Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Receptoare foarte simple

Ovidanie

Postări Recomandate

• 2 ani mai târziu...
  • Răspunsuri 165
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Yo4You

26

• maryus315

13

• Ovidanie

11

• d2134

8

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator coric66

[attachment=0]Sincrodina.jpg[/attachment]Documentat pe larg in Tehnium nr 9 din 1993. Merita vazuta si schema din nr.12 /1984. Mai sunt discutii si aici pe forum , cateva pagini mai in urma.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Citind acest subiect de la inceput , vin si eu cu o sugestie si anume , modificarea unor aparate ieftine pentru receptionarea benzilor de radio amatori. Rasfoind prin documentatia revistei Tehnium , am gasit in numarul 7/1991 o publicatie a d-lor Aurelian si Catalin Lazaroiu ,o modificare a aparatului de radio Gloria pentru a putea receptiona in benzile de 20m si 40m de radioamatori. Un Gloria prin targuri poate fi achizitionat la un pret de aproximativ de 10 lei , dar si alte aparate se pot modifica usor. Dupa cum spune si Ovidiu ( Ovidanie ) la inceput ,adevarat este ca cei mai multi cursanti ai radiocluburilor renunta datorita faptului ca nu au suficienti bani pentru achizitionarea aparaturii necesare , iar ca sa inceapa sa le construiasca, se " sperie " de constructia / reglarea bobinelor de radiofrecventa . In aceeasi situatie am fost si eu pe vremea cand frecventam cursurile Radioclubului YO3KWE al sectorului 6 condus de profesorul Zait Cristian . 73 !

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

[attachment=0]Sincrodina.jpg[/attachment]Documentat pe larg in Tehnium nr 9 din 1993. Merita vazuta si schema din nr.12 /1984. Mai sunt discutii si aici pe forum , cateva pagini mai in urma.

Salutare la toata gasca! Am facut si eu acest receptor dupa ce a aparut revista...am ramas uimit de stabilitatea OL si sensibilitatea lui cu antena long wire exterioara injghebata in pripa ..naiba mai stie pentru ce banda...e super schema pentru a face un receptor home-made.
Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Salutare tuturor.

Incep si eu primul receptor pentru radioamatori cu cel de aici : http://lpistor.chez-alice.fr/rx3bds.htm

Problema mea este ca nu gasesc: NE 612, 78LO6, BB109, tor ferita.

Alta problema este potentiometrii multitura care costa mult dupa parerea mea: 28 ron/buc ?

La banii de 3 potentiometrii + ceva = de la tentec.com http://www.tentec.com/products/Any-Band ... -1056.html si doar sa-l asamblez . El vine cu bobine pentru 160, 80, 75, 40, 30, 20, 17, 15, 12 or 10 m dar nu are functie de selectare a benzii.

Daca stiti cumva unde pot sa gasesc piesele lipsa va raman recunoscator

cu stima

maryus315 (viitor YO3...)

Link spre comentariu

Mergem mai departe, am gasit o parte din piese. Am sa spun si firma unde am gasit pentru ca am cautat destul pe net si poate ajuta si pe altii.Am gasit NE602 si 78LO6 la adelectrocom.ro

Va rog sa-mi recomandati diodele varicap care sa inlocuiasca BB109 si de unde sa gasesc T50-2 sau alta varianta cu care sa-l inlocuiesc

PS interesant de vazuta solutia cu bobinele de aici http://www.next.gr/rf/receivers/ne602-d ... 14963.html

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări