Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Postări Recomandate

Citat din adresa data de @dan pin:

The Moonlite Project, which will mine cryptocurrencies, such as Bitcoin and DASH, aims to resolve the sustainability issue of mining by sourcing 100 percent clean energy.
Construction is slated to begin on Moonlite’s first data center in Iceland in April, with mining operations officially beginning in August. Iceland currently gets about 25 percent of its electricity from geothermal power facilities, according to the National Energy Authority of Iceland.

“Iceland is an ideal location for our first cryptomining center. It is considered a data capital of the world, the costs are low, there is access to green energy and the naturally cool climate eliminates the need for extensive cooling infrastructure,” Moonlite Project Founder and CEO Eric Krige said in a statement. “Following the commencement of its operations, we plan to expand to open cryptomining centers globally and aim to eventually become of the world’s larger cryptomining companies.”
 Este vorba de o tara unde oamenii si-au luat soarta in propriile maini la modul serios:

Aflată în pragul falimentului cu opt ani în urmă în contextul crizei economice şi financiare mondiale, Islanda
a avut nevoie de doar patru ani pentru a-şi depăşI problemele. Astăzi, când majoritatea ţărilor europene se
luptă să-şi relanseze economiile, Islanda cunoaşte o adevărată renaştere.

Şi totuşi, soluţia la care a recurs a fost aceeaşi: cura de austeritate. Însă, spre deosebire de Grecia, Spania
sau Portugalia, Islanda a reuşit să-şi ridice capul compensând majorările de impozite cu o devalorizare a
monedei sale, care a i-a stimulat exporturile.

Dacă Islandei i-a reuşit miracolul economic, acest lucru s-a întâmplat şi pentru că sau mai ales pentru că ţara
a rezolvat rapid problema sectorului său bancar hipertrofiat. Pentru a face faţă boomului sectorului financiar
care a cântărit de până la 10 ori PIB-ul ţării, sau 150 miliarde de dolari, guvernul de la acea vreme a luat
măsuri radicale: relansare monetară, control al capitalurilor şi falimentarea sistemului bancar. Cei care au
fraudat sectorul financiar au fost condamnaţi şi aruncaţi în închisoare, iar băncile au fost naţionalizate.

”Statul a izolat rapid băncile cu probleme şi a relansat fără a pierde timpul maşinăria creditării, spre
deosebire de ceea ce s-a întâmplat în Europa de sud, unde ajustarea a fost mai brutală, iar relansarea
economică mai lentă”, explică Christopher Dembik, economist al Saxo Bank.

Guvernul a refuzat de asemenea să le restituie banii străinilor care investiseră în total patru miliarde de
euro în Islanda prin intermediul băncii Icesave. În schimb, acesta a redus datoriile imobiliare ale
gospodăriilor locale. Iar, dovadă că populaţia îşi doreşte să întoarcă definitiv spatele exceselor trecutului,
fostul premier al ţării, implicat în scandalul Panama Papers, a fost nevoit să demisioneze sub presiunea
străzii.
Insula a revenit pe creştere în 2011, cu preţul unor sacrificii grele pentru gospodării, care şi-au văzut puterea de cumpărare redusă cu o treime. Presiunea fiscală a fost de asemenea mai mare: rata contribuţiilor obligatorii, situată la 38,9% din PIB în 2009, a ajuns la 47,9% în 2014, o creştere de 9 puncte procentuale. Departe de a protesta, islandezii s-au pus pe treabă. “Islandezii s-au reunit şi s-au convins că aveau să supravieţuiască împreună pentru că se află în aceeaşi barcă”,

Link spre comentariu
Acum 4 ore, miticamy a spus:

Citat din adresa data de @dan pin:

The Moonlite Project, which will mine cryptocurrencies, such as Bitcoin and DASH, aims to resolve the sustainability issue of mining by sourcing 100 percent clean energy.
Construction is slated to begin on Moonlite’s first data center in Iceland in April, with mining operations officially beginning in August. Iceland currently gets about 25 percent of its electricity from geothermal power facilities, according to the National Energy Authority of Iceland.

[bla, bla, bla, bla, bla, bla...]

Şi totuşi, soluţia la care a recurs a fost aceeaşi: cura de austeritate. Însă, spre deosebire de Grecia, Spania sau Portugalia, Islanda a reuşit să-şi ridice capul compensând majorările de impozite cu o devalorizare a monedei sale, care a i-a stimulat exporturile.

[...]

Am si eu o intrebare: de ce anume sunt eu singurul care observa contradictia in sine intre incercarea de a promova BTC in acel articol si afirmatia subliniata de mine mai sus?

In speta... cum ar fi rezolvat Islanda problema daca in loc de moneda clasica centralizata  al carei curs a putut sa-l controleze prin banca sa centrala, ar fi avut o criptomoneda asa zis "independenta" precum BTC pe care nu o poate controla?
Cum se poate justifica utilizarea unei critomonede "independente" daca evident aceasta nu mai poate permite rezolvare unor asemenea situatii grave de criza?

Chiar NIMENI nu observa contradictiile acestor articole realizate din bucati separate lipite cu superglue, lipind capra de varza ca sa iasa "ce trebuie"?

Link spre comentariu

CITAT:   Chiar NIMENI nu observa contradictiile acestor articole realizate din bucati separate lipite cu superglue, lipind capra de varza ca sa iasa "ce trebuie"

Nu mi-am dorit nicio lipire intre cele 2 bucati. Prima era doar un ajutor pt cei care au prea putin timp(eu am prea mult) si pt care si un clic e o solicitare. Cand am vazut ca este vorba despre Islanda mi-am adus aminte de o postare venita pe FB despre nu stiu ce revolta a islandezilor impotriva sistemului bancar. Atunci nu am citit articolul dar am zis acum sa vad despre ce era vorba mai ales ca vin unii peste ei cu criptomenede. Asa ca nu mai vedeti conspiratii la fiecare colt de strada. Eu in ultima luna abia am iesit de 4-5 ori din casa si asta pt paine si vizita la medicul de familie pt retetele "pe viata" de glaucom si tensiune. Sunt un om foarte periculos, chiar fioros as spune. Am mici probleme ca nu pot sa ma leg la sireturi sau sa ma aplec sa spal cada dar la "lipit" articole "sa iasa ce trebuie" sunt as. Am primit misiunea de a influenta pe cei 15 cititori de la bodega in ceea ce priveste criptomonedele cu promisiunea ca-mi vor mari pensia de 850...era sa zic bitcoini.

Iar The Moonlite Project nu este decat un grup de baieti ce cauta de lucru probabil care nu au nicio legatura cu statul islandez. Pur si simplu aici ar fi energia mai ieftina pt proiectul lor. Ce au postat pe 2 mar pe FB:    Our team is currently in Iceland for the purpose of confirming all contracts and agreements that have been previously negotiated and agreed upon. The term sheets and contract summaries for such suppliers will be available on the contract's section of our web site. Stay tuned! Ei saracii vor un sediu, ce legatura ai vazut dumneata cu moneda nationala a tarii gazda?

echipa_Moon.jpg

Link spre comentariu

Baieti destepti, au pus mana pe energia verde subventionata! Oricum, este clar ca miningu' de acolo va conduce la o puternica dezvoltare a economiei romanesti!

Zice-se ca deja miningul ar consuma anula f'o 55 milioane de MWh (ca si comparatie, Portile de Fier II au produs doar f'o 21 milioane in toata istoria sa).

Apropo'... zic gurile rele ca de fapt calculele alea foarte complicate ale miningului ar fi inutile, ca ar fi vorba despre calcule foarte complicate facute... "ca sa fie", nu sunt calcule de care cineva sa aiba nevoie si sa le fie utile, rezultatele lor nu folosesc niciunei utilitati practice, ci sunt efectuate doar pentru a dovedi ca... au fost efectuate:

"In essence, the creation of a new Bitcoin requires the performance of a complex calculation that has no value except to show that it has been done. The crucial feature, as is common in cryptography, is that the calculation in question is very hard to perform but easy to verify once it's done."

Adica practic, obtinerea de BTC si apoi de Euro si USD (ca asta-i de fapt scopul miningului), este ca si cum s-ar obtine bani dovedind ca ai un calculator si ca acesta a functionat rezolvand atatea miliarde de calcule inutile, ca a plimbat bitii... dovedit totul prin rezultatul final al calculelor care nu foloseste la nimic!
Este adevarata aceasta afirmatie?

Si daca  este falsa, ce anume nevoi practice rezolva ele, sau cine anume le solicita si cum plateste pentru ele?

Link spre comentariu

Treaba este admirabil de bine gandita, pe scurt minatul impiedica falsificarea criptomonedelor.

Ca sa poti cheltui acelasi bitcoin de mai multe ori ar trebui sa detii jumatate din puterea de calcul pentru minat din toata lumea. Ceea ce e aproape imposibil pentru ca apar tot mai multi mineri cu sisteme de calcul tot mai performante.

Plata minerilor vine din  block reward si din comisioanele de transfer. Block reward-ul este acum 12,5 bitcoini dar se tot injumatateste o data la 4 ani  Pana acuma s-au gasit 80% din bitcoini. Peste ceva timp majoritatea platii minerilor va fi din comisioanele de transfer, atunci bitcoinul nu va mai avea inflatie.

Mai multe detalii pentru cine e interesat: https://en.bitcoin.it/wiki/Main_Page

Link spre comentariu

Calculele alea complexe nu sunt chiar asa ''ca sa fie''. Calculele astea matematice se folosesc cam peste tot cum ar fi autentificarea la conturile online forum, mail etc.

De fapt noi, prin introducerea contului respectiv si a parolei pe un site web (mail, facebook, forum, etc.) confirmam un hash printr-un calcul matematic asemanator bitcoinului sau a altor monede.

Editat de maxente
Link spre comentariu
3 minutes ago, maxente said:

Calculele alea complexe nu sunt chiar asa ''ca sa fie''. Parolele de la toate conturile noastre online pe unde ne autentificam , nu sunt stocate in vreun server. 

De fapt noi, prin introducerea contului respectiv si a parolei pe un site web (mail, facebook, forum, etc.) confirmam un hash printr-un calcul matematic asemanator bitcoinului sau a altor monede.

Asta stiam si eu.

Ce nu stiu eu este daca cei care "mineaza" defapt prin minare ei nu fac altceva decit valideaza astfel de autentificari cu parola (hash-uri) sau daca nu cumva este exact pe dos: adica puterea de calcul pusa la dispozitie de fraierii ce "mineaza" nu este cumva folosita exact la "spargerea" unor parole.

Link spre comentariu
10 hours ago, sesebe said:

Ce nu stiu eu este daca cei care "mineaza" defapt prin minare ei nu fac altceva decit valideaza astfel de autentificari cu parola (hash-uri) sau daca nu cumva este exact pe dos: adica puterea de calcul pusa la dispozitie de fraierii ce "mineaza" nu este cumva folosita exact la "spargerea" unor parole.

De ce nu pui mana si citesti? Codul sursa este FREE pe net! Asa te lamuresti daca sparg parole sau nu. 

Pe pagina 2 am scris:

solving the hash for a bitcoin block – which at the time of writing must start with 18 zeros requires an extremely large amount of computation (and so the combined processing power of all the computers in the network still takes approximately 10 minutes to solve a block).

Daca la inceput erau sa zicem 1000 de computere care minau si astazi sunt 10 milioane, bitcoin-ul tot la 10 minute este "eliberat". Este clar ca pentru a se putea pastra acest lucru exista un parametru care se numeste DIFICULTATE si care creste direct proportional cu numarul de computere care intra la minat. De aceea astazi este foarte greu sa mai minezi bitcoini pentru ca DIFICULTATEA este foarte mare. Mai sus se vede ca era acceptat ca solutie daca hash-ul incepea cu 18 zerouri (dati click pe scrisul albastru si veti vedea ca sunt si precedentul bloc si urmatorul au 19 zerouri) . Daca peste noapte intra brusc inca 1 miliard de computere DIFICULTATEA creste instant si se va accepta ca solutie hash-ul care incepe cu 24 de zerouri sau cat ori iesi din calcul. Daca sa zicem apare un virus care viruseaza o mare pare din computere sau pica curentul la 3/4 din glob ceea ce ar duce ca doar 25% din mineri sa mai ramana activi, bitcoin-ul tot la 10 minute se va elibera dar se va accepta ca solutie un hash care incepe cu 12 zerouri (sa zicem). Deci nu se poate spune ca minerii fac calcule inutile (ca doar tot hash produc) ci doar ca dificultatea problemei creste. 

Editat de adrian_pic
Link spre comentariu
Acum 1 oră, adrian_pic a spus:

................

De ce nu pui mana si citesti? Codul sursa este FREE pe net! Asa te lamuresti daca sparg parole sau nu. 

................

Codul sursa nu ma ajuta cu nimic atita timp cit nu pot urmari si interpreta datele ce circula pe legatura de internet.
Din pacate nu-s asa de avansat in programare ca sa fac asta, dar nici nu ma intereseaza sa minez monede virtuale.

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări