Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Postări Recomandate

1 oră în urmă, adrian_pic a spus:

A da? pai si la BRD de ce poti scoate de la bancomat 12.000 lei? Aia nu respecta legea? Cat despre plati ... uita-te si singur ce plati poti face cu cardul:

Se refera doar la persoane fizice.

Pai banca mai "invarte" cash sau deja cash-ul a devenit istorie? Toti cred in cash dar ..... unde-i dom'le cash-ul? 

Nu cred ca o banca are in tezaur mai mult de 0,01% din pasivul sau... Azi sunt alte reguli, cum bancnota nu mai are acoperire in aur asa si valoarea pasivului nu mai are acoperire in cash. 

Tie cand patronul iti vireaza salariul in cont crezi ca depune numerar?

In curand nu o sa mai prea vedem cash, sunt tari care deja incep sa-l elimine total.

Editat de Kreator
Link spre comentariu
Acum 25 minute, miticamy a spus:

Odata cu aparitia banilor de cont, cantitatea de bani in circulatie (masa monetara) se compune din: bani in numerar si bani scripturali (prin acestia din urma se realizeaza intre 70% si 90% din totalul tranzactiilor).

Nu-i corect sa spui bani in numerar si bani scripturali (astia sunt cecurile, bilet la ordin) cand de fapt sunt bani in format electronic. Tu crezi ca la banca exista un registru in caz ca pica serverele ce atesta ca aveai X lei in contul Y? Deci cat timp datele sunt tinute sub format digital (in biti ca tot ironiza cineva bitii) => vorbim de bani in format electronic sau digital.

Acum 5 minute, Kreator a spus:

bancnota nu mai are acoperire in aur asa si valoarea pasivului nu mai are acoperire in cash. 

DA, CORECT! (sunt curios daca miticamy si daniels stiu ce am pus in bold in mesajul tau). Unii tot raman ancorati in trecut si tot mai cred in acoperire.

Deci ce rost are sa mai vorbim de acoperire? Acoperirea <=> incredere si atat. 

P.S. Am spus clar ca baietii din Frankfurt deja invart niste hartii (documente semnate care pot fi privite ca niste cec-uri ) pentru a nu mai avea tangenta cu bancile. Ei isi invart hartiile alea intre ei ca si cum ar fi o moneda a lor. 

Editat de adrian_pic
Link spre comentariu
Acum 11 minute, Kreator a spus:

In curand nu o sa mai prea vedem cash, sunt tari care deja incep sa-l elimine total.

Pai fara blockchain o sa fie fraude garla! Deci le pute bitcoin-ul ca nu se poate fura sau fraunda dar in final cash-ul va disparea => acoperirea va fi ZERO (trebuie sa crezi pe cuvant bancherul)

Link spre comentariu

CITAT:  Nu-i corect sa spui bani in numerar si bani scripturali (astia sunt cecurile, bilet la ordin) cand de fapt sunt bani in format electronic.

Eu pierd vremea pe aici nu ca m-am pensionat ci ca nu mai pot sa lucrez din cauza sanatatii. Am pus 2 adrese pe care sigur nu le-ai citit. Dupa patruzeci si ceva de ani cu letconul si cu oscul mai fac si eu niste exercitii. Firma f1 produce automobile, firma f2 monitoare si firma f3 corniere. Daca fiecare ar avea nevoie de produsul vecinului pot rezolva problema prin troc. Firma f2 da 500 monitoare firmei f1 pe un automobil pe care-l da apoi firmei fr3 pe 2t cornier.  Sau f1 face un imprumut de N lei cu care cumpara 500 monitoare de la f2 care merge cu banii la f3 si ia cornierul iar f3 duce sacul cu bani la f1 de unde cumpara automobilul. Acum f1 poate merge la banca sa returneze imprumutul. S-a lucrat cu bani in NUMERAR. Acum f1 merge la f2, ia 500 monitoare iar banca face doar o operatie de transfer din contul f1 in contul f2. Cu banii in cont f2 poate merge la f3 sa cumpere cornierul si apare un nou transfer bancar din contul f2 in contul f3. Canf f3 cumpara automobilul banii se reintorc in contul f1. In locul sacului cu numerar anterior se plimba niste hartii cu inscrisuri, adica cifre trecute in scripte, adica bani scriptuali. Cei 3 stau linistiti pt ca au garantia bancii, adica daca o tranzactie s-ar opri dintrun motiv oarecare ultimul vanzator poate merge la banca si scoate sa zicem cei 100000mii lei. ii duce acasa, ii pune sub saltea si dupa ce ii trece frica ii depune din nou la banca si ciclul se poate relua. Cum spune si in citat banii din tranzactii formeaza masa monetara care este urmarita de fisc pt impozite si de Banca Nationala dar sunt doar notati in hartii/ memorii servere ca sa nu mai ai tot o notare pe hartie cum este si BANCNOTA dar care implica atatea cheltuieli (de tiparire si de protejare). 

Link spre comentariu

DA, CORECT! (sunt curios daca miticamy si daniels stiu ce am pus in bold in mesajul tau). Unii tot raman ancorati in trecut si tot mai cred in acoperire.

Deci ce rost are sa mai vorbim de acoperire? Acoperirea <=> incredere si atat. 

P.S. Am spus clar ca baietii din Frankfurt deja invart niste hartii (documente semnate care pot fi privite ca niste cec-uri ) pentru a nu mai avea tangenta cu bancile. Ei isi invart hartiile alea intre ei ca si cum ar fi o moneda a lor. 

Nu despre acoperirea in aur era vorba, oricum de vro' 45 de ani monedele nationale sunt fiduciare.

Ca fapt divers in timpul WW2 pentru destabilizarea angliei, germania a "injectat" pe piata engleza o mare cantitate de lire. Erau asa de bine facute incat au circulat in paralel cu cele oficiale o buna bucata de timp.

Link spre comentariu

Nimeni nu are rabdare sa citeasca "pomelnie". Eu cand pe sarite am vazut:

"Bancile comerciale creaza moneda ...." si apoi vorbim de acoperire, garantie etc. imi cam da cu virgula. In exemplul de mai sus scrii clar: "Cei 3 stau linistiti pt ca au garantia bancii" m-ai spart, serios! Da ce frate tu nu ai auzit de banci in occident care au dat faliment? Cum se face ca banca la care tu te inchini si iti aduce garantie nu-ti "garanteaza" decat o anumita suma si nu depozitul tau in totalitate?

Citat

Datele fondului arată că din 13.971.200 de depozite ale persoanelor fizice, 24.919 sunt peste plafonul de 100.000 de euro. În cazul acestor depozite, doar suma de 100.000 de euro este acoperită de FGDB.

Tu crezi ca o banca este Dumnezeu absolut? 

Acum 31 minute, daniels a spus:

oricum de vro' 45 de ani monedele nationale sunt fiduciare.

Hopa, incepe sa se faca lumina! Deci incet incet ajungem la vorba aia: Crede-ma pe mine pe cuvant ca alta varianta nu exista! :rade:

Editat de adrian_pic
Link spre comentariu
Acum 6 ore, miticamy a spus:

@AP----Ce am postat eu:           Odata cu aparitia banilor de cont, cantitatea de bani in circulatie (masa monetara) se compune din: bani in numerar si bani scripturali (prin acestia din urma se realizeaza intre 70% si 90% din totalul tranzactiilor).

Cu ce ii dai dumneata in continuare:

Pai banca mai "invarte" cash sau deja cash-ul a devenit istorie? Toti cred in cash dar ..... unde-i dom'le cash-ul? 

Ei incearca sa induca in oameni ideea ca banii ''oficiali'' sa le zicem, adica lei, doalri, euro, etc, pusi in circulatie si garantati de un stat, dar aflati in conturi, in forma electronica deci, ar fi tot una cu banii geberati de o placa grafica si garantati ''pe cuvint de onoare'' de o mina de smecheri aflati in diverse tari care sint persoane pur private si nu reprezinta pe nimeni sau nimic oficial. Adica se inceraca a se induce ideea ca ori euro electronici ori tot felul de acronime ar fi cam tot aia!  Iar banii aia din conturi au o origine foarte clara si controlata,  nu sint fara numar creati prin diverse subsoluri de catre placile grafice! dar e tirziu si nu sintem la cursuri de economie! Se incerca amestecint multe minciuni si manipulari cu sferturi de adevar sa se sugereze ca statele si bancile asteapta cu nerabdare sa folosesca mii/zeci de mii de monede diferite, create de oricine vrea sa faca un ban nemuncit si care in fiecare secunda sa aiba alta valoare.

Absolut de acord, cei care au fost in joc de la inceput, au adunat o gramada de bani, la fel ca la caritas sau la orice alt joc piramidal!

Link spre comentariu

1. Aici discutia a plecat de la ideea ca banii din cont au sau nu un corespondent in bancnote in seifurile bancii. Nu s-a pus problema daca moneda nationala are sau nu acoperire in aur.

2. Vad ca se face confuzie intre `electronic` si `virtual`.Nu e acelasi lucru.

Link spre comentariu

Un freelancer mi-a cerut plata in bitcoin pentru un proiect. Sa fi fost asa prost cum zic unii pe aici? Totusi programa fpga-uri, nu sapa santuri. 

De ce dati atatea "sfaturi" daca nu aveti habar de criptomonede? Cu ce va incurca ele daca nu le folositi? Unii  asa le porcaiti de zici ca sunteti bancheri. Pana sa fie folosite criptomonedele semnificativ, un transfer bancar european dura cateva zile si costa cateva zeci de euro. Concurenta e benefica in orice domeniu. 

Deocamdata bitcoinii nu sunt "bani fara valoare". Se pot schimba rapid in lei la curs bun pe coinflux.com. Si in euro sau dolari, la curs si mai bun, pe o gramada de exchange-uri.

Bitcoinii nu sunt fara numar cum zice cineva pe aici. Se stie exact, dupa reguli bine stabilite in algoritm, cati sunt in circulatie si cati vor fi in viitor. La fel si cu aproape toate celelalte criptomonede. Cati dolari  sau lei sunt acuma in circulatie , cati vor fi maine sau peste 10 ani? Astia-s fara numar!

Leii sunt garantati de stat, erau si In anii '90, cand se devalorizau de cateva ori in cateva luni. Economiile de o viata a multora au ajuns sa nu mai valoreze aproape nimic. Dupa cum merg acuma treburile in tara, n-as putea fi sigur ca nu se va intampla iar.

Daca sunteti siguri ca va cadea bitcoinul puteti, de exemplu, sa deschideti pozitii tip short la Chicago Mercantile Exchange. Va umpleti de dolari  si intrati in randul iluminatilor sau cum ii cheama pe aia din teoriile constipate. 

Totusi  investitia in criptomonede NU e ceva sigur 100%. Sunt de acord ca mai degraba e specula decat investitie. Sunt foarte volatile. Desi anul trecut profiturile au fost de peste 1000%, in 2015 au scazut mult pentru ca au picat ceva cryptoexchange-uri, iar recent au scazut pentru ca incurca pe unele guverne si banci.

Specula  cu  tranzactionatul sau minatul criptomonedelor e pentru oamenii informati. Nu e pentru cei cu idei preconcepute. Nici pentru clientii pacanelelor.  Sunt multe informatii, sunt lucruri ce se schimba de la o zi la alta. Astazi raportul dintre risc si castig poate sa fie  acceptabil, maine, nu .  Se gasesc unele informatii pe forumul bitcointalk.org, reddit, site-uri de specialitate.  Daca chiar va intereseaza asa ceva, documentati-va temeinic si bagati numai bani pe care  va permiteti sa-i pierdeti. 

Link spre comentariu
Acum 1 oră, Alin_cj a spus:

Cati dolari  sau lei sunt acuma in circulatie , cati vor fi maine sau peste 10 ani? Astia-s fara numar!

leii sunt cu numar, doar $ sunt fara numar! :96

Acum 1 oră, Alin_cj a spus:

Leii sunt garantati de stat, erau si In anii '90, cand se devalorizau de cateva ori in cateva luni. Economiile de o viata a multora au ajuns sa nu mai valoreze aproape nimic. 

Nu se compara (vor spune unii). Leul garantat de stat are voie sa se devalorizeze pe cand bitcoin-ul pentru ca nu este garantat trebuie sa stea "in palier"! :rade:

Link spre comentariu

Rezolvarea este simpla: nu le mai numiti monede, nu mai incercati sa insinuati faptul ca o schema piramidala va fi viitorul! Chiar daca ar inbuni peste noapte si ar pune botu' toti pamintenii, calatoria spatiala inca nu a fost inventata, deci tot se va sparge circul! 

''leii sunt cu numar, doar $ sunt fara numar! '' -ciudat este ca tot dupa dolari sau euro saliveaza toti smecherii detinatori dupa fiecare tun care-l dau si mai gasesc un pluton de fraieri care sa se deposedeze de buna voie de banii adunati poate intr-o viata!

Link spre comentariu
1 oră în urmă, Marele Savant a spus:

''leii sunt cu numar, doar $ sunt fara numar! '' -ciudat este ca tot dupa dolari sau euro saliveaza toti smecherii detinatori dupa fiecare tun care-l dau si mai gasesc un pluton de fraieri care sa se deposedeze de buna voie de banii adunati poate intr-o viata!

Pai baza este credibilitatea sau increderea.  (In god we trust scrie pe $ nu?) 

1 oră în urmă, Marele Savant a spus:

Rezolvarea este simpla: nu le mai numiti monede, nu mai incercati sa insinuati faptul ca o schema piramidala va fi viitorul! Chiar daca ar inbuni peste noapte si ar pune botu' toti pamintenii, calatoria spatiala inca nu a fost inventata, deci tot se va sparge circul! 

Pai ce s-a spart circul cu $-ul??? Circula si au circulat $ falsi in prostie si tot nu s-a spart bula. 

Si ca sa iti dai seama ce inseamna incredere, priveste cum sta treaba cu popii la noi. De cand dureaza mascarada asta cu popii si tot nu s-a spart!

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări