Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Postări Recomandate

Acum 7 ore, maxente a spus:

Aiurea !  Nu sare nici dracu pe geam !

Aia care au bagat bani in asa ceva, cu siguranta si-au asumat un risc, mai ales ca nimeni nu garanteaza ca maine pica sau nu.

O alta chestie e ca cei care au bagat bani multi in asa ceva nu sunt niste praduitori care nu au bani nici de o eugenie, aia oricum au o gramada de bani, deci nu avem pe cine plange.

Sa intelegem ca placile grafice au o fanta pe unde scot bani?? altfel de unde s-ar imbogati cei probabil mai putin de 10 smecheri decit de la milioanele de fraieri care stau la baza piramidei si o alimenteaza??? Nu toti cei care vor pierde isi vor permite luxul acesta. Majoritatea si-au bagat in acesta teapa toti banii adunati intr-o viata, altii poate si-au vindut sau ipotecat locuintele sau alte bunuri si de ce sa nu credm, nu ar fi prima data, altii au aruncat in joc bani care nu le apartin!

Link spre comentariu
Acum 14 ore, Marele Savant a spus:

Sa intelegem ca placile grafice au o fanta pe unde scot bani??

Da, se numeste miezul din fanta! 

Daca-i teapa, stai deoparte si lasa dom'le sa se prabuseasca bitcoin-ul si baga o bere la rece ca sa sarbatoresti evenimentul cand se va intampla. 

Buba este alta, tare ma tem ca vezi si tu ba pe X sau pe Y care incep sa prinda chiag de pe urma bitcoin-ului si te cam oftici. Astazi bitcoin-ul a devenit "o marfa" care se speculeaza ca actiunele la bursa. Dupa cum vezi, bursele nu se prabusesc. 

P.S. Pe 5 februarie BTC-ul era 6900$ si astazi este in jur de 11300$. Ce sa ii faci se incapataneaza sa sa se prabuseasca., mama lui de bitcoin!

Oricum cartile din carti se scriu si banii din bani se fac, asta daca nu stiai. 

Editat de adrian_pic
Link spre comentariu

Ar mai fi o chestie.

Cei care in general stau ''pe margine'' si se uita la monedele astea speriati au impresia ca, ceilalti care au bagat bani in fermele alea pline de placi grafice, se imbogatesc peste noapte si asta cu multi saci de bani.

Am un prieten care are un asic pentru litecoin si cateva placi grafice. A bagat vreo 5000 $. N-a vandut masina, apartamentu sau nevasta pentru treaba asta.

In vreo 7-8 luni isi va scoate banii pe ele sau poate chiar mai mult datorita fluctuatiei monedelor. Deci el nu a bagat bani ca peste noapte sa se imbogateasca, asa ceva nu exista. 

A bagat bani sa mai aibe un venit suplimentar de cateva sute de $ pe luna pe langa jobul lui. 

Editat de maxente
Link spre comentariu
Acum 18 ore, Marele Savant a spus:

Sa intelegem ca placile grafice au o fanta pe unde scot bani?? altfel de unde s-ar imbogati cei probabil mai putin de 10 smecheri decit de la milioanele de fraieri care stau la baza piramidei si o alimenteaza??? Nu toti cei care vor pierde isi vor permite luxul acesta. Majoritatea si-au bagat in acesta teapa toti banii adunati intr-o viata, altii poate si-au vindut sau ipotecat locuintele sau alte bunuri si de ce sa nu credm, nu ar fi prima data, altii au aruncat in joc bani care nu le apartin!

Asta demonstreaza ca nu intelegeti ABSOLUT nimic din problema, fara suparare! Ce "fraieri" ati visat, la ce baza, ce "smecheri" si unde, cum?! Nu exista asa ceva, criptomonedele nu sunt jocuri piramidale, scheme Ponzi, sau alta prostie, sunt mijloace globala de plata electronice, in afara schemelor clasice de impozitare. Nu e nici un fel de "teapa", nu e nici un mijloc de evaziune fiscala, etc-e doar un sistem mondial de plata, care are fluctuatii ridicate, deci prezinta mari riscuri pentru cei care cumpara/vand, pentru cei care efectueaza operatii de mining, de prabusit insa,  foarte putin probabil, dimpotriva, cu trecerea timpului se va stabiliza la o valoare oarecare, si atunci nu va mai fi rost de speculatii sau de sperante, va intra in banalul cotidian.

Credeti ca productia de microprocesoare la nivelul anului 1972 nu a fost o intreprindere cu risc ridicat?! Cei care au investit sute de milioane in Silicon Valley nu au riscat nimic, era suta in suta sigur, batut in cuie, fara pericol? Nicidecum, e de ajuns sa cititi presa de atunci,  de ex. excelenta revista "Computer Designer", sau "Creative Computing",  sa vedeti ce si cum.

Link spre comentariu
4 hours ago, adrian_pic said:

P.S. Pe 5 februarie BTC-ul era 6900$ si astazi este in jur de 11300$. Ce sa ii faci se incapataneaza sa sa se prabuseasca., mama lui de bitcoin!

Adriane, era 6900 dupa ce scazuse de la 20000 in Dec 2017. Pai care moneda variaza asa?

Cryptocurrency-Bitcoin-Surges-57-off-Mon

Link spre comentariu

O scadere masiva a valorii BTC s-a datorat si faptului ca pe 6 Dec 2017, site-ul cel mai important de adunat BTC prin mining, www.nicehash.com, a fost hackuit si s-au furat 4700BTC, echivalentul in acea perioada a circa 67 milioane dolari.

Acum se pare ca usor usor, lucrurile revin pe fagasul normal daca stam sa urmarim evolutia principalelor 5 cryptomonede (ca valoare).

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Si ce pondere are 67M$ la valoarea totala a bunurilor mobile si imobile de pe planeta noastra? Ce pondere are la valoarea totala de bicoinsi de pe planeta noastra?

Criptomoneda e prea volatila in acest moment. Trebuie sa se bazeze pe ceva mai solid decat specula pura.

Link spre comentariu

Se bazeaza pe cerere si oferta in speta pe TRANZACTII. Cu cit se tranzactioneaza mai mult cu atit valoarea creste.

Eu cel putin asa am auzit...

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Acum 13 ore, adrian_pic a spus:

Da, se numeste miezul din fanta! 

Daca-i teapa, stai deoparte si lasa dom'le sa se prabuseasca bitcoin-ul si baga o bere la rece ca sa sarbatoresti evenimentul cand se va intampla. 

Buba este alta, tare ma tem ca vezi si tu ba pe X sau pe Y care incep sa prinda chiag de pe urma bitcoin-ului si te cam oftici. Astazi bitcoin-ul a devenit "o marfa" care se speculeaza ca actiunele la bursa. Dupa cum vezi, bursele nu se prabusesc. 

Oricum cartile din carti se scriu si banii din bani se fac, asta daca nu stiai. 

Draga, asta ma pune pe ginduri! prin natura serviciului am cunoscut oun numar foarte mare de persoane, printre acestia destui cu bani multi. Dar niciunul nu a spus ca ar fi facut bani frectionind placi grafice, lucru perfect credibil deoarece sursa averii acestora licita sau nu este cunoscuta! la fel de ciudat este ca nici nu cunosc pe nimeni care sa cunoasca pe cineva in aceasta situatie. Desigur este vina mea, nu am orizontul si deschiderea necesare, dar imi mentin parerea ca este probabil cea mai mare teapa a omenirii si (imi doresc din tot sufletul sa ma insel) se va termina urit de tot.

Si nu a devenit o marfa asemanatoare actiunilor la bursa, alea au ceva concret in spate, nu placi grafice si curent consumat!  Si nu sint invidios deloc. cei care ma stiu, pot spune ca ma bucur pentru orice succes al cuiva, daca toti ar avea succes si tara va avea. Dar din frecat bitii cred ca va fi vorba doar de succesuri!

Sigur ca faptul ca este 11300 ii bucura nespus pe cei care au cumparat la 16000 sau 20000, nu au pierdut tot!!! 

Cit de prosti ne credeti ca sa punem botu' la o ''marfa'' a carei valoare fluctueaza in asemenea hal de la o secunda la alta???? Si care nu are nimic in spate decit o gasca de smecheri si zeci/sute de mii de chibiti care au bagat economiile de o viata si tremura la gindul ca poate nu vor mai recupera nici pe sfert?

Acum 7 ore, thunderer a spus:

Si ce pondere are 67M$ la valoarea totala a bunurilor mobile si imobile de pe planeta noastra? Ce pondere are la valoarea totala de bicoinsi de pe planeta noastra?

Criptomoneda e prea volatila in acest moment. Trebuie sa se bazeze pe ceva mai solid decat specula pura.

ponderea pentru cine? pentru intreaga galaxie, pentru umanitate sau pentru cei care au pierdut milioanele alea?

Link spre comentariu
Acum 10 ore, Spitfire a spus:

Asta demonstreaza ca nu intelegeti ABSOLUT nimic din problema, fara suparare! Ce "fraieri" ati visat, la ce baza, ce "smecheri" si unde, cum?! Nu exista asa ceva, criptomonedele nu sunt jocuri piramidale, scheme Ponzi, sau alta prostie, sunt mijloace globala de plata electronice, in afara schemelor clasice de impozitare. Nu e nici un fel de "teapa", nu e nici un mijloc de evaziune fiscala, etc-e doar un sistem mondial de plata, care are fluctuatii ridicate, deci prezinta mari riscuri pentru cei care cumpara/vand, pentru cei care efectueaza operatii de mining, de prabusit insa,  foarte putin probabil, dimpotriva, cu trecerea timpului se va stabiliza la o valoare oarecare, si atunci nu va mai fi rost de speculatii sau de sperante, va intra in banalul cotidian.

Credeti ca productia de microprocesoare la nivelul anului 1972 nu a fost o intreprindere cu risc ridicat?! Cei care au investit sute de milioane in Silicon Valley nu au riscat nimic, era suta in suta sigur, batut in cuie, fara pericol? Nicidecum, e de ajuns sa cititi presa de atunci,  de ex. excelenta revista "Computer Designer", sau "Creative Computing",  sa vedeti ce si cum.

Aiurea! daca ar fi un mijloc de plata, ar avea ceva in spatele lui, in afara de nimica! Iar posesorii l-ar folosi pentru plati in majoritate, nu doar l-ar plimba de la unii la altii, iar prin specula ar atrage banii adevarati de la cei care ii detin!

Zici ca orice mijloc de plata al viitorului trebuie  ''are fluctuatii ridicate, deci prezinta mari riscuri pentru cei care cumpara/vand, pentru cei care efectueaza operatii de mining,''

iar aia in 1972, au mizat si riscat in productia de bunuri, nu la plimbat nimica de la unii la altii, esti sincer cind compari productia de bunuri cu ''minatul'' cu placi grafice??

oricum, sincer imi doresc sa nu ajungeti in situatia in care sa spun ''v-am spus eu?''

Editat de Marele Savant
Link spre comentariu
Acum 7 ore, Marele Savant a spus:

Draga, asta ma pune pe ginduri! prin natura serviciului am cunoscut oun numar foarte mare de persoane, printre acestia destui cu bani multi. Dar niciunul nu a spus ca ar fi facut bani frectionind placi grafice, lucru perfect credibil deoarece sursa averii acestora licita sau nu este cunoscuta! la fel de ciudat este ca nici nu cunosc pe nimeni care sa cunoasca pe cineva in aceasta situatie. Desigur este vina mea, nu am orizontul si deschiderea necesare, dar imi mentin parerea ca este probabil cea mai mare teapa a omenirii si (imi doresc din tot sufletul sa ma insel) se va termina urit de tot.

Si nu a devenit o marfa asemanatoare actiunilor la bursa, alea au ceva concret in spate, nu placi grafice si curent consumat!  Si nu sint invidios deloc. cei care ma stiu, pot spune ca ma bucur pentru orice succes al cuiva, daca toti ar avea succes si tara va avea. Dar din frecat bitii cred ca va fi vorba doar de succesuri!

Sigur ca faptul ca este 11300 ii bucura nespus pe cei care au cumparat la 16000 sau 20000, nu au pierdut tot!!! 

Cit de prosti ne credeti ca sa punem botu' la o ''marfa'' a carei valoare fluctueaza in asemenea hal de la o secunda la alta???? Si care nu are nimic in spate decit o gasca de smecheri si zeci/sute de mii de chibiti care au bagat economiile de o viata si tremura la gindul ca poate nu vor mai recupera nici pe sfert?

ponderea pentru cine? pentru intreaga galaxie, pentru umanitate sau pentru cei care au pierdut milioanele alea?

Pai ramai dom'le pe ganduri. Da, este cea mai mare teapa a omenii! Si care-i problema ta? Vrei sa lupti impotriva ei, sau cum? Dar aia care au cumparat cu 7000$ si apoi au vandut cu 11300 o fi tristi nu? 

Hai sa-ti spun o chestie de baza: in orice si peste tot exista smecheri care profita de fraieri. Buba este ca numarul fraierilor este in continua crestere spre bucuria smecherilor. Cat timp fraierii naivi care tin strans in maini basca nadajduiesc sa "se ridice" smecherii au materie prima. 

Cauta pe net sa vezi ca sunt smecheri care s-au imbogatit (deveninind milionari) doar pentru ca sute de mii de prosti dau  LIKE la niste filmulete pe youtube sau pe site-uri de socializare. Cei care joaca ca fraierii la loto sau 6/49 sau alte chestii care au la baza aceeasi chestie: sa-l arda pe fraier pacalindu-l, nu te pun pe ganduri?(basca ca s-a demonstrat clar cu documentatia producatorului ca masinile alea extrag ce serie vrea muschiul celui care "este la butoane"). Te pun pe ganduri numai cei care freaca bitcoini? Tu te ingrijorezi sau cazi pe ganduri doar selectiv? Lasa dom'le sa mearga bussines-ul celor care produc cartele video ce sunt folosite la minat. Lasa dom'le sa mearga bussines-ul celor care produc curent. De ce le doresti raul acestora? Prostii care baga bani in placi video si consuma curent sa se descurce! Sunt vaccinati! Nu le mai purta tu de grija!

Ti-a cerut cineva tie in clar sa bagi bani in bitcoini? Si chiar sa zicem ca ti-a cerut nu cred ca te-a fortat sa bagi bani in bicoini punandu-ti un cutit la gat sau un pistol la tampla. 

Repet, stai calm, pune o bere la rece si asteapta sa se prabuseasca bitcoin-ul ca sa sarbatoresti momentul. Pana atunci n-are rost sa chibitzezi de pe margine. 

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări