Mosu Tuti Postat Noiembrie 16, 2007 Partajează Postat Noiembrie 16, 2007 Oare nu mai sunt persoane interesate de rec. foarte simple ? Link spre comentariu
MifTy Postat Ianuarie 1, 2008 Partajează Postat Ianuarie 1, 2008 Receptoarele cu reactie si superreactie, dupa parerea mea, sunt niste receptoare extrem de simple si sensibile. Ce le pot reprosa eu ar fi instabilitatea. Care instabilitate se poate reduce, totusi, printr-o ecranare cat mai buna. Asta e parerea mea, conform brumei de experienta pe care o am in domeniu (totusi, acum 25 de ani ascultam si Europa Libera pe asa ceva). tocmai de-aia sunt a?a de sensibile!!! ?i din acela?i motiv trebuie reglate atent, altfel fluieri ?i tu, la unison cu receptorul!!! :smt005 Link spre comentariu
milet Postat Martie 7, 2008 Partajează Postat Martie 7, 2008 Vreau sa fac receptorul superreactie cu 2 tranzistori FET,ce imbunatatiri i-as mai putea face? Link spre comentariu
Yo4You Postat Martie 8, 2008 Partajează Postat Martie 8, 2008 Eu am terminat si m-am si saturat de receptor l-am dat HI! merge frumos cat timp nu e propagare sa se auda alte posturi de broadcast puternice.Cam asa arata pozele voi revenii si cu schema. Link spre comentariu
ywar2 Postat Martie 8, 2008 Partajează Postat Martie 8, 2008 O sugestie ptr cei care doresc sa experimenteze moduri noi de receptie, pe mine ma bate gindul sa incerc SDR. M-a convins articolul de pe radioamator.ro si mai ales clipul de pe . Ca schema m-am gindit la ZetaSDR de aici la care folosind un oscilator pe 14745KHz as putea receptiona un segment de fonie in banda de 80m (3686.25 +/-24khz). Eu unul gasesc destul de intersant acest receptor mai ales ptr simplitatea lui. Mai ginditi-va! Link spre comentariu
d2134 Postat Martie 8, 2008 Partajează Postat Martie 8, 2008 Oscilatorul acela nu trebuie sa fie foarte stabil? Un cuart termostatat ar ajunge? Link spre comentariu
ywar2 Postat Martie 8, 2008 Partajează Postat Martie 8, 2008 Sincer n-am idee cit de stabil trebuie sa fie oscilatorul. Ei au folosit acolo unul pe 28MHz ptr ca este de-a gata si perfect compatibil ca nivel 74hc74. Nu cred ca sint probleme. Link spre comentariu
d2134 Postat Martie 8, 2008 Partajează Postat Martie 8, 2008 Da, am vazut despre ce e vorba. Un oscilator cu cuartz e suficient, principiul este tot al sincrodinei. Demodularea e facuta de PC iar modulatia poate fi oricare din cele uzuale. Daca faci o sinteza de frecventa te poti plimba in toata banda.Eu facusem confuzie cu DRM (Digital Radio Mondiale), acolo problema stabilitatii si preciziei frecventei e mai critica. Link spre comentariu
Vizitator energie Postat Martie 13, 2008 Partajează Postat Martie 13, 2008 Vreau s? îmi fac ?i eu un receptor SDR, ce p?rere ave?i de schema din ata?ament ?i ce anten? s? folosesc? c? pân? acum cu RF-ul nu prea am avut tangen?e. Link spre comentariu
ywar2 Postat Martie 13, 2008 Partajează Postat Martie 13, 2008 Receptoarele ar trebui sa mearga, dar eu zic sa abordezi ptr inceput o schema cit mai simpla. Si eu incerc lafel. Daca te uiti pe adresa de aici http://www.radioamator.ro/articole/view.php?id=459 ai putea aborda foarte rapid problema receptorului si rezultatele ar venii imediat. Antena trebuie sa fie in gama de unde scurte. Ptr receptorul recomandat de mine ar trebui sa fie un dipol cu doua brate de cca 10m, deci nu este foarte mare...zic eu. Link spre comentariu
Flor Postat Martie 14, 2008 Partajează Postat Martie 14, 2008 Apropos de receptorul lui Pistor http://lpistor.chez-alice.fr/rx3bds.htm Nu gasesc pe nicaieri prin Buc diodele varicap BB109 sau BB909. Si nici pe net date despre ele... Asa ca nu stiu ce sa pun .. Ajutati-ma cu macar o informatie.. Link spre comentariu
vio2007 Postat Martie 14, 2008 Partajează Postat Martie 14, 2008 http://www.digchip.com/datasheets/downl ... mber=BB909 http://www.ortodoxism.ro/datasheets/CEMI/mXxstvt.pdf - BB 109 Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat Martie 14, 2008 Partajează Postat Martie 14, 2008 Merge si cu BB139.Sau poti incerca cu mai multe diode in paralel pentru a obtine banda de frecventa necesara.BB109 are capacitatea 2,8-33pF iar BB139 5-29pF.Dar daca gasesti un selector de TV VHF-UHF ai mai multe diode varicap de unde poti alege pe care le montezi in paralel pentru a obtine capacitatea necesara. Link spre comentariu
Flor Postat Martie 14, 2008 Partajează Postat Martie 14, 2008 Va multumesc pt ajutor. Planatasem deja 2 BB139, dar nu ma rabda inima sa nu ma uit prin data sheturi..Mai am de confectionat torul-am un inel necunoscut, dar cu punct alb- si sa-l alimentez.. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Martie 14, 2008 Partajează Postat Martie 14, 2008 Pentru ca vad ca toata lumea are sdr-uri numai eu nu, chestie care ma supara negativ, am facut si eu un transceiver dupa schemele lui YU1LM. deocamdata am testat numai receptia si deoarece merge peste asteptari, am trecut si la completarea cu piese a partii de emisie. Pentru un incepator este o solutie mai la indemina decit sa cumpere un filtru de ssb de firma sau sa monteze cuarturi in scara nesortate in lipsa aparaturii de masura adecvate. Am auzit cam tot ce auzeau un trx de fabrica. In poza lipsesc filtrele de banda, care sint pe o alta placa si oscilatorul unde am folosit un generator de rf pentru a vedea mai bine ce stie aparatul. folosind 74S74 si 74HC4053 am putut receptiona in bune conditii pina la 15 Mhz. Se poate si mai mult prin marirea tensiunii de alimentare a integratelor pina la cca. 5.5-5.6 V. Un week end placut tuturor, eu ma duc in vizita pe la yo7lkt care daca citeste ma va astepta cu o cafea . Emil Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum