Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Orga Casio CTK 501 probleme alimentare

Ionut

Postări Recomandate

Pai nu este aceiasi tensiune ca acel tranzistor face on si of pentru tensiunea de 5,3v ia se formeaza din 9v intrare dar trece prin Q201 la care face on of

Ok . Ideea este ca pe pinul c al tranz q201 am 0v cu circuitul on in loc de 9v

Link spre comentariu

Deci D205 este dioda zener din care se formeaza cei 5v

Am si inlocuit-o ca sa fiu sigur ! Am tensiuni acum, insa nu corecte : dupa dioda d205 am 0.7v iar tensiunile DVDD si AVDD am 6.4v

Inlocuiesc din nou dioda!

Editat de Wussman
Link spre comentariu

Scoate condesatorul C204 si verifica tensiunea DVDD , daca ai 6,4v fara consum normal ca tensiunea creste sin cauza condesatorului sau daca ai un bec de lanterna de 6v punel pe DVDD si masa si vezi ce tensiune este

Link spre comentariu

Scoate condesatorul C204 si verifica tensiunea DVDD , daca ai 6,4v fara consum normal ca tensiunea creste sin cauza condesatorului sau daca ai un bec de lanterna de 6v punel pe DVDD si masa si vezi ce tensiune este

Cred ca problema se afla dupa d205. Daca o deconectez , dupa ea am 5v . E ceva ce o impiedica!

Link spre comentariu

Pai este normal ca anodul sa fie pe gnd si katodul in baza tranzistorului ca in baza sa fie 5v si pe colector sa scoata 5v , daca tot ai schimbat cam tot pe acolo este bine sa schimbi si condesatori electrolitici ca uni cred ca sau uscat , trebuie schimbat asa

C201

C202

C203

C204

C206

Ca sa nu mai ai probleme cu arderea tranzistorilor in scurt timp

Link spre comentariu

Pai este normal ca anodul sa fie pe gnd si katodul in baza tranzistorului ca in baza sa fie 5v si pe colector sa scoata 5v , daca tot ai schimbat cam tot pe acolo este bine sa schimbi si condesatori electrolitici ca uni cred ca sau uscat , trebuie schimbat asa

C201

C202

C203

C204

C206

Ca sa nu mai ai probleme cu arderea tranzistorilor in scurt timp

Am schimbat tranzistorii , am schimbat conzii, diodele toate .... acelasi rezultat ! :nerv

Link spre comentariu

Nu se face depanarea asa.La modul asta schimbi tot , aparatul ramane nereparat,iar tu un car de nervi.

Stiu ca nu asa se face insa nu am avut alta solutie ! Oricum am rezolvat ... problema erau tranzistorii insa defectul persista si dupa inlocuire deoarece aveam sursa deconectata de la placa logica si nu primea q202 semnal impuls de la procesor , asa cum a zis si Harhas Florin ! Acum ramane sa obtin acei 5.3v stabilizati pt ca pe aparatul de masura arata urat si adica aprox 7-7.4v ! Numai bine !

Link spre comentariu

Stiu ca nu asa se face insa nu am avut alta solutie ! Oricum am rezolvat ... problema erau tranzistorii insa defectul persista si dupa inlocuire deoarece aveam sursa deconectata de la placa logica si nu primea q202 semnal impuls de la procesor , asa cum a zis si Harhas Florin ! Acum ramane sa obtin acei 5.3v stabilizati pt ca pe aparatul de masura arata urat si adica aprox 7-7.4v ! Numai bine !

Multimetru masoara bine? sa nu aibe bateria descarcata

Link spre comentariu

Daca are 7V probabil ceva pe la un zenner...

Zennerul e schimbat de 4 ori ...

Multimetru masoara bine? sa nu aibe bateria descarcata

Multumesc pentru indicatie , nu am stiut ca asa se poate manifesta daca are bateria descarcata! Ce-i drept are semnul unei baterii intr-un colt, voi incerca cu una noua! Editat de Wussman
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări