Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Grundig XM 3000 + Grundig SV 2000

Vizitator Sisamut

Postări Recomandate

Vizitator Sisamut

Salut,

Sunt extrem (dar extrem) de începător în ale boxelor, amplificatoarelor, etc. Mi-a recomandat cineva aceste boxe (Grundig XM 3000) cu tot cu respectivul amplificator (Grundig SV 2000) pentru a le lega la un pick-up (cel mai probabil va fi un Pro-Ject Essential III sau Pro-Ject Ortofon 2M).

Întrebările mele sunt (să păstrăm perspectivele, vă rog, căci, așa cum am menționat, sunt începător și habarnist):

- boxele astea sunt OK pentru a fi folosite cu amplificatorul respectiv (știu că-s active, din câte m-am informat pe net, dar mi s-a recomandat musai acel amp)? Există vreun risc să se prăjească ori boxele ori amp-ul în vreun fel?

- pentru conexiunea cu pick-up-ul (el nefiind preamplificat), ar mai fi nevoie de ceva sau e suficient să-l conectez la amp și toate bune?

Mulțumesc anticipat pt răspuns (și pt răbdare).

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Shambala

1

• VTP

1

Top autori în acest subiect

Eu consider un nonsens sau cel putin o "redundanta exagerata" folosirea unui amplificator de putere asociat cu boxe active. (Adica sa folosesti amplificatorul doar ca preamplificator).

Exista optiuni mult mai bune la acel pickup.

Link spre comentariu

@sisamut,

Eu imi pun urmatoarele intrebari:

- dece trebuie sa luati neaparat Grundig?

- dece sa folosesti incinte active? Amplificatorul in cauza are iesire L - R din preamplificator? Cuplati incintele active la iesirile de difuzor???

- ce interes are persoana in cauza in toata afacerea?

In prezent, pe piata SH se gasesc, la preturi rezonabile, atat amplificatoare cat si incinte. Eu as opta pentru un amplificator de la sfarsitul anilor '80 - prima jumatate a anilor '90, dotat cu un preamplificator de doza de pick-up de calitate buna si suficient de modern. Poate fi Yamaha, Sony, Teac, Philips, Marantz sau orice alta marca. La incinte, daca va place Grundig, gasiti o multime de modele, dar sunt si alte branduri, atat nemtesti ( care suna foarte corect ) dar si din alte tari (totul depinde de suma de care dispuneti !).

Cautati sa alegeti ce va place ca sunet, nu din recomandari!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări