Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Accident

ph3e4r

Postări Recomandate

Din momentul in care a franat bmw-ul a parcurs distanta de 10 metri cu aproximativ 100 kmh. Eu zis ca amandoi sunt la fel de vinovati dar daca cel cu bmw circula cu viteza mica se puteau salva acele vieti. Cand ai permis de putin timp si iti permiti sa circuli cu 100kmh in centrul orasului deja e dovada de teribilism si inconstienta. Soferul daciei a vazut cedeaza trecerea nu a mai oprit masina sa asigurat din mers dar cum zicea cineva mai sus nu a aproximat bine distanta , nici nu cred ca ia trecut prin cap ca putea sa circule cineva cu viteza. Am si eu permis de cateva luni dar mi se pare o prostie sa conduci cu viteza prin centru pentru ca nu se stie cine iti iese in cale.Eu nu am nimic nici cu unu nici cu altu dar cred ca vina ar trebui impartita.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 53
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adi_0106

7

• Blind

6

• ph3e4r

5

• lulu07

5

Top autori în acest subiect

de unde o tot scoateti cu 100Km/ora?e clar dupa comportamentul masinilor dupa impact ca viteza e MULT mai mica.in general lumea obisnuieste sa se ia de cel care are masina mai "meseriasa" probabil de ciuda.Nu toti posesorii de BMW sunt amatori de curse, cum cred unii :snakeman: soferul Daciei este vinovat 100%martorii vorbesc aiurea. (asa se intampla de fiecare data cand vine vorba de viteze)tot romanu s-a nascut cu sofatul si fotbalul in sange :weedman:

Link spre comentariu

avand proba video, organele abilitate sunt in masura sa stabileasca viteza si vina ce le revin ambelor parti implicate in acest accident :smt003 ......"ambele" fiind valabil din momentul in care se stabileste ca si tipul cu bmw-ul a incalcat legea.

Link spre comentariu

de ce, ti se pare o viteza atat de mica?am fost implicat intr-un accident la 70 la ora si sa stii ca este o viteza ENORMA din punctul de vedere al celui din masinanu are rost sa spun ca masina a fost irecuperabila dupa aceea

Link spre comentariu

nexus asta incercam si eu sa explic dar vad ca lumea nu ne crede.....50-60 maxim De ce nu intelegeti ca 60 la ora este o viteza foarte mare in caz de impact !!!! testele euroncap se fac la 35-50-70km/h parca si dupa 50 nu mai garanteaza nici aia nimic.....voi ati vazut cum se fac masinile alea cand se lovesc ? si nu sunt DACIA 1300 aka cazan,topor,remat...samd m-am mai documentat putin: ncap 50km/h, adac 55km/h

Link spre comentariu

martori oculari!!!? pai esti la volan si nu poti aprecia viteza cum trebui...in oras cand mergi cu 70-80 uneori simti ca ai suta. iar pe autostrada mergi peste suta si ai senzatia ca mergi prea incet.numai cei care au radar la purtator pot aprecia cu (+) (-) 10% viteza exacta.

Link spre comentariu

Parerea mea este ca nu conteaza viteza BMW-ului, cel mult ia amenda pentru depasirea vitezei. Asta daca se poate demonstra (viteza se masoara cu aparate verificate metrologic, nu cu o camera la care cunosti FPS si apreciezi distanta parcursa intre doua cadre). Dacia trebuia sa acorde prioritate si asta e tot.

Link spre comentariu

Parerea mea este ca nu conteaza viteza BMW-ului, cel mult ia amenda pentru depasirea vitezei. Asta daca se poate demonstra (viteza se masoara cu aparate verificate metrologic, nu cu o camera la care cunosti FPS si apreciezi distanta parcursa intre doua cadre). Dacia trebuia sa acorde prioritate si asta e tot.

total de acordala cu BMW-ul putea sa aiba si 200 km/h - era pe drum cu prioritate si nu are nici o grija (din punct de vedere legal) inafara de radar ... si daca are $$$ poate sa plateasca si amenda pt viteza apoi sa isi ia sofer vreo 3 luni.... ca daca tu gandesti pesimist si zici "we daca imi iese ceva in cale - ia sa merg eu mai incet" - asta e alta problema ala cu BMW-ul - dupa toata treaba asta isi ia masina noua :smt003
Link spre comentariu

Sunt si eu sofer de ceva timp... si in privinta accidentelor de circulatie datorate unor coliziuni intre unul care nu acorda prioritate si unul care circula cu viteza peste limita legala sunt de acord in a introduce vina comuna. Ganditi-va doar la procesul soldatului american care a omorat un component al trupei Compact, achitat ,din simplul motiv ca victima a mai trait cateva minute dupa accident...!!!

Link spre comentariu

Sunt si eu sofer de ceva timp... si in privinta accidentelor de circulatie datorate unor coliziuni intre unul care nu acorda prioritate si unul care circula cu viteza peste limita legala sunt de acord in a introduce vina comuna.

in regulament/legislatie nu scrie nimic despre asta - si mi se pare corecteu daca am prioritate - merg ca nebunu si ma doare la bascadaca ma prinde radarul - atunci sunt vinovat ... daca nu .... sa fiu eu sanatos

Ganditi-va doar la procesul soldatului american care a omorat un component al trupei Compact, achitat ,din simplul motiv ca victima a mai trait cateva minute dupa accident...!!!

1. doar nu o fi americanii prosti sa isi "lege" un om de elita de-al lor daca Teo Peter a murit ..... poate sa faca americanul si 20 de ani de puscarie ca tot nu-l aduce inapoi .... asta e2. propun ca discutia asta cu americanul sa se incheie aici - ca sa nu fim off-topic
Link spre comentariu
adi_0106, daca in masina busita de tine s-ar fi aflat cineva cunoscut sau mai rau, o ruda, te-ai fi cait ca in acel moment sa fi avut cel mult viteza legala maxima admisa....nu de alta, dar, la maxim 50 la ora consecintele sunt de o gravitate mai mica......mai gandeste-te
Link spre comentariu

total de acord

ala cu BMW-ul putea sa aiba si 200 km/h - era pe drum cu prioritate si nu are nici o grija (din punct de vedere legal) inafara de radar ... si daca are $$$ poate sa plateasca si amenda pt viteza apoi sa isi ia sofer vreo 3 luni

.... ca daca tu gandesti pesimist si zici "we daca imi iese ceva in cale - ia sa merg eu mai incet" - asta e alta problema

ala cu BMW-ul - dupa toata treaba asta isi ia masina noua :smt003

wrong

conform noii legislatii in asigurari, exista un plafon maxim pt despagubiri in cazul in care vinovat este unul cu un junghi de masina.

cunosc 2 cazuri concrete in care o masina in valoare de 10.000 de Euro lovita de un cadavru de Dacia nu a fost despagubita in totalitate ci doar vreo 120 de mil din costul total al reparatiei....

ceva lege de 2 lei noua, de vreo luna de zile introdusa

Link spre comentariu

lulu07 - dupa ce ai facut "istoria" degeaba te gandesti ca "daca nu aveam viteza", "daca ........ daca ..... "

asta-i viata

NeXuS_3 - in cazul asta - cel cu Dacia a pus-o original de tot

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări