Blacksmith Postat Ianuarie 17, 2018 Partajează Postat Ianuarie 17, 2018 (editat) Salut, Am si eu niste lampi OT100 pe care vreau sa le dau si nustiu cum sa le verific daca sint bune, ca nu ma pricep absolut deloc cum functioneaza o lampa. Mi-a zis cineva ca sa alimentez filamentul si daca lumineaza ca becul inseamna ca nu mai e buna ca a luat aer iar daca e doar rosu e buna. E corect ? Altceva as mai putea sa masor ? O continuitate ceva ? Ca de facut montaj cu ea nu am cum sa fac ca nu ma pricep, si nici nu am surse de tensiune inalta... Sau vizual, ar trebui sa arate intr-un anume fel ? Editat Ianuarie 17, 2018 de Dudikoff Link spre comentariu
Vizitator rego Postat Ianuarie 17, 2018 Partajează Postat Ianuarie 17, 2018 Fără catometru sau o sursă de tensiune pentru anod, e cam relativ și tine de mai mult de ochiometru. Alimentează filamentul fără probleme, dacă e aer înăuntru ai să observi imediat. Vizual, nu trebuie să fie afumata, inegrita, să prezinte pete pe sticlă. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Ianuarie 17, 2018 Partajează Postat Ianuarie 17, 2018 Alimentat filamentul si verificat emisia termoionica, anod si grila impreuna, microampermetru intre catod, aici mediana trafo si anod. Hmmm, OT100...parca e la 10Vac Dezavantaj e ca trebuie sa ai un etalon. Daca nu misca nimic e defect. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Ianuarie 17, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 17, 2018 (editat) Nu am inteles nimic din prima propozitie. Unde pun microampermetrul ? Intre catod si ce ? Are 4 picioare si chestia aia de sus. Da la 10V are filamentul. Editat Ianuarie 17, 2018 de Dudikoff Link spre comentariu
QQme Postat Ianuarie 18, 2018 Partajează Postat Ianuarie 18, 2018 (editat) Cum a spus Bumbu ,,,o sursa 20-30V 100mA conectata printr-un miliamp. intre anod + si catod se alim. filamentul si se verifica val.curentului masurat de miliamp. in caracteristica data in cataloage respectiv,,, curentul anodic functie de Ua Editat Ianuarie 18, 2018 de QQme Link spre comentariu
Kosmin Postat Ianuarie 18, 2018 Partajează Postat Ianuarie 18, 2018 Sau cu 2 transformatoare 230v:12V conectate cu secundarele în paralel, unul va fi alimentat de la rețea și celalalt va furniza 230V izolat de rețea (preferabil sa ai și ceva fuzibil în lanțul asta) pe care ii redresezi,filtrezi și în final printr-un ampermetru ii aplici anodului dar de data asta cu grila conectata la masa și vezi funcție de foaia de catalog ce valoare ar trebui sa regăsești 'pt. una nouă'. P.s. Tratamentul de mai sus e valabil pt Ot100 și altele care pot funcționa în anumite situații cu Vgk 0V, adică nu chiar orice trioda. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Ianuarie 18, 2018 Partajează Postat Ianuarie 18, 2018 Alimentat filamentul si verificat emisia termoionica,. Scuze, este emisia termoelectronica... Link spre comentariu
Blacksmith Postat Ianuarie 18, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 18, 2018 Cum a spus Bumbu ,,,o sursa 20-30V 100mA conectata printr-un miliamp. intre anod + si catod se alim. filamentul si se verifica val.curentului masurat de miliamp. in caracteristica data in cataloage respectiv,,, curentul anodic functie de Ua Dispun de maxim 90Vdc. E mai bine, sau merge si la 30V la fel ? Ca sa limitez la 100mA pot sa inseriez cu o rezistenta ? Ca sursa nu are limitare. Miliampermetrul poate sa fie din asta electronic ? In acest timp, grila ce fac cu ea, o conectez undeva ? Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 18, 2018 Partajează Postat Ianuarie 18, 2018 Pune in loc de miliampermetru un beculet de lanterna intre anod si plus este suficient apoi conecteaza doua rezistoare de 1K in serie pe cele doua picioruse ale filamentului iar grila in punctul median al rezistoarelor practic ai situatia Ua=90v si Ug=0v Link spre comentariu
Blacksmith Postat Ianuarie 18, 2018 Autor Partajează Postat Ianuarie 18, 2018 (editat) Primul test. Cam asa arata filamentul, la toate... E ok ? Am mai vazut pe google poze si arata la fel... Curent ia cat trebuie. Editat Ianuarie 18, 2018 de Dudikoff Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum