult decat viteza regulamentara.Efectul este ca acum condusul a devenit o adevarata delectare. Inainte, cand goneam ca nebunul, mergeam incordat si dupa drumuri mai lungi de cateva sute de km ajungeam la destinatie cu 30-60 de minute mai devreme, dar nu mai eram bun de nimic dupa aia.Acum merg respectand indicatoarele, nu mai iau amenzi de viteza, iar placerea condusului a capatat o alta dimensiune.Bineinteles conteaza si masina cu care mergi. :weedman: :smt003 :weedman: :smt003 :weedman: Link spre comentariu
Blind Postat Iulie 30, 2007 Partajează Postat Iulie 30, 2007 Si in cazul de fata, ala cu BMV-ul avea viteza mai mare decat cea legala, oricat ar zice altii ca nu, insa tot ala cu dacia e principalul vinovat.De acord si eu aveam o cota parte din vina, insa la mine treaba s-a intamplat ziua, nu erau probleme sa zici ca nu puteai aprecia distante sau te-a orbit cineva cu farurile, prostii d-astea. In fine, bine ca nu s-a intamplat nimic.Si eu pot zice ca m-am lasat de mers cu viteza mare, dupa ce pe la 120-130 prin afara localitatii, era sa ma rastorn intr-o curba (am tras prea tare de volan, iar servo si-a facut treaba...) Sper sa nu se mai repete vre-odata experienta asta...(nici nu mai merg ca disperatul acum, mi-a cam trecut :smt003 ) Link spre comentariu
Vizitator bibo Postat August 5, 2007 Partajează Postat August 5, 2007 ala cu BMW-ul putea sa aiba si 200 km/h - era pe drum cu prioritate si nu are nici o grija (din punct de vedere legal) inafara de radar ... si daca are $$$ poate sa plateasca si amenda pt viteza apoi sa isi ia sofer vreo 3 luniSi pe drum cu prioritate poti sa circuli cu 200 km/h ? Daca avea peste viteza legala sunt vinovati amandoi. Cel cu dacia pentru neacordare de prioritate si cel cu BMW-ul pentru depasirea vitezei legale.Hai sa iti mai dau un exemplu ce s-a intamplat la un prieten. Mergea el linistit cu Dacia si unul cu un Audi intra pe contrasens si se ciocneste de cel cu Dacia. Vinovati ? Amandoi , cel cu Audi pentru ca a intrat pe contrasens neasigurandu-se sau mai stiu io ce vina io bagat pe acolo, si cel cu Dacia pentru ca baut o bere mica, deci alcool in sange. Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat August 6, 2007 Partajează Postat August 6, 2007 dupa parerea mea, ala cu alcool in sange ar trebui impuscatazi noapte am chemat politia sa il ridice pe un tampit cu un cap de tir ce era sa ma loveasca prin oras.ziceau politistii ca era aproape in coma alcoolicaa trebui sa-l scoata din masina cu mascatii.daca nu te poti abtine sa bei, stai dracului acasa! Link spre comentariu
ALEKS Postat Septembrie 11, 2007 Partajează Postat Septembrie 11, 2007 ...daca nu vezi pe nimeni care sa vina spre intersectie acorzi prioritate?Am patit-o pe pielea mea (fara accident din fericire) in Iasi. Iesind de la benzinaria OMV de la podul din Alexandru, evident am oprit, m-am asigurat din stanga (fiindca o luam la dreapta inspre gara): nu venea nici o masina, pustiu (era dimineata, pe la ora 6:20) si evident, am dat sa ies din benzinarie. Atunci a trecut un bolid, milimetric pe langa botul masinii mele, cu flash-urile si claxoanele de rigoare. A venit cu siguranta de pe pod (fiind curba, vizibilitatea e mica) dar cine stie Iasi-ul, in zona aia nu mergi cu mai mult de 50kmh fiind si sens giratoriu, etc.La 50kmh ai timp pret de 4-5 secunde sa vezi omul venind cu masina din curba si ai timp sa reactionezi. La 100kmh, deja nu mai ai timp sa vezi "bolizii" cu masina parintilor facandu-si de cap prin oras.La cat mai putine incidente rutiere,ALEKS Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 7, 2008 Partajează Postat Ianuarie 7, 2008 Nu se vede clar, sau n-am vazut eu, asta cu Dacia are cedeaza trecerea sau "STOP"?Mie imi pare mult mai buna o oprire, te forteaza sa te asiguri temeinic - stii ca nu potipleca de pe loc cu 50.Parerea mea este ca omul cu Dacia e vinovat 100% - vine in intersectie cu a II - a,trebuie sa fie atent si la aia din dreapta, si la pietoni si la cei din stanga de pedrumul cu prioritate...si in timpul asta masina se deplaseaza...si se deplaseaza... Link spre comentariu
Bogdi16 Postat Ianuarie 20, 2008 Partajează Postat Ianuarie 20, 2008 In legatura cu asigurarea.Asigurarea obligatori te despagubeste in functie de valoarea masinii.Degeaba costurile de reparatii ale masini sunt de 200 mil...daca masina valoreaza 150 mil...Despagubirea maxima e in functie de valoarea masinii la care te estimeaza firma asiguratoare, in functie de anu de fabricatie..de nr de kilometrii etc etc.Cel cu Dacia este de vina.CLARTipu cu BMW-ul nu avea mai mult de 70Km/ora. Link spre comentariu
ranga Postat Ianuarie 21, 2008 Partajează Postat Ianuarie 21, 2008 hammmm.....Daca, ipotetic vorbind, asi fi politistul anchetator asi da vina pe dacie! Insa asi anula permisul bmw-istului fara drept de reacordare !!!"Nea' Ilie", om la 58 de ani, proaspat iesit la pensie, se duce sa isi ia sotia de la serviciu (care luceaza 12/24) si iese la putin dupa miezul noptii ajunge cu dacia lui, proprietate personala, achizitionata in '84 cu banii de la CEC, la intersectia linga care locuieste de peste 30 de ani. Nea Ilie stie bine intersectia aia. A trecut prin ea de atat de multe ori... In seara asta semafoarele sunt pe intermitent. Dar ilie stie cum se merge pe acolo. Au fost intermitente de atat de multe ori. Intra incet in intersectie si se asigura in stanga. Vede 2 faruri pe la 100 -150 de metri. Se uita in dreapta sa se asigure si de acolo, pentru ca deja trebuia sa intre pe sensul lui de circulatie. Cand intoarce privirea spre sensul lui de mers cele 2 faruri deja erau la cativa metri. Cel din masina cre l-a omorat a incercat sa-l ocoleasca prin fata, in loc sa franeze. A parcurs cei 100 metri in mai putin de 2.7 secunde.Accidente se intampla mereu. Viteza insa ucide!Am un CBR900 de la honda! Am curaj sa fac pariu ca nici unul dintre voi nu mi-ati acorda prioritate daca vreti sa intrati pe dn1 pe sensul meu (nu este linie continua acolo), si eu sunt la 200 m distanta. Sunt doar o licarire de far, undeva departe. Ce nu stiti este ca eu vin cu 2xx km/h si parcurg distanta asta de 200 m in 3 secunde. A cui este vina? A ta sau a mea? Link spre comentariu
Vizitator ALiCE Postat Ianuarie 22, 2008 Partajează Postat Ianuarie 22, 2008 La 50km/h ai 14m/s. Masina la 100-150m inseamna 7-11 secunde. Tre' sa fii cretin sa te bagi in intersectie in cazul asta, cand ai cedeaza.Accidentul este filmat din 2 unghiuri, ambele filmari au pe ele ora. Cunoscand lungimea masinii de ~4.5m se poate afla viteza cu o exactitate destul de mare. Este undeva pe la 50-60km/h.Tinand cont de faptul ca era noapte, BMW-ul venea pe un drum cu prioritate pe care au trecut 3 masini in 40 de secunde, viteza de 60km/h nu mi se pare deloc mare.Dacia avea cedeaza si s-a bagat ca boul, clar.Am permis, sunt trasee pe care nu scot masina din 4-5000rpm (adica nu merg 'batraneste'), dar cand nu sunt sigur ca ma pot baga intr-o intersectie, stau si astept.Also, sunt multe chestii care nu avem de unde sa le stim: Ce vizibilitate avea BMW-ul, daca a franat inainte, cum a franat (ABS-ul saracului, anyone?), etc.Daca eram in locul BMW-ului, cu masina pe care o am, probabil ca as fi franat blana, de departe. Daca aveam CASCO, probabil ca nu.*** Am o masina de 12 ani care valoreaza undeva pe la 4000E. Din motive de legislatie da'n p***a risc sa-mi iau undeva pe la 4-600E de pe RCA-ul cuiva, care e vinovat. Pentru sub 1% sansa de accident, dar care exista, prefer sa nu risc integritatea masinii.ranga: Vina este a mea, daca tu vii cu 200km/h, eu te vad, si nu iti acord prioritate. Pentru ca in momentul in care ies de pe o straduta, ma uit BINE in stanga, ma uit si in dreapta, dupa care iar ma uit in stanga. Daca vad un obiect mult mai aproape decat ma astept, ceva e spooky si astept sa treaca. E mai sigur pentru mine. Link spre comentariu
q_acdc Postat Ianuarie 23, 2008 Partajează Postat Ianuarie 23, 2008 @ ALICE !daca esti intrat in intersectie si esti lovit in spate nu cred ca esti de vina .(in drum spre politie se pot schimba multe) Link spre comentariu
adi_0106 Postat Februarie 9, 2008 Partajează Postat Februarie 9, 2008 @ ALICE !daca esti intrat in intersectie si esti lovit in spate nu cred ca esti de vina .(in drum spre politie se pot schimba multe)de multe ori m-am gandit la chestia astavin cu viteza (un 60 acolo ca merg cu dacia) si cand ma aproii de intersectie o zbugheste unu cu un A4 ... intrat de pe drum fara prioritateeu - ca sa nu ii iau c#r#` in p#!@ - trebuie sa franez violent - pt ca el nu poate prinde 60 in 2 secunde, chiar daca are 115 cai ce se intampla daca eu nu franez ? si il lovesc din spate ?LE: evident ca dupa ce franez si evit impactul - pun in functiune cele 3 claxoane + sirena, dau blitz-uri si il injur de toate neamurile .... mai apropiate sau mai departate - depinde ce-mi vine pe limba :smt021 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum