Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

legare potentiometru

powerlight

Postări Recomandate

De ce D-zeu s-or baga incepatorii care nu inteleg nici macar notiunea de impedanta de intrare, nu sunt in stare sa masoare o valoare efectiva vv la intrare, la asemenea proiecte, e de neconceput! E ca si cum m-as arunca eu intr-o masina Nascar, si as vrea sa fac figuri pe pista, desi am atins volanul unei masini, doar accidental, o data, in taxi!

Link spre comentariu

De ce D-zeu s-or baga incepatorii care nu inteleg nici macar notiunea de impedanta de intrare, nu sunt in stare sa masoare o valoare efectiva vv la intrare, la asemenea proiecte, e de neconceput! E ca si cum m-as arunca eu intr-o masina Nascar, si as vrea sa fac figuri pe pista, desi am atins volanul unei masini, doar accidental, o data, in taxi!

Sa inteleg ca v-a plictisiti rau?v-ati nascut invatat?la ce mai exista comunicarea?

Mai sunteti multi critici?

Link spre comentariu

Nu e nici o critica, colega, e doar imposibil ce vrei tu sa faci. Daca inteleg bine, doresti sa ataci trei amplificatoare, unul cu frecvente joase, altul cu medii, altul cu inalte, iar la iesirea amplificatoarelor sa ai trei difuzoare intr-o incinta, fiecare difuzor legat la amplificatorul aferent. E un proiect utopic, nici inginerii de la Denon sau Yamaha n-ar rezolva asta prea usor, si nu cu kit-uri de 8$. Tocmai de aceea majoritatea sistemelor audio au un singur amplificator, iar incintele acustice sunt prevazute cu filtre RLC care distribuie aproximativ corect frecventele audio primite de la unicul amplificator catre difuzoare. Cum iti inchipui ca se vor cupla joasele mediiile si inaltele la perfectie, avand trei amplificatoare generice, cum iti inchipui ca slew-rate-ul va fi rezonabil in toate cele trei cazuri, si mai ales cum vei avea armonicele fiecarei fundamentale, pe octavele corecte???! Prin magie, poate...

E absolut admirabil ca doresti sa inveti, dar nu ai ales deloc calea corecta, mai intai trebuie sa realizezi un simplu amplificator de 5 w cu tranzistori bipolari, sa studiezi fenomenele din acesta, apoi sa construiesti o serie de filtre pe baza aparatului matematic aferent, etc, etc-asta inseamna carti, carti, carti. Si multe sute de ore de bibileala, tatonari, masuratori. nu vei invata nimic daca doresti doar sa legi trei kit-uri intre ele, fara sa intelegi aparatul matematic si procesele fizice, atat cele electrice, cat si cele acustice care se manifesta intr-un amplificator+incinte.

Link spre comentariu

Tie iti trebuie asa ceva nu un corrector de ton.

Iar la iesire, daca vrei reglaj independent pt fiecare cale/amplificator/difuzor, iti trebuie bucata de schema incepind de la potentiometru pina la iesire luata de aici dar multiplicata din 2 cai in 3 cai pt fiecare canal.

Un astfel de proiect pune probleme serioase chiar si la persoane cu experienta in domeniu ca sa nu mai spun de incepatori, deci Spitfire nu spune prostii.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

....de ce n-ar merge acel afurisit de potentiometru.

Pentru ca nu stie nimeni exact cum ai legat tu acolo. Ai pus schite/desene dar asta nu inseamna ca le-ai si conectat dupa cum zici.

De exemplu, daca asta l-ai conectat invers, apoi nu reusesti decat sa scurtcircuitezi iesirea MP3-ului.

passive%20tester.jpg

Parerea mea e ca MP3-ul scoate un semnal foarte mare. Poti sa te joci cu volumul lui, cat sa fie semnalul spre minim. Asta ca sa lamurim cu sursa de semnal.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări