Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Finala E235L

simson

Postări Recomandate

Recent am achizitionat cateva tuburi E235L NIB Telefunken, si incerc sa le aflu rostul in diverse configuratii.Prima incercare:

-In mod trioda acest tub poate lucra pe o impedanta redusa.Iata o dreapta de sarcina cu un Ra=670 ohmi si cu o putere in primar Ppr.=4,8W dar cu un usor atac asimetric, predistorsionat.

Orice propunere este binevenita.post-206638-0-62320600-1516379448_thumb.jpgpost-206638-0-62762700-1516379466_thumb.jpg

Link spre comentariu

S-a strecurat o eroare la calculul puterii...In punctul de functionare prezentat puterea in primar nu depaseste 2W.

Nu inteleg de ce in catalog se da limita maxima Na+Ng2=22W, iar pe grafic numai 16W.

In contratimp, cred ca se obtin rezultate mai bune.

Link spre comentariu

Cred ca daca ne uitam aici : https://frank.pocnet.net/sheets/128/e/E235L.pdf Pda=12W,nu ?

...iar aici parca altceva !!!!

E235_L-7751-_E236_L-_VALVO.jpg

Fiind o lampa proiectata pentru BO-TV cred ca va respecta si ea regula Pda cae este valabila si pentru un PL504,PL500,PL509(519),6P36 ca exemple,lampi in care colegul @Popa Marius are o vasta experienta,deci eu as merge fara sa vad practic aceasta lampa pe Pda>25W.

Cred ca este "un fel de" ....EL36 :

E235_L_compare_EL36.png

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu

Clar ca E235L este un EL36 long life cu anod la soclu.Multumesc ptr.pont, don Olimpiu...se vede ca a-ti lucrat mult cu EL36, mie cel putin nu mi-ar fi venit ideea comparatiei cu EL36.

Link spre comentariu

Clar ca E235L este un EL36 long life cu anod la soclu.Multumesc ptr.pont, don Olimpiu...se vede ca a-ti lucrat mult cu EL36, mie cel putin nu mi-ar fi venit ideea comparatiei cu EL36.

Chiar ca am facut foarte multe amplificatoare cu EL36 si mai ales pe vremea cand nu se gaseau EL34. In modul trioda pot spune ca se poate compara cu un 2A3 dar la o putere ceva mai mare.Singurul aspect neplacut,cel putin asa il vad eu,este amplasarea conexiunii de anod sus (uneori poate fi si un avantaj!).

Concluzie:

cu tubul E235L se pot realiza niste amplificatoare SE in modul trioda de mare clasa!....bravo!...va invidiez,la modul pozitiv,bineinteles!

el36_6ps31_triod.gif

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu
  • 6 ani mai târziu...

La Multi Ani colegilor de forum !

La 31.12.2024 la 15:49, Dorel a spus:

Bună ziua .

Ați realizat amplificatorul cu aceste 2 lâmpi? Am achiziționat și eu 3 buc. (îmi trebuia doar una pentru un alimentator cu tensiuni variabile cu lămpi) și am rămas cu 2.

Pai au trecut 6 ani de atunci si nu mai retin ce si cum au fost testele. Parca 7W am obtinut cu un traf de iesire fara pretentii la fel si driwerul. Dar zic ca se putea mult mai bine cu un PSF si traf de iesire consacrat, asta a fost impresia lasata pe atunci. Tuburile le am poate ma voi juca cu ele...odata.

Link spre comentariu
Acum 18 ore, simson a spus:

Tuburile le am poate ma voi juca cu ele...odata.

Cred ca tuburile astea ar merge la fix in PP cu traf defazor....intrucat merg chiar  si cu bias 0....cu un bias reglabil se poate tatona si mai bine PSF ul...se gasesc la 15 euro noi noute....

Link spre comentariu
Acum 3 ore, Усилитель a spus:

se gasesc la 15 euro noi noute....

S-o scumpit si astea ca naiba. Eu am luat 4 telefunken si 6 valvo pe 5 litri de caise 48 grade.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări