Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Orga Casio CTK 501 probleme alimentare

Ionut

Postări Recomandate

Zennerul e schimbat de 4 ori ...

Multumesc pentru indicatie , nu am stiut ca asa se poate manifesta daca are bateria descarcata! Ce-i drept are semnul unei baterii intr-un colt, voi incerca cu una noua!

100% bateria e descarcata...daca nu ne-ai spus ca apare semnul...

Daca masori de curiozitate tensiunea la priza, iti arata peste 260Vca.

Inseamna ca alimentarea orgii e buna acum,aparatul era problema.

Editat de Andrei Tabacaru
Link spre comentariu

Multimetrele astea mai ieftine toate masoara mai mult daca bateria este pe duca (slaba)

Intr-adevar , am schimbat bateria multimetrului si indica corect.

Tensiunea DVDD si AVDD 5.3v am stabilizat-o la 5.1v utilizand un regulator de tensiune dc-dc , iar acum functioneaza totul normal. Va multumesc tuturor pentru ajutor ! Toate cele bune !

Link spre comentariu

Uite ce-ti face un multimetru...mai bine puneti o mufa pe el si alimentati-l dintr-un redresor de 9V...asta pe viitor.

Colegu Andrei eu miam pus 2 baterii de telefon nokia in serie si cu mufa de incarcat si ma tine incarcat circa 1 an de zile la folosire zilnica poate si mai mult , incarcatorul lam facut dupa o schema si imi indica cind este incarcate bateriile cu un led biocolor

Link spre comentariu

Colegu Andrei eu miam pus 2 baterii de telefon nokia in serie si cu mufa de incarcat si ma tine incarcat circa 1 an de zile la folosire zilnica poate si mai mult , incarcatorul lam facut dupa o schema si imi indica cind este incarcate bateriile cu un led biocolor

Imi dai idei bune Florin ! :)))

E bun asa ceva cu 2x 18650 ?

http://www.hotmcu.com/tp4056-micro-usb-5v-1a-lithium-battery-charger-with-protection-p-176.html

Edit: Nu e bun , trebuie sa caut ceva ce incarca ambele la aprox 8.4v :(

Editat de Wussman
Link spre comentariu

Daca vrei sa pui si tu 2 baterii de telefon in serie si sa le incarci pe amindoua odata atunci modulul acela nu este bun pentru ca acele baterii ajunge la tensiunea de 9v si cu 5v nu se va incarca bine daca vrei iti voi spune cum am facut eu si daca esti interesat

Link spre comentariu

Daca vrei sa pui si tu 2 baterii de telefon in serie si sa le incarci pe amindoua odata atunci modulul acela nu este bun pentru ca acele baterii ajunge la tensiunea de 9v si cu 5v nu se va incarca bine daca vrei iti voi spune cum am facut eu si daca esti interesat

Desigur ca sunt interesat ! :)

Link spre comentariu

Ok am sa deschid un topic nou la aparate de masura , ca poate mai este cineva interesant si iti spun pe privat cu un link , un pic mai tirziu ca acum am treaba

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări