Bytemaster1 Postat Ianuarie 18, 2018 Partajează Postat Ianuarie 18, 2018 Salutare. Am acest televizor care initial nu a mai avut imagine deloc. Am descoperit ca lipsea tensiunea de 2.5v de pe T-con. Regulatorul U14 nu mai scotea aceasta tensiune deci l-am inlocuit pentru test cu o sursa reglabila pe care am setat-o la 2.5v. Acum am imagine insa cu dungile vizibile in poza. Intrebarea este, ar fi acest defect cauzat de ceva de pe t-con sau este panoul defect ? Panoul este un V320B1-L01. Imaginea nu "ingheata" pe ecran (raspunde repede la schimbari), iar VGH si VGL pe T-con sunt OK. Ce parere aveti ? Stima. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 18, 2018 Partajează Postat Ianuarie 18, 2018 Eu zic sa pui sursa liniara de 2,5v care a fost acolo si pe urma mai discutam.......... Link spre comentariu
Bytemaster1 Postat Ianuarie 18, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 18, 2018 (editat) Ma gandeam intr-adevar sa nu-i placa alimentarea aia comutata...urma sa fac asta oricum, macar sa pot sa pun tabla inapoi peste t-con. Editat Ianuarie 18, 2018 de Bytemaster1 Link spre comentariu
leoncris Postat Ianuarie 18, 2018 Partajează Postat Ianuarie 18, 2018 Sasiu GRM32MU - verifica daca nu ai riplu pe tensiuni si daca voloarea lor este corecta . https://elektrotanya.com/samsung_le32r32b_chassis_grm32mu_lcd_tv.pdf/download.html Link spre comentariu
Bytemaster1 Postat Ianuarie 23, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 23, 2018 Rezolvat. Inlocuit regulatorul si functioneaza perfect Mersi de feedback Link spre comentariu
dan cod Postat Ianuarie 23, 2018 Partajează Postat Ianuarie 23, 2018 Asta înseamnă că sursa cu ce ai alimentat cu 2,5v avea riplu mare. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 23, 2018 Partajează Postat Ianuarie 23, 2018 Cred ca nu i-a placut frecventa de comutatie, de exemplu am patit la o camera video de supraveghere unde am alimentat extern cu 3,3v si aveam imagine similara(cu interferente), dupa ce am pus convertorul step-down de 3,3v 1Mhz original, am avut imagine corecta. Link spre comentariu
Bytemaster1 Postat Ianuarie 23, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 23, 2018 Un osciloscop mi-ar fi aratat imediat asta, dar ne descuram cu ce avem deocamdata Link spre comentariu
dan cod Postat Ianuarie 23, 2018 Partajează Postat Ianuarie 23, 2018 Eu folosesc sursele de laborator pentru chestia asta,și toate sunt liniare nu în comutație.Asa nu am probleme.Si cred că în fiecare atelier ar trebui sa existe 2-3 surse de laborator. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum