Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Postări Recomandate

Acum 17 ore, thunderer a spus:

Adriane, era 6900 dupa ce scazuse de la 20000 in Dec 2017. Pai care moneda variaza asa?

Cryptocurrency-Bitcoin-Surges-57-off-Mon

Nu am mai specificat ca a fost 20.000$ bitcoin-ul, ca deja toata lumea stie asta. Dar atunci reformulez: daca de la 20.000$ scazand la 6900$ erau sanse enorme sa se prabuseasca dar din pacate pentru unii nu s-a prabusit si a urcat din nou la 11500$ => nu mor caii cand vor cainii.

thunderer nu faci parte dintre caini!(poate doar daca esti suporter al echipei Dinamo, dar aia este alta mancare de peste) Eu inteleg pozitia ta (si ca parinte nici nu poate fi alta) dar totusi eu sunt un dusman inversunat al monopolului. Eu vreau concurenta! De ce $ sa detina monopolul? Cand li se scoala la aia la micul dejun mai tiparesc niste saci de dolari ca asa vor muschii lor si noi trebuie sa ne uitam la ei ca niste zei? Nu-i iubesc deloc pe chinezi dar au o mare bila alba pentru ca alaturi de europeni au incercat acum cativa ani sa promoveze si euro ca moneda internationala de schimb. Normal ca au luat-o peste bot rau de tot amandoi (si chinezii si UE) ca deh unchiul Sam nu-i idiot sa piarda puterea absoluta. Dar am apreciat ca au incercat. Cat timp nu stam cu botul pe labe si suntem obedienti mai avem o sansa! 

Cand am vazut ca nu stiu ce banci americane au interzis cumparatea directa de bitcoini cu cardul detinut de la client la la banca lor mi-am dat seama ca iar se incearca o lovitura peste bot. Nu-i rau ca multi vor trece la bancile concurente care nu impun astfel de restrictii! Asta imi place, cand exista concurenta! 

Editat de adrian_pic
Link spre comentariu

''Hai sa-ti spun o chestie de baza: in orice si peste tot exista smecheri care profita de fraieri. Buba este ca numarul fraierilor este in continua crestere spre bucuria smecherilor. Cat timp fraierii naivi care tin strans in maini basca nadajduiesc sa "se ridice" smecherii au materie prima. ''

nu puteai sa spui asa de la inceput?

'' eu sunt un dusman inversunat al monopolului. Eu vreau concurenta! De ce $ sa detina monopolul? '' e greu de crezut ca nu ai aflat inca faptul ca pe glob mai exista alte citeva zeci/sute de monede, nu este dolarul unic pe glob. De ex., in europa: https://www.countries-ofthe-world.com/currencies-in-europe.html

''Cand am vazut ca nu stiu ce banci americane au interzis cumparatea directa de bitcoini cu cardul detinut de la client la la banca lor mi-am dat seama ca iar se incearca o lovitura peste bot. Nu-i rau ca multi vor trece la bancile concurente care nu impun astfel de restrictii! Asta imi place, cand exista concurenta! ''

spune adevarul pina la capat, este vorba de cardurile de credit! adica de banii bancii nu ai clientilor, este normal ca bancile sa nu-si riste banii in jocuri piramidale, sint sanse minime sa-i mai vada inapoi!

Asteptam momentul cind preturile for fi direct in btc, nu in monede adevarate si convertite la cursul din secunda aia!

''Nu am mai specificat ca a fost 20.000$ bitcoin-ul, ca deja toata lumea stie asta. Dar atunci reformulez: daca de la 20.000$ scazand la 6900$ erau sanse enorme sa se prabuseasca dar din pacate pentru unii nu s-a prabusit si a urcat din nou la 11500$ => nu mor caii cand vor cainii.

desigur, de la 20000 la 7000 nu este scadere, in termeni de specialitate este doar o crestere negativa! De altfel este stiut ca si 11500 este mai mare ca 20000!

De asemenea, in cazul in care am inteles eu gresit, ar trebui modificat titlul topicului, sa fie clar pentru toti ca este doar pentru laudat si facut reclama acestei megainselatorii!

In fine, daraghie druzia, nu-mi mai ramine decit sa va urez multe urari, spor in ramura si sa va doresc tot ce-mi doriti voi mie!

Link spre comentariu

Mai frate tu chiar citesti una si intelegi alta? 

Daca te duci cu lei romanesti in USA poti sa ii schimbi acolo in $? Daca te duci cu lei in Australia ii poti schimba in $ australieni? Daca te duci in Norvegia cu lei romanesti ii poti schimba? Daca te duci cu lei romanesti in orice tara din America de Sud poti sa ii schimbi in moneda locala? 

Cu $ te duci oriunde pe globul asta si ii schimbi in moneda locala! Deci eu nu am sustinut ca nu exista ale monezi ci ca doar $ este singura moneda recunoscuta in care se fac tranzactiile la nivel global. Am si spu clar ca acum cativa ani chinezii si UE au incercat sa impuna si euro si au luat-o peste bot de la unchiu' SAM.

Poate ma lamuresti tu de ce o banca imi conditioneaza ce pot eu cumpara cu banii mei. Faptul ca am un cont la ei nu le da nici un drept sa imi interzica sa cumpar bitcoini sau altceva. Buba este alta: cand apare o alta moneda concurenta (fie reala cum este euro fie virtuala cum este bitcoin-ul) $ pierde O FELIE din piata pe care o detine.

Unde am sustinut eu ca 11500 > 20000? Eu am spus clar: dupa ce BTC-ul a scazut de la 20.000$ la 6900$ A REUSIT SA CREASCA DIN NOU PANA LA 11500$. De aici poti trage ce concluezi crezi tu de cuviinta in legatura cu prabusirea BTC. 

Editat de adrian_pic
Link spre comentariu

Draga, tu ai inteles altceva, ori te prefaci ori nu ai tradus cum trebuie: bancile se refera STRICT la cardurile de CREDIT, deci la banii lor, nu la banii tai! fiind vorba de banii lor si nefiind siguri ca cel care ii foloseste nu se spinzura cu un glonte in cap, pot sa restrictioneze felul in care sint cheltuiti! Cu cardul de debit, poti cumpara orice este de vinzare legal!

este binecunoscut faptul ca mare parte din popor face o comfuzie major numind ''card de credit'' cardurile de debit prezente in p[roportie mult mai mare ca cele de credit, unde trebuie ceva in plus pentru a lamuri banca sa ti-le dea.

SiNU, cardul de cumparaturi nu este chiar un card de credit!

gata, am acordat prea mult timp subiectului, dar am crezut ca topicul este destinat discutiilor despre subiect, nu dor laudelor si reclamei favorabile.

orvoar si la revedere!

P.S.: leii romanesti pot fi schimbati in foarte multe tari civilizate, nu stiu daca si in Africa!!! Si, oroare, asta se putea face si inainte de 1989, dar cursul era foarte defavorabil leului, nu era 14 lei cu se visa!

Editat de Marele Savant
Link spre comentariu

@Adrian, eu discut fenomenul in sine. Nu pe cei care vor sau fac afaceri cu bitcoin. Eu nu am nimic de impartit cu nimeni. Si nici nu incerc sa conving pe cineva sa faca ceva anume, ca sa fim clari. 

O moneda care variaza de la 1k la 20k in 12 luni imi spune multe despre volatilitatea pietei. Majoritatea monezilor stabile se bazeaza pe un suport de bunuri mobile si imobile. Asta e garantia in spatele banului real. In spatele celui ireal este un joc de cerere si oferta.

Dar, cerere pentru ce? Se cumpara otel de la producatori in bitcoin? Se cumpara cartofi in bitcoin? Se plateste in Amsterdam la fete in bitcoin? Cerere de bitcoin pentru ce?

Cat din economia mondiala e tranzactionata in bitcoin? De unde cererea de bitcoin?

@Adrian, inteleg ideea de contra-monopol. Aici monopolul e vizibil la mai multe niveluri decat aveti voi in Romania. 

Link spre comentariu

Stii bine ca nimic nu ramane nespurcat pe lumea asta. Bitcoin-ul nu a aparut cu putin timp inainte de 2017 si faptul ca de la aparitie pana in 2017 a avut o evolutie corecta (crestea foarte putin) mie personal imi spune ca totul era ok. Normal ca bulangii de speculanti nu puteau sa stea deoparte si si-au bagat coada si in BTC, ca deh ei din asta doar traiesc: speculeaza orice. BTC-ul in 2014 nu se mai putea mina de catre oricine deci este falsa chestia ca  in 2017 pretul a inceput sa creasca pentru ca mai sunt destul de putini BTC de minat. Companiile care au inceput sa accepte ca modalitate de plata BTC-ul au aparut si ele destul de tarziu in arena (daca ar fi aparut mai devreme alta ar fi fost evolutia). Si faptul ca BTC-ul de la 20.000$ a scazut la 6900$ si apoi in destul de scurt timp iar a urcat la 11500$ iar imi spune ca nenorocitii astia de speculanti nu-s deloc de neglijat si ca au o putere fantastica sa prosteasca lumea. BTC-ul a beneficiat din 2017 de o publicitate excesiva cu toate ca repet de prin 2014 nu mai era la indemana oricui sa mineze BTC.  Multa lumea se astepta ca de la 20.000$ BTC-ul sa se prabuseasca in scurt timp (BTC-ul se devaloriza continuu). Crypto nu s-ar fi terminat chiar daca BTC-ul se prabusea (sunt foarte multi care au investit in ETH sau in alte monede). Acum deja se incearca debarcarea BTC-ului de catre ETH. 

Link spre comentariu

Mai e ceva: ideea de "alta moneda" disponibila tuturor. Pai, la ce efort financiar trebuie depus ca sa incepi minaritul, chiar e la mana oricui? Nu cumva vrem sa schimbam un monopol guvernamental cu unul privat? Unul al celor care-si permit sa cheltuie bani ca sa produca bani?

In urma mineritului, ce bun ramane in urma? Dar vorbesc de ceva fizic. Caci in lumea reala cu bani de hartie, faci un tractor cu 10 lei, il vinzi cu 50 lei. Profit de 40 lei si ai si un utilaj care va produce alti bani, dar si mancare pentru oameni. 

Asta e problema mea cu criptomoneda. 

Link spre comentariu

Ar fi bine sa mergem punctual pentru a vedea unde apare divergenta.

Astazi circula bani fizici si bani virtuali. Cei fizici ii vede toata lumea (sunt bancnotele) cei virtuali sunt doar cifre in niste conturi la banci. Deci pana aici nu a aparut crypto. De acord?

Daca ceva nu-i corect se poate corecta, daca mai trebuie completat se poate completa. Astept un verdict pentru a trece la punctul urmator.  

Link spre comentariu
2 hours ago, thunderer said:

Mai e ceva: ideea de "alta moneda" disponibila tuturor. Pai, la ce efort financiar trebuie depus ca sa incepi minaritul, chiar e la mana oricui?

Da !

Exista monede care care se pot mineri de catre oricine si aproape cu orice pc. Hodl coin si Roi coin se mineresc numai cu procesorul si deci de catre oricine care are un laptop/pc.

Ciudat e ca lumea a inceput sa auda de criptomonede cand a explodat bitcoinu. Pana in noiembrie-decembrie 2017 nu stia nici dracu de ele. Cum a explodat bitcoinu, hop, toata lumea dintr-o data se da experta.

Editat de maxente
Link spre comentariu

Ultima criza pe langa toata filozofia creata in jurul ei a avut la baza banii virtuali, adica banii creati din nimic fara a avea o legatura in zona economica. Acuma ca s-a cam uitat a inceput iar producerea de bani virtuali. Ca va fi bitcoin sau altceva vom vedea. Cert e ca exista o nisa care poate fi exploatata.

1 oră în urmă, adrian_pic a spus:

bani virtuali = bani in format electronic (ce ai in cont la banca, pe cardul de credit sau debit)

Aceia nu sunt bani virtuali. Cardul si contul din spate reprezinta o modalitate de plata.

Link spre comentariu

@A.P.

Nu sunt de acord. Este o interpretare personala, daca spun prostii nu ar fi nici primele nici ultimele. Intro zi te-ai dus la banca cu banii in sacosa si i-ai lasat la ei fara sa te intereseze unde ajung, ce proceduri au ei de lucru. Ei iti dau sau o adeverinta scrisa (certificatul de depozit) sau o adeverinta in format electronic (cardul). Banii fizici pe care i-ai depus pot fi in timp ce tratezi cu ei dati lui nea Gicu care merge de plateste restanta la intretinere pe 3 luni.La fel de bine nea Gicu poate fi vecinul tau si va intalniti in drum spre banca. Daca e baiat de treaba si tu esti sufletist ii poti da direct banii si mergeti la o bere. Nu discutam aici de riscul imprumutului direct si de garantia bancii. Poti face un depozit din zeci de motive. Eu am depozite din anul 2000 cand puteam munci si din care consum acum ca am o pensie aproape de minimul posibil (iarasi nu discut cat am pierdut in 18 ani, mai ales in ultima vreme cand aveam BOBANDA!?! 0,15%/ an). La inceput mergeam la ghiseu si luam in numerar (hai sa recunosc desi mi-e rusine, nu am platit niciodata cu cardul) pana intro zi cand s-au suparat si m-au pus sa-mi fac card cu avantaj ca nu platesc comision de retragere. Care bani virtuali? Merg la ghiseu si transfer din depozit pe card apoi merg la bancomat si retrag niste hartii, culmea identice cu cele depuse acum 15 ani. Cardul este un suport de intermediere care misca banii fizici dintro parte in alta, nu difera prin nimic de un bilet scris de un betiv si timis sotiei printrun copil sa-i mai dea bani de bautura. Operatiunile sunt in servere, un cunoscut spunea ca in Bucuresti exista o dublura a serverelor unei mari banci suedeze. Ce treaba are suportul fizic care datorita tehnologiei moderne iti permite o comunicare de operatiuni cu BANUL. Cand a intrat salariul pe card patronul a facut deja un transfer, tu vezi pe card finalizarea unei operatiuni nu aparitia unui ban virtual. La magazin bitii de pe card permit trecerea banilor patronului pe care ti-i datoreaza in contul magazinului care ii trece in contul taranului care i-a dus dimineata rosiile si pe care acesta ii poate retrage la bancomat sa-si cumpere tevi pt solar. Nu exista bani virtuali ci o intermediere rapida cu ajutorul bitilor ca sa nu te plimbi cu sacosa cu hartii murdare. Banii de pe card sunt la fel de reali ca si cei din buzunar dar nu zornaie.

Link spre comentariu
Acum 3 ore, thunderer a spus:

Mai e ceva: ideea de "alta moneda" disponibila tuturor. Pai, la ce efort financiar trebuie depus ca sa incepi minaritul, chiar e la mana oricui? Nu cumva vrem sa schimbam un monopol guvernamental cu unul privat? Unul al celor care-si permit sa cheltuie bani ca sa produca bani?

In urma mineritului, ce bun ramane in urma? Dar vorbesc de ceva fizic. Caci in lumea reala cu bani de hartie, faci un tractor cu 10 lei, il vinzi cu 50 lei. Profit de 40 lei si ai si un utilaj care va produce alti bani, dar si mancare pentru oameni. 

Asta e problema mea cu criptomoneda. 

Ce este mai clar decit faprul ca o moneda este produsa prin minarea cu placa grafica, nu pe abataj in subteran??? problema nu a aparut cind a inceput specula mai accentuata, problema este ca o asemenea aberatie nu trebuia sa existe, trebuia rejectata din start!

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări