Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Receptoare foarte simple

Ovidanie

Postări Recomandate

• Răspunsuri 165
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Yo4You

26

• maryus315

13

• Ovidanie

11

• d2134

8

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator petrutiuh

Buna seara. sunt un radioamator incepator (foarte). sunt interesat si de electronica. nu am foarte multe cunostinte dar imi place si vreau sa invat. As dori daca aveti sa-mi dati niste scheme simple pentru receptoare. undeva de unde sa incep...sunt din Bucuresti dar momentan sunt in Constanta pentru ca sunt la univ. maritima. am incercat sa dau de niste cluburi de radioamatori pe aici dar nu am primit rasp la e-mail-uri. Sper sa gasiti niste scheme usoareMultumesc.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Poate e aiurea...Zilele trecute, din lipsa de ocupatie ( sesiune ) si avand la dispozitie o pereche de casti de 4ko primite cadou, m-am gandit sa vad daca mai merge folosit cel mai usor receptor ...Am luat o bobina de UM de la un receptor ( lita RF ), o dioda punctiforma ( nici nu am cautat-o in catalog sa vad ce e exact...EFD... ) si un cond. variabil de 500pF.Cu antena mea ( dipol de 26m acordat pe 80 si 40m ) am receptionat foarte bine RR Actualitati si foarte slab inca ceva. Seara, normal se aud mai multe chesti.Nu ma asteptam sa mearga !

Link spre comentariu

Pe tuburi !!!Am o schema din Cartea Radioamatorului ( si nu numai ) cu dubla trioda...dar nu am cum sa-l alimentez...d'asta inca nu m-am apucat de el.Se alimenteaza prin autotransformator ( decat pt filament practic ) si ia 220 din retea...:(

Link spre comentariu

:smt018 e periculos sa redresezi direct din retea si sa alimentezi anozii, riscu de electrocutare este mare, mai bine cu transformator 220v/6,3v; 200v (am facut odata prostia asta cu un ochi magic si cand am conectat la mixer a bubuit tot montaju si am ars tubu, tensiunea inalta a nimerit la masa si s-a scurs prin mixer)sau exista varianta cu tuburi alimentate la baterie anodica (de la 12v la 60v)daca mai vrei scheme de reactii cu tuburi postez

Link spre comentariu

Chiar te rog sa postezi daca ai ceva. Banuiesc ca nu sunt chiar de interes general...dar tot mai intereseaza pe unii.Eu mai am scheme de prin cartile vechi si foarte vechi :weedman: .Am si ceva tuburi dinseria 1j...dar e cam nasol. Mi-ar fi placut ceva cu 1t4, 1S4...dar :( nu am si nici nu cred ca gasesc pe undeva.Aveam o schema frumoasa si simpla.Fara separare galvanica nici nu ma gandesc !!!

Link spre comentariu

lampi din seria 1T4, 3V4 se gasesc foarte greu, si mie imi pare rau ca nu am, in rest rusesti 1J... destule

un site interesant cu reactii http://www.schmarder.com/radios/tube/index.htm

http://www.bignick.net/Morgan_Radio/Radio.htm

o revista veche http://antiqueradios.com/archives/Doerle4SW.pdf

yo am facut un receiver cu reactie tot dintr-o carte veche romaneasca si am adaugat si un etaj final audio, poze: viewtopic.php?t=21906&p=213668#p213668

Link spre comentariu

Stiu pozele :weedman: . Sunt super ! Sincere felicitari !Dar...schema...share-it! :smt007 .Si ceva detalii despre alimentare si traful de iesire ( acela se vede in poza ? )...

Link spre comentariu

multumesc pt aprecieri :weedman:

la schema trebuie sa fac o poza ca nu o am in calculator

alimentarea se face dintr-un traf mic(6,3v/110v), o punte, un condensator de 330mF (am putin brum), trafu pe care il vezi pe sasiu e doar un soc de radiofrecventa, in loc de traf de iesire (adica am folosit o singura infasurare, este recuperat dintr-un echipament militar rusesc), castile sunt cuplate printr-un condensator la anodul lampii finale (casti de 2000 ohmi) :smt003

inca o schema interesanta: http://www.philcorepairbench.com/doerle.htm

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări